معاون بهداشت وزارت بهداشت خبر داد:

كد دریافت تسهیلات برای مبتلایان به سرطان

كد دریافت تسهیلات برای مبتلایان به سرطان به گزارش بیمارستان دی معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به آخرین آمار سرطان در كشور اظهار داشت: مكانیسمی طراحی شده كه به هر فرد مبتلا به سرطان كد موقتی داده می گردد كه بتواند از تسهیلات لازم استفاده نماید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر علیرضا رئیسی در همایش پویش ملی مبارزه با سرطان اظهار داشت: حدود ۴ سال است كه وزارت بهداشت بحث سرطان را جدی گرفته است و هدف از این پویش ها اهمیت سرطان، برنامه ها و در نهایت پیامی است كه باید در زمینه سرطان به مسئولان برسانیم. وی اضافه كرد: در صورتی می توانیم در مقابل این بیماری موفق باشیم كه هر كس در زمینه مراقبت های فردی اقدامات لازم را انجام دهد همینطور مراقبت هایی هم توسط جامعه و سیاست گذاران صورت گیرد. معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: تنها ۲۵ درصد از حفظ سلامت در اختیار وزارت بهداشت است و ۷۵ درصد دیگر وابسته به همكاری های بین بخشی است. او همینطور خاطرنشان كرد: وزارت بهداشت و درمان بر مبنای اصلاح فرآیندها و تلاش مسئولان طی ۴ سال اخیر موفق به اعلام آمار مبتلایان سرطان در كشور شده است. وی ادامه داد: باید بدانیم كه چه تعداد بیمار مبتلا به سرطان در كشور وجود دارد و در هر استان پراكندگی سرطان به چه صورت است. مشكلات زیادی در این راستا وجود داشت و تنها آماری كه از سرطان ها داشتیم بر این اساس بود كه كسی یك برگ پاتولوژی داشت و می گفتیم سرطان دارد. استخراج شیوع و بروز سرطان بر مبنای جمعیت كار بسیار دشواری بود. رییسی اظهار داشت: بحث ارزیابی و جمع آوری اطلاعات در سال ۹۴ به صورت غیر الكترونیك بود و بر مبنای برگه های پاتولوژی بیماران صورت می گرفت، یكی دیگر از مشكلات پالایش و تكرارگیری ثبت آمار بود كه به علت عدم پیوستگی كشوری سامانه صورت می گرفت. همینطور اظهار نمود: تفاهم نامه ای بین سه معاونت تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان به امضا رسید و بر مبنای این تفاهم نامه، این سه معاونت به یك زبان مشترك رسیدند و اطلاعات مربوط به سرطان جمع آوری شد. وی اضافه كرد: سامانه ای با نام سیمای سرطان طراحی شده و البته نیازمند ارتقا است اما این سامانه در زمینه تكرارگیری و لینك هایی كه برقرار می كند می تواند در زمینه ثبت اطلاعات بسیار موثر واقع شود. رییسی اظهار نمود: سامانه ای طراحی شده كه اگر فردی مبتلا به سرطان شد بتوانیم اطلاعات مرتبط به بیمار را از درمانگر ها و پاتولوژیست ها دریافت نماییم و به این افراد یك كد موقت داده می گردد كه روند درمان بر مبنای آن صورت می گیرد. در این صورت فرد بیمار وارد سامانه شده و می تواند از تسهیلات بسیار خوبی را دریافت كند. معاون بهداشت وزارت بهداشت برای نخستین بار گزارشی از میزان سرطان اعلام نمود: تعداد مبتلایان به سرطان در ۳۱ استان بیش از ۱۰۹ هزار نفر است شایع ترین سرطان ها در خانم ها به ترتیب سرطان پستان، روده بزرگ، سرطان پوست، سرطان معده و سرطان تیروئید هستند. وی ادامه داد: شایع ترین سرطان ها در آقایان به ترتیب سرطان معده، پوست، پروستات، روده بزرگ، مثانه است. وی در آخر خاطرنشان كرد: به صورت كلی در زنان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۲۷ نفر مبتلا به سرطان بوده و در مردان هم به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۷۳ نفر به سرطان مبتلا شده اند.

1396/11/07