تولید رادیوداروی درمانی جدید در سازمان انرژی اتمی ایران

تولید رادیوداروی درمانی جدید در سازمان انرژی اتمی ایران بیمارستان دی: رادیوداروی Y-90 Resin Microspheres جهت درمان سرطان كبد متاستاتیك و همینطور برای درمان سرطان كبد اولیه یا HCC به كار می رود كه اكنون در سازمان انرژی اتمی ایران كار تولید آن شروع شده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، هم اكنون تنها تولید كننده این رادیودارو در جهان شركت استرالیایی SIRTEX است كه با نام تجاری Sirsphere تولید و به جهانیان عرضه می كند.
این رادیودارو كه به تازگی توانسته مجوز FDA را كسب كند، هر دوز تزریقی آن در خارج از كشور در حدود ۵۰۰۰ تا ۸۰۰۰ یورو قیمت دارد.
شركت پارس ایزوتوپ تولیدكننده این رادیو دارو، از حدود سه سال پیش كارهای تحقیقاتی برای تولید آن را آغاز كرد و فازهای آزمایشگاهی و پیش بالینی آن را با موفقیت سپری كرده است.
فاز بالینی این رادیودارو با همكاری دو مركز دانشگاه علوم پزشكی شیراز و تهران شروع شده است.
روز دوشنبه گذشته نخستین تزریق این رادیودارو بر روی انسان، با موفقیت در بیمارستان مركزی شیراز انجام شد كه خبر آن در اخبار سراسری به اطلاع عموم رسید.
علاوه بر تقاضای بالای داخلی، كشورهای خارجی زیادی هم متقاضی خرید این رادیودارو هستند.

1396/12/04
تگهای خبر: دارو , درمان , سرطان