گزارش مهر؛

مردان ایرانی با سلامت بیگانه اند، شایع ترین سرطان های مردانه

مردان ایرانی با سلامت بیگانه اند، شایع ترین سرطان های مردانه بیمارستان دی: نیمی از جمعیت كشورمان را مردان تشكیل می دهند و این در شرایطی است كه بررسی ها نشان می دهد، مردان ایرانی با مقوله سلامت بیگانه اند و هنگام بیماری، كمتر به سراغ پزشك می روند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مبحث سلامت مردان بعنوان جمعیت اصلی شاغل در چرخه تولید و اقتصاد كشور، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. زیرا، بررسی ها نشان داده است كه میزان از كارافتادگی مردان در دوران كار و كوشش برای به گردش در آوردن چرخ اقتصاد كشور، بالاست و همین مسئله سبب می گردد چرخه تولید و كار، گاها دچار سكون و نقصان شود. این در شرایطی است كه سلامت نیروی انسانی در این چرخه، حرف اول را می زند.امید به زندگی در مردان كمتر از زنانسیدمرتضی خاتمی عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، یكی از شاخص های مهم سلامت در دنیا را سن امید به زندگی عنوان نمود و اظهار داشت: سن امید به زندگی در مردان كه بیشتر از نیمی از جمعیت كشورمان را به خود مختص كرده است، از زنان كمتر است.وی با استناد به مطالعاتی كه نشان داده است میزان مرگ و میر در مردان بیشتر از زنان است، یكی از دلایل شیوع بیشتر بیماری های بدخیم در مردان را سرطان پروستات عنوان نمود و اضافه كرد: مردان بیشتر از زنان در معرض صدمه های شغلی، اجتماعی، حوادث ترافیكی و سوانح هستند طبق آمار موجود حوادث ترافیكی ۵ برابر و سقوط ۳ برابر بیشتر در مردان اتفاق می افتد.خاتمی با اشاره به سایر علل مرگ و میر مردان، اضافه كرد: مصرف سیگار و وابستگی به مواد مخدر در مردان بیشتر است كه البته یكی از دلایل عمده را هم می توان عدم توجه مردان به سلامت خود دانست.وی ادامه داد: از نظر محیطی مردان استرس كاری بیشتری را تحمل كرده و در معرض ضربات جسمی بیشتری هستند، عادات غذایی نامناسب تری داشته و در معرض آلودگی بیشتر و هم وابستگی بیشتری به مواد دخانی دارند و بنابراین است كه می توان شیوع بیشتر برخی از اختلالات را به این موارد نسبت داد و بر همین مبنا هم راه های پیشگیری و كاهش خطر را مد نظر داشت.خاتمی تغییر شیوه زندگی با لحاظ فعالیت مستمر ورزشی و پرهیز از استرس و هم مخاطرات شغلی را یكی دیگر از عوامل موثر در بهبود شاخص های بهداشتی به خصوص در مردان خواند و اظهار داشت: اصلاح الگوی غذایی با مصرف كمتر نمك، مصرف مناسب قند و چربی و هم بالا بردن فیبر غذایی و سبزیجات می تواند كمك بسزایی به بهبود سلامت مردان كند.عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان كرد: پرهیز از استعمال دخانیات و كاهش سایر عوامل خطر محیطی همچون آلودگی ها از دیگر موارد سفارش شده است. آشنایی با علائم اولیه بروز بیماری های مهم مردان، غربالگری و پیگیری های دوره ای برای بیماری های شایع و معاینات دوره ای كارگران و كارمندان هم از اقداماتی است كه می تواند در كاهش مرگ و میر مردان موثر باشد.شایع ترین سرطان ها در مرداندكتر سیدحامد بركاتی مدیركل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب كه سلامت مردان به اندازه سلامت زنان اهمیت دارد، تصریح كرد: در هر دو گروه شایع ترین علت بیماری و ناتوانی، بیماری های قلبی عروقی است، اما در مردان علت دوم به بعد متفاوت می باشد كه به ترتیب حوادث و سوانح غیرعمد، سرطان ها و تومورها، بیماری های دستگاه تنفسی، حوادث عمدی، بیماری های متابولیك، بیماری های دستگاه گوارش، اختلالات تناسلی و ادراری و بیماری های اعصاب و روان را شامل می گردد.وی اضافه كرد: مردان كمتر از زنان به علائم و نشانه های خطر و بیماری زا توجه می كنند، بنابراین بیماری در آنها پیشرفت می كند و یا اینكه مرگ و میر بیشتری را به همراه دارد. با در نظر گرفتن هفته ای با عنوان سلامت مردان اهمیت این مورد روشن می گردد و زنگ خطری خواهد بود تا مردان این مقوله مهم را در نظر بگیرند.بركاتی ادامه داد: شایع ترین سرطان ها در مردان به ترتیب سرطان پوست با شیوع ۱۴ درصد، سرطان معده با شیوع ۱۲ درصد، سرطان مثانه با شیوع ۹ درصد، سرطان پروستات با شیوع ۸ درصد، سرطان روده بزرگ با شیوع ۸ درصد، سرطان ریه و مری با شیوع ۶ درصد است.مدیر كل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، با اشاره به اینكه خودمراقبتی نخستین عنصر سلامتی در مردان است، اظهار داشت: حوادث و سوانح عمد ۴.۳ برابر، حوادث غیرعمد ۳.۶ برابر، بیماری عفونی ۳ برابر و بیماری های اعصاب و روان هم ۷ برابر در مردان بیشتر از زنان است، علت آن هم این است كه مردان در معرض استرس ها، آلودگی های محیطی، رفتارهای پرخطر و همینطور مخاطرات بیشتری قرار می گیرند، اما آنچه منجر به مرگ می شود، این است كه مردان نقش خودمراقبتی را جدی نمی گیرند.فقط سه درصد مردان ایرانی شیوه زندگی سالم دارنددكتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت، با عنوان این مطلب كه فقط سه درصد مردان ایرانی هیچ عامل خطری در شیوه زندگی ندارند، اظهار داشت: نیمی از مردان دچار چاقی و اضافه وزن هستند و چاقی شكمی در مردان بالاتر از زنان است. همچنین، ۸۹ درصد مردان ایرانی الگوی مصرف غذایی نامناسب دارند و از این میان ۳۱ درصد هم فعالیت فیزیكی ندارند.وی با بیان اینكه ۲۰ درصد مردان ایرانی روزانه سیگار مصرف می كنند، اضافه كرد: ۱۸ درصد فشار خون بالا دارند و ۱۳ درصد هم قند خون بالا دارند.حریرچی ادامه داد: مردان دو برابر بیشتر از زنان در حوادث فوت می كنند.وی اضافه كرد: از ۶۷ فاكتور تهدید كننده سلامت، ۶۰ مورد در مردان بیشتر دیده می گردد.حریرچی اظهار داشت: از ۳۷ سرطان شایع، ۳۲ مورد در مردان شایع تر است.به گفته وی، مردان كمتر به پزشك رجوع می كنند و كمتر به دستورات پزشك توجه دارند.مردان ایرانی با سلامت بیگانه اندمشغله های كاری، فشار زندگی و چند شغله بودن بعضی از مردان، سبب شده تا كمتر از سلامت خود مطمئن شوند و اگر هم عارضه ای سلامت آنها را تهدید كند، به سراغ پزشك و دارو نمی روند و اگر هم بروند، كمتر به دستورات پزشك توجه دارند و تلاش می كنند در فراز و فرود زندگی، مشكلات جسمانی خویش را فراموش كنند. این در شرایطی است كه چرخ تولید و اقتصاد كشور بر دوش مردان استوار است.

1396/12/06
تگهای خبر: استرس , بهداشت , بیماری , سرطان