یافته جدید تحقیقاتی؛

تاثیر تركیب موجود در زهر عقرب در كاهش شدت آرتروز

تاثیر تركیب موجود در زهر عقرب در كاهش شدت آرتروز بیمارستان دی: نتایج تحقیقات جدید نشان داده است تركیب موجود در زهر عقرب می تواند از شدت آرتروز روماتوئید بكاهد.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، به قول محققان، بزودی درمانی كه بتواند روند زندگی حدود ۱.۳ میلیون فرد مبتلا به آرتروز روماتوئید را بهبود بخشد از زهر عقرب به دست خواهد آمد.
آرتروز نشانه مشخصی از سلامت ضعیف استخوان هاست كه معمولا با افزایش سن متظاهر می گردد. این بیماری عمدتاً بر مفاصل تاثیر گذاشته و افراد مبتلا به این بیماری از درد و خشكی مفاصل گله می كنند.
سایر علائم این بیماری شامل قرمزی، گرما، تورم و كاهش میزان حركت مفاصل درگیر بیماری است.
درحالیكه درمان های متعددی برای تسكین علائم این بیماری نظیر مدیتیشن، فیزیوتراپی یا گاهی اوقات جراحی وجود دارد، اما هنوز هیچ درمان قطعی وجود ندارد.
گروهی از محققان در یك دوره مطالعه دریافتند یكی از صدها تركیب موجود در زهر عقرب می تواند شدت بیماری را در مدلهای حیوانی كم كند، بدون آنكه عوارض جانبی نظیر درمان های مشابه داشته باشد.
«كریستین بیتون»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «آرتروز روماتوئید یك بیماری خودایمنی است كه در آن، سیستم ایمنی به خود بدن حمله می كند. این بیماری بر مفاصل تاثیر می گذارد.»
وی در ادامه می افزاید: «سلول های موسوم به "سینوویوسیت های شبه فیبروبلاست" (FLS) در این بیماری نقش دارند. با رشد این سلول ها و جابجایی بین مفاصل، محصولی را ترشح می كنند كه به مفاصل صدمه رسانده و سلول های ایمنی كه باعث درد و التهاب می شوند را به سمت خود جلب می كنند. با روند پیشرفت این آسیب، مفاصل بزرگ شده و قادر به حركت نیستند.»
در درمان های فعلی، سلول های ایمنی درگیر بیماری هدف قرار گرفته و هیچ یك FLS را هدف قرار نمی دهند.
به گفته بیتون، «ما در مطالعات قبلی دریافتیم كه كانال پتاسیم در FLS بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید وجود دارد و این كانال بسیار در پیشرفت بیماری مهم است.»
حال محققان دریافتند یكی از تركیبات زهر عقرب موسوم به Buthus tumulus باعث توقف كانال پتاسیم FLS می گردد و بدین ترتیب شدت بیماری آرتروز روماتوئید در مدل موش های آزمایشگاهی مبتلا به این بیماری كاهش پیدا كرد.

1396/12/09
14:13:33
5.0 / 5
4833
تگهای خبر: بیماری , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۵
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان