مدیرعامل انجمن دیابت ایران؛

بیمه ها باید هزینه های آموزش كنترل دیابت را پوشش دهند

بیمه ها باید هزینه های آموزش كنترل دیابت را پوشش دهند بیمارستان دی: مدیرعامل انجمن دیابت ایران، اظهار داشت: بیمه ها باید هزینه های آموزش را بعنوان یك بخش مهم از كنترل و درمان دیابت بپردازند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر امیركامران نیكوسخن، درباره چالش های پیش روی كنترل بیماری دیابت، اضافه كرد: مشكل عمده در این زمینه افزایش روزافزون این بیماری است كه در كشورهای دارای درآمد متوسط و پایین به سرعت درحال رشد است. كشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا كه كشور ما هم بخشی از این منطقه است دیابت خیز محسوب می شوند و دارای میزان شیوع بالایی هستند. خوشبختانه ما نسبت به كشورهای همسایه شیوع كمتری داریم، اما در حقیقت چون این آمار، شیوع را در جمعیت بزرگسال می سنجد و هرم جمعیت كشور ما به سمت كودكان و جوانان است. اگر به این صورت پیش برویم وقتی كه این افراد به جامعه بزرگسال ما تبدیل شدند میزان شیوع ما هم با همسایگان برابر می گردد.
وی ادامه داد: خوشبختانه از نظر دارویی در كشور معضل خاصی نداریم و اغلب خانواده های دارویی را در اینجا داریم. شاید تنها یك خانواده را نداشته باشیم كه شركت های دارویی در مورد وارد كردن آن هم قول مساعد داده اند. اكنون مشكل اساسی در كشورمان مربوط به وجود داروها نیست، بلكه مربوط به آموزش است.
نیكوسخن اظهار داشت: در اغلب كشورهای دنیا برای افرادی كه عضو انجمن دیابت هستند دوره های آموزشی برگزار می گردد. ما هم در انجمن دیابت ایران طی همكاری كه انجمن دیابت گابریك با ما دارد اقدام به آموزش های كلاسیك می نماییم، اما شاید كمتر از یك درصد دیابتی های ما به این آموزش دسترسی داشته باشند. آموزش اصل اساسی درمان است، اما سیاست های حاكم بر نظام بهداشت و درمان كشور ما چندان این اصل را نپذیرفته اند. در گایدلاین های جهانی، استاندارد مشخصی برای آن تعریف شده است و شركت های بیمه گر باید هزینه های آن را بعنوان بخشی از درمان بپردازند. این اتفاق در كشور ما نمی افتد.
وی اضافه كرد: اكنون انجمن دیابت حدودا ۲۸ شعبه در كشور دارد و پیش بینی ما رسیدن به حداقل ۱۰ مركز آموزش دیابت است. شعبه مركزی ما دایر است و سه شعبه در حال تاسیس داریم. كارهای اولیه آن انجام شده است و مشغول عضوگیری هستیم كه هنوز به تعداد دلخواه نرسیده ایم.
نیكوسخن، یكی از مشكلات بیماران دیابتی را تامین نیازهای آنها درباره ابزار اندازه گیری و لوازم كنترل قند خواند و اظهار داشت: خیلی از ابزار با وجود قیمت بالا و مصرف فراوان بیماران از پوشش بیمه ای برخوردار نیستند. انسولین درمانی هم هزینه ای است كه بیماران دیابتی با آن مواجهند. پمپ انسولین، سرنگ ها و قلم های تزریق و سایر هزینه های ناشی از تزریق كه ممكن است برای یك بیمار دیابتی بارها و بارها در طول روز كاربرد داشته باشد هزینه های هنگفتی به همراه دارد. پس فقدان آموزش وپوشش بیمه ای مناسب مسائلی هستند كه در زمینه دیابت با آنها مواجه هستیم.
وی درباره لزوم وجود یك نقشه راه ملی دیابت، اضافه كرد: ما به نقشه راهی نیاز داریم كه ضمن به روزرسانی مستمر تمامی فاكتورهای بومی ما اعم از فرهنگی، مذهبی، سنتی، ژنتیكی و سایر عوامل را در برگیرد.
نیكوسخن بر نقش سازمان های مردم نهاد و جامعه در افزایش آگاهی نسبت به دیابت تصریح كرد و اظهار داشت: وقتی از انجمن صحبت می گردد فقط ما نیستیم كه نقش آموزش دهنده را داریم، بلكه از تك تك اعضای انجمن هم كمك می گیریم تا فرهنگ كنترل بیماری دیابت را اشاعه دهند. با آموزش صحیح می توان تا حد زیادی از مبتلا شدن به ین بیماری جلوگیری كرد. اطلاع رسانی عمومی به جامعه نقش مهمی دارد تا مسائلی مانند رژیم صحیح غذایی، جلوگیری از چاقی و ورزش و تحرك كافی را به افراد جامعه بیاموزد و جلوی شیوع این بیماری گرفته شود. از همین رو انجمن به سراغ مساجد، مدارس و فراهنگسراها می رود و برای مردم صحبت می كند تا با عرضه راهكارهایی مناسب زندگی سالم تری را تجربه كنند، اما متاسفانه مسائل آموزشی و بهداشتی در كشور ما جدی گرفته نمی گردد.
وی ادامه داد: در هیچ كجای دنیا شما شاهد این حجم از تبلیغات خوراكی های غیرمفیدی مانند چیپس و پفك و اسنك نیستید، اما در كشور ما بیلبوردهای تبلیغاتی بزرگی به این تبلیغات اختصاص می یابد. با پیگیری هایی كه از وزارت بهداشت و شهرداری داشتیم مشخص شد كه چون این بیلبوردها در اختیار بخش خصوصی است و از آنجایی كه یك سازمان مردم نهاد بودجه ای برای اجاره كردن این بیلبوردهای تبلیغاتی ندارد این شانس به تبلیغات سبك زندگی اشتباه و ناسالم غذایی می رسد كه پول اجاره كردن این بیلبوردها را دارد.
نیكوسخن سفارش كرد: افراد بخصوص در سنین بالای ۴۰ سال و در خانواده های دارای سابقه بیماری دیابت حتما كنترل سالانه از وضعیت قند خود داشته باشند تا به این معضل دچار نشوند. همینطور باید آموزش را بعنوان یك اصل اولیه پذیرفت و از تمامی ابزار موجود اعم از مجله پیام دیابت متعلق و وب

1396/12/17
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , بیمه , درمان