یك دكترای اقتصاد سلامت هشدار داد؛

تبعات كاهش تعرفه های تشخیصی، افزایش خطای درمان بیماران

تبعات كاهش تعرفه های تشخیصی، افزایش خطای درمان بیماران بیمارستان دی: یك دكترای اقتصاد سلامت با اشاره به عواقب كاهش تعرفه های تشخیصی، اظهار داشت: در صورت اصلاح نشدن این تعرفه ها، به مرور آزمایشگاه ها رو به كیت های ارزان قیمت رفته و به دنبال آن درمان بیماران دچار خطا

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر محسن بارونی در مورد اینكه تورم حوزه سلامت با تورم عمومی تفاوت دارد، اظهارداشت: تورم به افزایش سطح عمومی قیمت ها گفته می گردد كه ممكن است برخی كالاها كاهش و برخی افزایش یابد و به این تغییرات در قیمت كالاها تورم گفته می گردد كه تورم بخش عمومی با بخش سلامت كاملا متفاوت می باشد.وی اضافه كرد: با عنایت به اینكه كالاهای بخش سلامت وابستگی شدیدتری به نرخ ارز دارند با نوسانات نرخ ارز شدت بیشتری در جهت افزایش دارند. بر مبنای مطالعات مختلف تورم بخش سلامت بین ۱.۸ تا دو برابر بخش عمومی است بعنوان مثال در سال ۱۳۹۳ درصد تورم بخش عمومی حدود ۱۵ درصد بوده است و تورم بخش سلامت بالغ بر ۳۲ درصد اعلام شده است.این دكترای اقتصاد سلامت در ارتباط با اینكه افزایش تعرفه در حوزه سلامت پس از طرح تحول سلامت و پیش از آن چه میزان است، اظهار داشت: مطالعات میدانی متعددی انجام شده است. اگر تعرفه های مصوب در نظر بگیریم افزایش تعرفه ویزیت و خدمات پزشكی به صورت متوسط ۱۳۷ درصد تغییر یافته است.بارونی تصریح كرد: باید توجه داشته باشیم این تغییرات به بیمه های درمانی تحمیل شده است تا مردم، بعنوان مثال هزینه سازمان بیمه سلامت قبل و پس از طرح تحول بیش از چهار برابر شده است.عضو هیات علمی دانشگاه بیان داشت: افزایش تعرفه آزمایشگاه قبل و پس از طرح تحول سلامت در سال ۱۳۹۶ چه مقدار است، میزان افزایش تعرفه قبل و پس از طرح تحول سلامت در حوزه آزمایشگاه نسبت به خدمات دیگر پزشكی كمتر بوده است. همینطور متوسط افزایش تعرفه تست ها آزمایشگاهی در سه سال قبل و سه سال پس از طرح تحول حدود ۱۷ درصد بوده است.وی در پاسخ به اینكه افزایش هزینه ها (تورم) و كاهش تعرفه ها در آزمایشگاه از نظر اقتصادی چه عواقبی دارد، بیان داشت: یكی از مهم ترین مسائل این است كه تعرفه ها باید بر مبنای قیمت تمام شده تعیین شود و حاشیه سود و نقطه تعطیلی هر بخش مورد بررسی قرار گیرد.بارونی با اشاره به اینكه متاسفانه در سال های اخیر شاهد تعطیلی آزمایشگاه های مختلف بوده ایم كه این نشان داده است این آزمایشگاه ها تعداد بیمار در روز كمتر از ۲۵ داشته اند، عنوان كرد: باید در ایران مدلی طراحی شود مانند بعضی از كشورهای پیشرفته كه تاسیس ازمایشگاه ها مرجع پزشكی با در نظر گرفتن سود حاصل از سرمایه گذاری باشد.عضو هیات علمی دانشگاه اظهار داشت: یكی از عواقب اصلی كاهش تعرفه ها در بخش تشخیصی این است كه به مرور آزمایشگاه ها رو به كیت های ارزان قیمت و مواد بی كیفیت كرده و تشخیص ها زیر سئوال رفته و به دنبال آن درمان بیماران هم دچار خطا خواهد شد.وی تصریح كرد: دولت ها باید علاوه بر واقعی كردن تعرفه ها مكانیزمی جهت پرداخت آنها هم طراحی نمایند كه به بیماران هم فشار وارد نشود و پرداخت از جیب آنها هم افزایش پیدا نكند.

1397/01/01
تگهای خبر: بیمه , پزشك , پزشكی , درمان