وزیر بهداشت خبر داد

رشد 3 برابری صادرات دارو در دولت یازدهم و دوازدهم

رشد 3 برابری صادرات دارو در دولت یازدهم و دوازدهم بیمارستان دی: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با اشاره به نامگذاری سال 97 بعنوان ˮحمایت از كالای ایرانیˮ از افزایش سه برابری صادرات در بخش دارو در دولت یازدهم و دوازدهم اطلاع داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر سید حسن هاشمی در حاشیه بازدید از مركز هدایت عملیات فوریت های پزشكی و سامانه 190 با حضور در جمع خبرنگاران با اشاره به اینكه جامعه پزشكی بیشترین نقش در پشتیبانی از تولید ملی را داشته و بلندترین گام ها را در چند دهه اخیر در این حوزه برداشته است اظهار داشت: ای كاش سایر بخش های جامعه هم مانند جامعه پزشكی بودند چون كه امروزه در كشور برای دریافت هیچ خدمت پزشكی لازم نیست هموطنان به خارج از كشور سفر كنند.

وی با اشاره به اینكه فعالیت های خوبی در حوزه صنعت و تجهیزات پزشكی انجام شده است، اضافه كرد: 50 درصد از داروی مورد نیاز كشور از مواد اولیه و اشكال دارویی كاملا بومی است و 96 درصد از داروی كشور را خودمان تولید می نماییم. ماده اولیه باقی مانده این میزان تولید دارو در كشور از خارج وارد می گردد.

وزیر بهداشت با اشاره به اینكه 30 تا 35 درصد از تجهیزات پزشكی بومی و تولید داخلی هستند، اظهار نمود: در حوزه سلامت مردم در وهله اول انتظار دارند تا بالاترین كیفیت را دریافت كنند ازاین رو نباید كیفیت را فدای هیچ مبحث دیگری نماییم. مردم دل شان می خواهد بهترین كاری كه می گردد برای بیمارشان انجام داد را دریافت كنند.

هاشمی در ادامه خاطرنشان كرد: بر این اساس از همه تولید كنندگان داخلی انتظار داریم تا تلاش خودشان را برای تحقق این شعار انجام دهند زیرا كیفیت باید در این حوزه حرف اول را بزند.

وی با اشاره به اینكه پس از مبحث كیفیت، قیمت خدمات درمانی در كشور مورد توجه است خاطرنشان كرد: از آنجایی كه ما از خزانه عمومی هزینه می نماییم باید قیمت این خدمات مناسب باشد چون كه مردم هم بخشی از این هزینه ها را از جیب خودشان بعنوان سهم بیمه پرداخت می كنند.

وزیر بهداشت با تاكید بر اینكه اگر می خواهیم تولیدات خودمان را محك بزنیم باید به میزان صادرات توجه نماییم هم اظهار نمود: باید ببینیم چه بخشی از تولیدات داخلی ما به بازارهای بین المللی راه پیدا كرده است. خوشبختانه در بخش دارویی توفیقات خوبی داشته ایم و رشد صادرات دارویی در دولت یازدهم و دوازدهم سه برابر شده است.

هاشمی با اشاره به اینكه در بخش صادرات دارویی كیفیت و قیمت از اهمیت بالایی برخوردار می باشند، توضیح داد: روابط بین المللی در تعامل ما با كشورهای منطقه و دنیا هم نقش مهمی در این عرصه دارد. به نظر می رسد تعامل ما با كشورهایی كه هم از نظر فرهنگی و هم از نظر سیاسی با ما همسو هستند ظرفیت بیشتری برای افزایش تعاملات دارد بنابراین تولیدكنندگان داخلی باید از این ظرفیت استفاده كنند و بهبود كیفیت و قیمت را مد نظر قرار دهند و در عین حال مطمئن باشند دولت هم از آن ها حمایت می كند.

1397/01/11
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , دارو