دبیر همایش چشم پزشكی بهاره هشدار داد؛

نورهایی كه كودكان را نابینا می كند، خطرات نشانگرهای لیزری

نورهایی كه كودكان را نابینا می كند، خطرات نشانگرهای لیزری بیمارستان دی: استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران، نسبت به خطرات استفاده از نشانگرهای لیزری بخصوص رنگ های آبی و سبز كه سبب نابینایی كودكان می شود، اخطار داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر خلیل قاسمی فلاورجانی فوق تخصص شبكیه، اظهار داشت: طی ۶ ماه گذشته موارد متعددی از كودكان را داشته ایم كه بر اثر بازی با لیزر پوینترها و نگاه به نور لیزری، شبكیه چشم آنها سوخته و بینایی آنها از بین رفته است. وی در ارتباط با استفاده از لیزپوینترها اخطار داد و تصریح كرد: استفاده از نشانگرهای لیزری چند سالی است كه مدنظر قرار گرفته و قبلا نورهای ضعیف و قرمز آن برای مردم مورد استفاده قرار می گرفت. قاسمی فلاورجانی اضافه كرد: جدیدا به صورت گسترده و طی چهار سال اخیر این لیرزها به صورت اسباب بازی و با نورهای رنگ سبز، آبی و قرمز به فروش می روند. استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران، اظهار داشت: طی شش ماه گذشته موارد متعددی از كودكان را داشته ایم كه بر اثر بازی با این لیزر پوینترها و نگاه به نور لیزری، شبكیه آنها سوخته، دچار خونریزی شده و رگهای غیرطبیعی در آن بوجود آمده است و درنهایت عملاً بینایی آنها از بین رفته است. این فوق تخصص شبكیه عنوان كرد: در بعضی از موارد می توان با استفاده از برخی تزریقات وجراحی دید بهتری برای این افراد تولید كرد، ولی متاسفانه در تعدادی از این افراد روش های درمانی چندان تاثیر نداشته و منجر به بهبودی قابل توجه نمیشود. بنابر این والدین باید استفاده از این لیزرها را برای بازی كودكان ممنوع كنند. دبیر همایش بهاره چشم پزشكی با اشاره به اینكه استفاده اصلی از این لیزرها در خیلی از كشورهای جهان، آموزشی و برای نشان دادن اسلاید و یا یك محل در ساختمان است، اظهار داشت: ولی به علت نور زیبا و رنگی این لیزرها، استفاده از آنها بعنوان اسباب بازی برای برخی مدنظر قرار گرفته است. قاسمی فلاورجانی تاكید كرد: خانواده ها باید توجه نمایند كه فرزندانشان از نگاه به هر نوع لیزر پوینتری خودداری كرده و در رنگ آبی و سبز آن بیشتر حساس باشند تا فرزندانشان از صدمه ناشی از نور لیزر در امان بمانند. همایش بهاره چشم پزشكی ۲۹ فروردین ۹۷ با حضور اساتید و صاحبنظران برجسته چشم پزشكی در مركز همایش های رازی تهران برگزار می شود.

1397/01/15
تگهای خبر: پزشك , پزشكی