با همكاری سازمان انتقال خون ایران؛

تدوین گزارش سلامت خون در مدیترانه شرقی

تدوین گزارش سلامت خون در مدیترانه شرقی به گزارش بیمارستان دی اولین گزارش از وضعیت كفایت و سلامت خون در منطقه مدیترانه شرقی با همكاری اعضای هیات علمی و كارشناسان موسسه و سازمان انتقال خون ایران، تدوین گردید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، اولین گزارش از وضعیت كفایت و سلامت خون در منطقه مدیترانه شرقی با همكاری اعضای هیات علمی و كارشناسان موسسه و سازمان انتقال خون ایران در چارچوب فعالیت های مشترك سازمان انتقال خون ایران و موسسه عالی آموزش و پژوهش طب انتقال خون به عنوان مركز همكار سازمان جهانی بهداشت، تدوین شد.دكتر علی اكبر پورفتح اله مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، گفت: سازمان انتقال خون ایران در رابطه با این همكاری موظف شد شبكه سلامت خون میان كشورهای عضو منطقه مدیترانه شرقی را تاسیس كند.وی افزود: متعاقب پیشنهاد دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت، تجزیه و تحلیل اطلاعات پرسشنامه های سلامت خون كه توسط سازمان جهانی بهداشت از كشورهای منطقه جمع آوری شده در سال ۲۰۱۳ آغاز شد. اطلاعات خام در قالب پاسخ های دریافتی دفتر منطقه ای مربوط به ۱۸ كشور عضو در اختیار این سازمان قرار داده شد.پورفتح اله ادامه داد: كشورهای سوریه، جیبوتی و لیبی، به دلیل عدم ارسال اطلاعات از مطالعه حذف شدند.وی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های سازمان به عنوان مركز همكار سازمان جهانی بهداشت، گفت: سال ۱۳۹۵، تیمی متشكل از اعضای هیات علمی و كارشناسان موسسه و سازمان انتقال خون مأمور تهیه پیش نویس اولیه سند و تحلیل داده های موجود شدند و دو ماه بعد این گزارش به دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت ارسال شد و نتایج آن درسی و چهارمین كنگره انجمن بین المللی انتقال خون توسط نماینده سلامت خون در منطقه مدیترانه شرقی ارائه شد.پورفتح اله از بازنگری و مرور مقالات چاپ شده مرتبط در ۱۰ سال اخیر در منطقه مدیترانه شرقی توسط اعضای تیم خبر داد و افزود: در این مرحله، كارشناسان با بررسی بیش از ۵۶۰ مقاله چاپ شده در خصوص ۶ موضوع اصلی مرتبط با انتقال خون، سند نهایی را در دی ماه ۱۳۹۵ به دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت ارسال كردند.وی در پایان خاطر نشان كرد: به دلیل فعالیت شایان توجه موسسه و سازمان انتقال خون ایران، این همكاری به مدت چهارسال دیگر (۱۳۹۶-۱۴۰۰) از سوی سازمان جهانی بهداشت تمدید شده است. در این دوره مقرر شده گزارش سالیانه و گزارش ۱۰ ساله نیز از وضعیت انتقال خون منطقه امرو تهیه شود.گزارش این پژوهش در مرداد ماه سال جاری، در وب سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت قرار گرفت و این سند اولین گزارشی است كه به بررسی وضعیت سلامت و كفایت خون در ۱۸ كشور منطقه مدیترانه شرقی می پردازد.

1396/06/11
تگهای خبر: سلامت , سازمان انتقال خون , بهداشت