محجوب خطاب به وزیر بهداشت: غرورتان را در مقابل مجلس كمتر كنید

محجوب خطاب به وزیر بهداشت: غرورتان را در مقابل مجلس كمتر كنید بیمارستان دی: نماینده مردم تهران خطاب به سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و درمان، از وی خواست تا غرورش در مقابل مجلس شورای اسلامی را كمتر كند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، علیرضا محجوب در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در سوالی از وزیر بهداشت و درمان پرسید: علت مطالبه ۹ درصد حق بیمه جهت واریز به وزارت بهداشت چیست؟

وی، اظهار داشت: با حكم مجلس در سال ۱۳۹۱ به اتفاق آقای قاضی پور و ۱۳ نماینده دیگر در مجلس سابق از سازمان تامین اجتماعی تحقیق و تفحص كردیم. طبق این تحقیق و تفحص، هزینه درمان در سال ۹۰، چهار هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بود اما این رقم بعد از به اجرا در آمدن طرح نظام سلامت به چندین برابر افزایش یافته است و این بیماری است كه شما به سیستم درمان كشور وارد كردید. چه كسی این هزینه را به گردن كارگران انداخت؟ چه كسی با اطلاعات غلط قانون را نقض كرد و ریالی از سهمش به سازمان تامین اجتماعی كه حق كارگران است را پرداخت نكرد.

وی ادامه داد: بسیار عجیب است كه وزارت بهداشت و درمان از سال ۶۸ تابحال حتی ریالی از بدهی هایش به سازمان تامین اجتماعی را پرداخت نكرده و فقط مطالباتش از این سازمان را پیگیری كرده است. البته كسی نمی گوید شما طلب ندارید اما آیا وقتی نظام مطالبه را تعریف می كردید بر مبنای نیاز دستگاه خودتان تعریف می كردید یا بر مبنای توان مردم و بیمه شدگان؟ این سوال بنده و ۴۰ میلیون بیمه شده تامین اجتماعی است. از سال ۹۰ تابحال صورت هزینه های سازمان تامین اجتماعی پنج برابر شده در صورتی كه افزایش حقوق كارگران ۸۰ درصد بوده اما هزینه هایش ۵۰۰ درصد افزایش یافته است. چرا شما یك درصد سهم دولت از بخش درمان را به این سازمان پرداخت نكردید؟ چرا حقوق ۴۰ میلیون بیمه شده را پایمال كردید؟ چرا سرانه كارگران را پرداخت نمی كنید؟

نماینده مردم تهران در مجلس در واكنش به بخشی از سخنان وزیر بهداشت و درمان، اظهار داشت: متاسفانه گویا بعضی از پزشكان عادت ندارند محترمانه صحبت كنند. وزیر در سخنانش دو بار انتظارات شخصی خویش را مطرح كرد. امیدوارم غرور وزیر در مقابل مجلس قدری كمتر شود. بنده به منش شما خرده می گیرم و از شما می خواهم در آن تجدیدنظر كنید. درست نیست درباره چیزی كه تحقیق نكرده اید افترا بزنید. این مجلس و وزارت تمام می گردد و باید بتوانیم در كنار هم زندگی نماییم.

دبیركل خانه كارگر تصریح كرد: بعنوان فردی كه عضو خانه كارگر است افتخار می كنم و باآنكه نظام حزبی را قبول دارم اما خانه كارگر محل حزبی كاری نیست. نباید شما از عنوان خوب وزارت برای افترا افكنی به بنده استفاده كنید. آقای وزیر هتاكی و بی احترامی، هتاكی و بی احترامی است. آن وقت خودتان از یك انتقاد برادر خوب و عزیزم آقای قاضی پور برآشفته می شوید. بنده كه به جنابعالی بی احترامی نكردم.

محجوب ادامه داد: به مصوبات مجلس در سال ۱۳۶۸ رجوع كنید. نمایندگان آن دوره در باب اداره وزارت بهداشت مصوبه گذراندند و این مصوبات همچنان ساری و جاری است و لغو نشده است. چرا سهم دولت از درمان را پرداخت نمی كنید؟

وی سپس به مشروح هزینه ها و منابع درمان پرداخت و اضافه كرد: كل هزینه درمان در سال ۹۰ بالغ بر ۴۹۰۰ میلیارد تومان بود كه حسابرسی آن دو سال بعد انجام شد چرا؟ هزینه درمان در سال ۹۱ به ۵۴ هزار و ۷۱۷ هزار میلیارد ریال و منابع آن به ۶۴ هزار و ۵۴۸ هزار میلیارد ریال افزایش پیدا كرد. در سال ۹۲ هزینه درمان به ۷۶ هزار و ۷۵۱ میلیارد ریال و منابع درمان به ۷۸ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال بالغ گشت.

وی ادامه داد: هزینه درمان در سال ۹۳ یعنی همان سالی كه جنابعالی طرح نظام سلامت را به اجرا گذاشتید و در حقیقت به سیستم درمان كشور «بیماری» وارد كردید بالغ بر ۱۱۸ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال بود ولی منابع آن كمی بیشتر از ۱۱۴ هزار میلیارد ریال بود. این اعداد در سال ۹۴ به ۱۶۳ هزار و ۵۱۵ میلیارد ریال در بخش هزینه های درمان و ۱۴۲ هزار و ۲۸۶ میلیارد ریال در بخش منابع افزایش پیدا كرد. این یعنی كسری ۲۱ هزار و ۲۲۳ میلیارد ریالی و در سال ۹۵ هزینه درمان به ۱۹۳ هزار و ۶۰۳ میلیارد ریال ولی منابع درمان ۱۶۰ هزار و ۸۹۵ میلیارد ریال شد كه كسری ۳۲ هزار و ۱۶۸ میلیارد ریالی را بر نظام درمان كشور تحمیل كرد.

1397/01/28
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , بیمه , درمان