دبیر علمی همایش پزشكی آكادمیك ایران؛

ناظران طرح تحول سلامت باید غیر پزشك باشند

ناظران طرح تحول سلامت باید غیر پزشك باشند بیمارستان دی: دبیر علمی همایش پزشكی آكادمیك با اشاره به رابطه مالی بین پزشك و بیمار، اظهار داشت: نظارت بر طرح تحول سلامت باید توسط افراد غیر پزشك و خارج از وزارت بهداشت صورت بگیرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر مجتبی زارعی در حاشیه نخستین همایش بین المللی پزشكی آكادمیك، اظهار نمود: این همایش برای نخستین بار در ایران برگزار گردید. این همایش را از یكسال پیش با همكاری اساتید برجسته ای از دانشگاه آكسفورد و كمریج برنامه ریزی كردیم و هدف از برگزاری آن، برجسته كردن اهمیت پزشكی آكادمیك برای مردم بود.وی اضافه كرد: ما به دنبال تشویق پزشكان جوان هستیم كه به سمت پزشكی آكادمیك بروند. پزشكی آكادمیك به قسمتی از پزشكی گفته می گردد كه پزشكان اغلب وقت خویش را صرف تحقیق و آموزش می كنند. زارعی همینطور خاطرنشان كرد: طبعا اغلب پزشكان وقت خویش را صرف درمان می كنند كه این امر پسندیده ای ست اما عده ای دیگر از پزشكان ترجیح می دهند بیشتر وقت خویش را صرف تحقیق و آموزش كنند كه به آنها پزشكان آكادمیك گفته می گردد.این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: در ایران دانشگاه ها هم وظیفه آموزش را بر عهده دارند و هم وظیفه عرضه خدمات به مردم، بنابراین برجسته سازی پزشكی آكادمی سبب می گردد به حوزه تحقیق و آموزش بیشتر توجه گردد.زارعی اظهار نمود: در این همایش ۹ میهمان خارجی هم حضور دارند كه از دانشگاه های آكسفورد و كمریج به ایران آمده اند. وی اضافه كرد: سخنرانی من درباره طرح تحول سلامت و مقایسه ی آن با نظام ملی سلامت در دیگر كشورهای دنیا مثل انگلستان بود.زارعی خاطرنشان كرد: طبعا سیستم درمانی آنها هم بی‎نقص نیست اما از آنجایی كه قریب به ۷۰ سال از اجرایی شدن آن در انگلیس می گذرد، می توان تجربیات آنها را در اختیار صاحب نظران گذاشت.استاد دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: در طرح تحول سلامت در مقایسه با سیستم های دیگر خدمات ملی سلامت در دنیا، ارتباط مالی بین پزشك و بیمار وجود دارد. یعنی تا زمانی كه پزشك در ازای ویزیت، تجویز تصاویر رادیولوژی و... از بیمار پول دریافت می كند، این مشكلات هیچگاه حل نخواهد شد.وی اضافه كرد: این مسئله كه پزشك هر چه بیشتر كار كند پول بیشتری به دست می آورد، سبب می گردد كه كیفیت عرضه خدمات پایین بیاید. سیستم های نظارتی می بایست مستقل از وزارت بهداشت باشد و گروه ناظر هم حتما باید از غیر پزشك تشكیل گردد زیرا پزشكان خود ذی‎ نفع هستند این مسئله در كشورهای دیگر اتفاق می افتد اما در ایران اینطور نیست.زارعی اظهار نمود: امروزه اختلافات زیادی بین وزارت بهداشت، سازمان های بیمه گر و وزارت رفاه وجود دارد و به شكلی كسی از وضعیت فعلی راضی نیست؛ این درحالی ایست كه ایده طرح تحول سلامت خیلی خوب و عالی بود ولی متاسفانه تابحال نتیجه درستی از آن نگرفته ایم.وی خاطرنشان كرد: در كشورهایی كه طب ملی دارند بین پزشك و بیمار رابطه مالی وجود ندارد و همه پزشكان بدون توجه به نوع تخصص حقوق ثابت را بر مبنای میزان سن و تجربه كاری دریافت می كنند.

1397/02/02
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , سلامت