ارتقای سلامت مردم، هدف اجتماعی سازی سلامت

ارتقای سلامت مردم، هدف اجتماعی سازی سلامت بیمارستان دی: رئیس دانشگاه علوم پزشكی گیلان هدف از تشكیل ستاد اجتماعی سازی سلامت را ارتقای سلامت مردم برشمرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر «یوسف زاده چابك» در ستاد ویژه اجتماعی سازی سلامت در دانشگاه علوم پزشكی گیلان هدف از تشكیل ستاد اجتماعی سازی سلامت را ارتقای سلامت مردم دانست و اظهار داشت: برای رسیدن به این هدف، مشاركت همه واحدهای دانشگاه علوم پزشكی گیلان و سازمان های سلامت محور ضروری می باشد.
وی با بیان این كه راه اندازی كانون سلامت محلات از اهداف مهم معاونت اجتماعی وزارت بهداشت است، اظهار نمود: همانطور كه برای گسترش بهداشت در جامعه، نظام شبكه بهداشت به راه افتاده است، در زمینه مقوله اجتماعی سازی سلامت هم می توان با تشكیل نظام شبكه اجتماعی به ارتقای سلامت جامعه دست یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی گیلان با اشاره به افتتاح اولین كانون سلامت محله در منطقه حمیدیان رشت، اضافه كرد: با عنایت به این كه كانون های سلامت محلات می تواند حداقل 4000 نفر را تحت پوشش قرار دهد و تا 12 هزار نفر قابل تعمیم است، ازاین رو طرح نظام ارجاع به پزشك خانواده شهری می تواند با استفاده از این كانون ها انجام گیرد. در این راستا می توان از ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در واحدهای تحت پوشش دانشگاه و شهروندان داوطلب كمك گرفت.
وی تصریح كرد: برای شناسایی و دسترسی ساده به اطلاعات افراد، باید هر محله به واحدهای كوچكتر تقسیم بندی شود. در این زمینه واحد IT نقطه اتصال واحدها و انتقال اطلاعات است.
این مقام مسئول، با بیان این كه مهم ترین هزینه برای اجرای این طرح ملی، وقت و همت مسئولین و شهروندان است، خاطرنشان كرد: معاونت اجتماعی دانشگاه موظف است تا با بسترسازی مناسب، نسبت به یكپارچه كردن واحدها و جلب مشاركت آن ها اقدام نماید.
یوسف زداه تصریح كرد: مقوله سلامت دارای ابعاد مختلفی همچون بعد جسمی، روانی، اجتماعی است كه تابحال بیشتر به دو بخش آن پرداخته شده و كمتر به جنبه اجتماعی شدن سلامت، توجه شده است. اما هم اكنون با تغییر نگاه سیستماتیك، در این مقوله، علاوه بر سلامت جسمانی، به مقوله اجتماعی آن هم توجه شده است.
وی، بر تسریع عملیاتی كردن طرح اجتماعی سازی سلامت، كه از جانب وزارت بهداشت بعنوان طرحی نو در گیلان مورد تقدیر قرار گرفته است، تاكید كرد.

1397/02/04
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , سلامت