در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

مشكلات ماماها با بیمه ها، ضرورت استقلال ماما در برنامه پزشك خانواده

مشكلات ماماها با بیمه ها، ضرورت استقلال ماما در برنامه پزشك خانواده بیمارستان دی: مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با اشاره به اجرای آزمایشی عقد قرارداد بیمه ها با ماماها در سه استان در سال گذشته، اظهار داشت: متاسفانه به علت محدود بودن امكانات برای ماماها در این قرارداد، شرایط اجرایی شدن آن وجود نداشت و این پایلوت به مرحله اجرا نرسید.

شهلا خسروی در گفت وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت تعرفه گذاری خدمات مامایی توضیح داد و اظهار داشت: ویزیت ماماها و خدمات آنها در كتاب ارزش نسبی خدمات، تعرفه گذاری شده، اما هنوز اجرا نشده است. آیین نامه «حدود صلاحیت بالینی مامایی» هم بازنگری و مقرر شده است تعرفه گذاری بر اساس این آیین نامه صورت گیرد.

اشكالات قرارداد آزمایشی بیمه ها با ماماها

وی با اشاره به عدم اجرای آزمایشی برنامه عقد قرارداد مستقل بیمه ها با ماماها در سه استان گلستان، اردبیل و اصفهان كه سال قبل كلید خورد، اظهار نمود: این برنامه با عنایت به مشكلاتی كه داشت مورد استقبال ماماها قرار نگرفت؛ چون موارد ذكر شده در قرارداد بیمه ها بسیار محدود بود و امكان عرضه خدمات را فراهم نمی كرد. در واقع می توان گفت شرایط اجرایی شدن این موارد وجود نداشت؛ در نتیجه این پایلوت به مرحله اجرا نرسید. با نمایندگان بیمه های مختلف و شورای عالی بیمه جلساتی گذاشته شده تا این موارد طوری تغییر پیدا كنند كه قابلیت اجرایی شدن داشته باشند، اما هنوز این تغییرات نهایی نشده است.

مذاكره برای استقلال ماماها در برنامه پزشك خانواده

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی در ادامه با اشاره به تعریف نشدن جایگاه مستقل ماماها در برنامه پزشك خانواده، خاطرنشان كرد: در برنامه پزشك خانواده مقرر شده است كه دستیاری در كنار پزشك حضور داشته باشد كه خود پزشكان ترجیح دادند این دستیار ماما باشد. علاوه بر آن، همه خدمات مانند مراقبت های دوران بارداری، كنترل بیماری های غیرواگیر و... در بسته های مجزایی طراحی شده است، اما جایگاهی برای ماما با شرح وظایف خودش تعریف نشده است؛ یعنی خدمات مامایی در بسته پزشك خانواده به صورت مستقل دیده نشده است.

وی ادامه داد: این مورد سبب نادیده گرفتن استقلال حرفه ای ماماها می گردد. علاوه برآن حقوق این افراد هم با عنایت به بودجه ای كه در اختیار پزشك خانواده قرار می گیرد، مشخص می گردد. این پزشك است كه تصمیم می گیرد با او چه قراردادی ببندد؛ در نتیجه پزشك تبدیل به كار فرما می گردد. ما در جلساتی كه با مدیران حوزه معاونت بهداشت داشتیم این مورد را مطرح و پیشنهاداتی عرضه داده ایم.

ردیف های استخدامی محدود برای ماماها

مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی با اشاره به تعداد ناكافی ردیف های استخدامی برای ماماها و همینطور اشغال تعدادی از این ردیف ها توسط سایر مشاغل در دوره های گذشته در وزارت بهداشت بیان كرد: سازمان مدیریت برای جلوگیری از بزرگ شدن دولت، محدودیت هایی در زمینه تولید ردیف استخدامی دارد؛ بنابراین ما هنوز نیروی مامایی داریم كه شغلی ندارد یا اینكه به صورت خصوصی كار می كند. از سوی دیگر هم درخواست های متعددی از سوی دانشگاه های علوم پزشكی برای بیمارستان های بهینه سازی شده در طرح ترویج زایمان طبیعی با عنایت به تولید اتاق های یك نفره زایمان وجود دارد كه با تلاش معاونت توسعه برای تامین این نیروها اقداماتی در حال انجام می باشد.

1397/02/17
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , پزشك , خدمات