معاون حقوق بشر وزارت دادگستری عنوان كرد؛

لزوم تامین حقوق متقابل پزشك و بیمار، وظیفه سازمان نظام پزشكی

لزوم تامین حقوق متقابل پزشك و بیمار، وظیفه سازمان نظام پزشكی بیمارستان دی: معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری، اظهار داشت: سازمان نظام پزشكی وظیفه دارد با كسانی كه می خواهند قداست پزشكی را خدشه دار كنند، برخورد كند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمود عباسی، در همایش انتظامی سازمان نظام پزشكی، اضافه كرد: رسالت ایجابی سازمان نظام پزشكی پیگیری مطالبات این جامعه و همینطور پشتیبانی از تابعان حرف پزشكی است. علاوه بر آن این سازمان وظیفه دارد با كسانی كه می خواهند حرمت و قداست جامعه پزشكی را خدشه دار كند، مقابله كند. وی ادامه داد: دادسراهای انتظامی هم بنابراین شكل گرفت تا با كسانی كه با اقدامات نابخردانه حقوق صاحبان این حرف را تضعیف می كنند، بایستد. عباسی اظهار داشت: حوزه انتظامی سازمان نظام پزشكی باید راهكاری در پیش گیرد كه با بهره گیری از آن زمینه ای فراهم گردد تا حقوق متقابل پزشك و بیمار تامین گردد. برخی می پندارند تنها وظیفه سازمان نظام پزشكی دنبال كردن حقوق بیماران است اما این سازمان وظیفه و رسالت اصلی خویش را صیانت از حقوق صاحبان این حرف تعیین كرده است، چون در صورت محقق شدن این مورد حقوق بیمار هم تضمین می گردد. معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری در ادامه با اشاره به اینكه باید تدبیری اندیشید كه اظهارات مربوط به حوزه پزشكی به سازمان نظام پزشكی محول شود، اضافه كرد: یكی از نكات اساسی در زمینه حقوق پزشكی مبحث رضایت و برائت است. تا پیش از اصلاح قانون مجازات اسلامی در سال ۹۲ تعهد پزشك تعهدی بی نتیجه بود یعنی وقتی پزشك شكم بیمار را باز می كند فضای خطرآفرینی تولید می گردد كه ممكن است در نتیجه اعمال او بیمار صدمه ببیند یا فوت كند. استدلال قانونگذار این بود كه همه سازوكارها باید تدبیر شود و اگر اقدامات پزشك منجر به صدمه بیمار شود برائت پیش از عمل می تواند كارساز شود. وی اظهار داشت: در سال ۹۲ این رویكرد تغییر داده شد و مسئولیت مبتنی بر تعهد تعریف شد. بر این اساس اگر پزشك همه سازوكارهای لازم را برای بیمار در نظر بگیرد و برپایه آخرین دستاوردهای روز عمل كند و اقدامات وی در چارچوب قانونی باشد، مسئولیتی نخواهد داشت.

1397/02/21
تگهای خبر: پزشك , پزشكی