در گفتگو با مهر مطرح شد؛

شیوع سندروم تخمدان در زنان و دختران، اختلال در باروری

شیوع سندروم تخمدان در زنان و دختران، اختلال در باروری بیمارستان دی: عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا، در ارتباط با نقش تغذیه در پیشگیری از بروز سندروم تخمدان پلی كیستیك، بعنوان عارضه ای شایع در دختران و زنان، توضیحاتی عرضه داد.

دكتر لادن گیاهی، در گفتگو با خبرنگار مهر، به سندروم تخمدان پلی كیستیك، بعنوان عارضه ای شایع در دختران سنین باروری و زنان، اشاره نمود و اظهار داشت: مبتلا شدن به این بیماری، با تغذیه در دوران جنینی، ارتباط مستقیم دارد. این متخصص تغذیه با اشاره به عوامل ژنتیكی در كنار عوامل اپی ژنتیك بعنوان عوامل بروز این بیماری، اضافه كرد: سهم عوامل ژنتیكی در بروز سندروم تخمدان پلی كیستیك، كمتر از ۱۰ درصد است، در حالیكه عوامل محیطی در كنار بیماری های ناباروری، سهم زیادی در بروز این بیماری دارند. گیاهی، به عوامل اپی ژنتیك كه بیان كننده عوامل ژنتیكی هستند، اشاره نمود و اظهار داشت: عوامل محیطی همچون تغذیه، روی قدرت باروری نسل بعد اثرگذار است و سبب بروز اختلالات جنینی می گردد. وی با اشاره به انتقال پذیری این بیماری از یك نسل به نسل دیگر، ادامه داد: این بیماری یكی از شایع ترین اختلالات هورمونی در زنان و دختران است، بطوریكه بین ۷ تا ۱۰ درصد جمعیت زنان و دختران گرفتار این عارضه هستند. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری و سقط مكرر ابن سینا، با عنوان این مطلب كه سندروم تخمدان پلی كیستیك درمان قطعی ندارد، افزود: این عارضه، ارتباط تنگاتنگی با اضافه وزن و چاقی دارد. وی تصریح كرد: اغلب افرادی كه این بیماری را دارند، چاق هستند. گیاهی اظهار داشت: شروع این بیماری از دوران جنینی آغاز می گردد و تشخیص آن پیش از بلوغ می بایست صورت بگیرد. وی ادامه داد: بعضی آمارها شیوع این بیماری را تا ۱۴ درصد جامعه دختران و زنان را شامل می گردد. گیاهی اضافه كرد: اگر مادری، سندروم تخمدان پلی كیستیك داشته باید بداند كه دخترش در معرض مبتلا شدن به این بیماری قرار دارد. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری و سقط مكرر این سینا، ادامه داد: اگر شروع حاملگی با چاقی همراه بوده باشد، احتمال مبتلا شدن به سندروم بیشتر می گردد. گیاهی اضافه كرد: این قبیل مادران حتما باید به شیردهی تا یك سال ادامه دهد و بچه زیر پنج سالگی نباید چاق شود. وی اظهار داشت: سندروم تخمدان پلی كیستیك، یكی از عوامل شایع ناباروری است كه با اختلال در تخمك گذاری همراه است و تشخیص آن توسط متخصص زنان انجام می گردد. گیاهی با عنوان این مطلب كه داروها خیلی موثر نیستند، اضافه كرد: خط اول پیشگیری و درمان این عارضه، رژیم غذایی و ورزش است. وی اظهار داشت: سفارش ما به زنانی كه این سندروم را دارند و قصد بچه دار شدن را دارند، این است كه به اصلاح شیوه زندگی پیش از حاملگی توجه كرده و به وزن ایده آل برسند.

1397/02/31
تگهای خبر: بیماری , درمان , ژنتیك