كیانوش عیاری: سیگار را حماقت بشر می دانم

كیانوش عیاری: سیگار را حماقت بشر می دانم بیمارستان دی: كیانوش عیاری اظهار داشت: من دركی از سیگار ندارم و سیگار را حماقت بشر می دانم اما معتقدم وقتی به صورت پنهان درباره موضوعی مثل سیگار و مضرات استعمالش حرف می زنی، در جامعه بی تأثیر نخواهد بود و بین هنرمند و مسئول و رسانه، آن كه از دریچه نصیحت و اخطار و تهدید وارد نشود، می تواند موفق تر عمل كند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، كارگردان «بودن یا نبودن» درباره تأثیر رسانه در مسیر فرهنگ سازی در ابعاد كلان جامعه اظهار داشت: در اصل رسانه ای مثل تلویزیون یا سینما باید چنین كاری بكند. بدترین تصور این است كه تو بخواهی پیامی را مستقیم یا به صورت نصیحت به خورد مخاطب بدهی. شك نكنید مخاطب چنین حرفی را برنمی تابد یا پس می زند و این بدترین شكل استفاده از یك رسانه نیرومند است. حتی ممكن است نتیجه عكس بدهد و سبب تعارض هم بشود.
این كارگردان سینما و تلویزیون كه در آثار مختلف اش به وجوه سلامت در جامعه پرداخته، ادامه داد: با استفاده از عناصر گل درشت نمی گردد كسی را از یك كار منع یا نسبت به كاری دیگر تشویق كرد. وقتی به صورت پنهان درباره موضوعی مثل سیگار و مضرات استعمالش حرف می زنی بی تأثیر نخواهد بود. من دركی از سیگار ندارم و سیگار را حماقت بشر می دانم. در سریال «روزگار قریب» دانشجوها از دكتر می خواهند تا چیزی به آنها یاد بدهد و او به همان حالت طنازانه خودش از ضرر سیگار حرف می زند. در مجموعه «هزاران چشم» یك قسمت با عنوان «سیگار لعنتی» نمایش داده شد. من بازهم به صورت مستقیم چیزی را نگفتم. قرار بود تعارضی در حرفه كاراكتر اصلی رخ بدهد و من در زیر متنش به دغدغه شخصی ام یعنی عناد با سیگار پرداختم. شاید باورتان نشود هدف من ترسیم مضرات سیگار بود اما می دانستم اگر مستقیم سراغش بروم هیچگاه به خواسته ام نخواهم رسید. به نیت نصیحت كردن مردم سراغش نرفتم. فكر نمی كردم با این یك قسمت مقرر است بر جمعیت میلیونی سیگاری ها تأثیر عمیق بگذارم. وقتی مقرر است یك موضوعی فرهنگسازی شود، بین هنرمند و مسئول و رسانه، آن كه از دریچه نصیحت و اخطار و تهدید وارد نشده، می تواند موفق تر عمل كند چون كه برخورد قهری یا جریمه جوابگو نیست و چه بسا نتیجه عكس بدهد.
خالق «شبح كژدم» و «بودن یا نبودن» تصریح كرد: برای فرهنگسازی باید زمینه سازی بشود. زمینه هم باید به گونه ای باشد كه تو خواه ناخواه در مسیر درست رشد كنی. نمی توانی به كسی بگویی اگر این مسیر را بروی رستگار می شوی و اگر به فلان مسیر بروی تباهی منتظرت است. شما وقتی می خواهید بچه را بخوابانید، تشك مناسب و جای خواب خوبی برایش انتخاب می كنید. غذایی كه به او می دهید بطور قطع غذای سبك و سلامتی است. فضای ساكت و خلوتی برایش تولید می كنید. نمی گذارید نور زیاد اذیتش كند. همینطور او را در جهت میدان مغناطیسی زمین می خوابانید تا خواب آرامی داشته باشد. حالا اگر بامداد این آیتم ها را ردیف نماییم و به اصطلاح سر بچه مان منت بگذاریم كه تو اگر خوب خوابی داری، دلیلش تدبیر و مدیریت من بود، خواه ناخواه به جای حس سپاسگزاری، در او حس بدی شكل می گیرد. زمینه سازی، كار یك روز و دو روز نیست و صبر و حوصله بالا می خواهد. در كنار زمینه سازی، اعتمادسازی قرار می گیرد و نباید اجازه داد تا اعتمادها مخدوش شود. وقتی می بینیم شعاری گفته می گردد اما در حد شعار می ماند، اعتماد نسبت به مسئول از دست می رود و وقتی ارتباط كمرنگ شد، نمی توان انتظار داشت كه مردم به حرف ها توجه و اعتماد كنند.
عیاری اظهار داشت: در جوامع امروزی ما نباید بگذاریم كه مشكل زایش كند و دردساز شود؛ بلكه باید زمینه های بروز را تشخیص و از همان ابتدا مسدود نماییم. مثلا در مواجهه با یك فرد خشمگین طبیعی است كه شخص مقابل هم خشمگین شود و واكنش نشان دهد؛ حال اگر ما از قبل زمینه پرورش روحیه صبر و صبوری را ترویج داده باشیم این اتفاق اصلا شكل نمی گیرد و طرف مقابل در مواجهه با خشم، واكنش مابه ازا نشان نمی دهد. طبیعتا شخص خاطی هم خودش متوجه می گردد كه مسیر را درست انتخاب نكرده است. بدین سان او می فهمد كه در جریان اشتباهی قرار گرفته است و كم كم باورهایش تغییر می كند.
سومین جشنواره فیلم سلامت شهریور امسال به دبیری دكتر محمد كیاسالار برگزار می شود.

1397/03/02
تگهای خبر: سلامت