مدیركل دارویی سازمان غذا و دارو مطرح كرد؛

برنامه بهبود اقتصاد داروخانه ها، توزیع داروهای مخدر و هورمون رشد

برنامه بهبود اقتصاد داروخانه ها، توزیع داروهای مخدر و هورمون رشد بیمارستان دی: مدیركل امور دارویی سازمان غذا و دارو، از برنامه توزیع برخی داروها با هدف بهبود اقتصاد داروخانه های بخش خصوصی كشور اطلاع داد.

دكتر اكبر برندگی در گفتگو با خبرنگار مهر، با عنوان این مطلب كه داروها بر مبنای تخصص ها در مناطق مختلف كشور توزیع می شود، اظهار داشت: برخی داروها هستند كه نیاز به توزیع عام ندارد. این داروها، اغلب گران قیمت بوده و در شرایط ویژه نگهداری می شوند. از همین رو، نمی توان این داروها را در همه داروخانه ها توزیع كرد. وی اضافه كرد: با عنایت به اینكه بخش خصوصی از توان مالی خوبی برخوردار نیست، در نتیجه نمی تواند نسبت به تهیه داروهای گران قیمت و نگهداری آنها در داروخانه ها اقدام نماید. زیرا، در صورت از بین رفتن این قبیل داروها، متحمل خسارت و زیان سنگین می گردد كه از توان داروخانه های خصوصی خارج است. برندگی به داروهای «اورفان» اشاره نمود و اظهار داشت: اصولا این داروها، به تعداد خیلی كم و اندك در كشور نیاز است و نمی توان آنها را در سطح داروخانه ها عرضه نمود. بطوریكه این داروها شاید نیاز ۱۰۰ بیمار در كل كشور باشد كه توزیع آنها در مراكز خاص صورت می گیرد. مدیركل امور دارویی سازمان غذا و دارو، به داروهای بیمارستانی و غیربیمارستانی اشاره نمود و اضافه كرد: بخش خصوصی نباید انتظار داشته باشد كه داروهای بیمارستانی در خارج از بیمارستان ها عرضه گردد. برندگی با عنوان این مطلب كه ما می دانیم اقتصاد داروخانه بیمار است، ادامه داد: برای بهبود اقتصاد داروخانه های خصوصی، برنامه هایی داریم كه به تدریج اجرا می گردد. وی از توزیع داروهای هورمون رشد و مخدر در سطح داروخانه های خصوصی اطلاع داد و اظهار داشت: با عنایت به اینكه سیستم نظارتی و كنترلی قوی برای نظارت بر عرضه داروها داریم، لذا، تصمیم گرفته ایم كه برخی داروهای خاص را در سطح داروخانه های خصوصی عرضه نماییم. به قول برندگی، هم اكنون داروی هورمون رشد در داروخانه های خصوصی با نسخه پزشك متخصص عرضه می گردد. مدیركل امور دارویی سازمان غذا و دارو، به توزیع داروهای مخدر در سطح داروخانه های خصوصی اشاره نمود و اضافه كرد: ما این داروها را عرضه می نماییم، اما اگر داروخانه ای متقاضی نشد، آن وقت مجبوریم به شیوه قبل باز گردیم. چون توزیع داروهای مخدر در داروخانه های خصوصی، با مشكلاتی همراه است كه شاید داروخانه نخواهد عرضه این قبیل داروها را قبول كند. برندگی تصریح كرد: جای توزیع دارو در داروخانه است و ما برنامه های زیادی برای رونق اقتصاد داروخانه ها داریم كه به تدریج آنها را اجرایی خواهیم كرد.

1397/03/18
تگهای خبر: بیمارستان , دارو , داروخانه , سازمان غذا و دارو