مشاور وزیر بهداشت عنوان كرد؛

واكنش به احتكار تجهیزات پزشكی، افزایش قیمت نداشته ایم

واكنش به احتكار تجهیزات پزشكی، افزایش قیمت نداشته ایم بیمارستان دی: مدیركل تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، اظهار داشت: درحال حاضر وضعیت كشور از لحاظ تامین تجهیزات پزشكی مطلوب است و بدون هیچگونه اختلالی در جریان است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر رضا مسائلی در مورد انتشار خبری در مورد كمبود، احتكار یا افزایش قیمت برخی اقلام تجهیزات پزشكی به دنبال افزایش نرخ ارز، اظهارداشت: حوزه تجهیزات پزشكی طیف وسیع و گسترده ای از فناوری های حوزه سلامت را شامل می گردد و حدود ۲۷۰ هزار قلم تجهیزات پزشكی در كشور به ثبت رسیده است كه برای تامین این تجهیزات، گستره وسیعی از شركت های تولیدكننده و واردكننده فعالیت دارند. وی اضافه كرد: هم اكنون تامین تجهیزات پزشكی با برنامه ریزی های وزارت بهداشت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانك مركزی به صورت روان درحال انجام است. مشاور وزیر بهداشت خاطرنشان كرد: با عنایت به شرایط اخیر كشور و نوسانات نرخ ارز، ممكن است، برخی افراد اقدام به سوءاستفاده كنند، اما تعداد این افراد بسیار اندك و اندك است، به خصوص اینكه وقتی گستره وسیع فعالیت حوزه تجهیزات پزشكی را درنظر می گیریم، می بینیم كه تعداد افراد سودجو در برابر آن بسیار كم است. وی اظهار داشت: وزارت بهداشت و اداره كل تجهیزات پزشكی، بازار و بخش تجهیزات پزشكی مراكز درمانی را به صورت روزانه رصد و پایش می كنند و چنانچه تخلفی صورت گیرد یا اینكه سوءاستفاده ای اعمال شود، شناسایی كرده و گزارش می دهند و وزارت بهداشت و سازمان تعزیرات حكومتی هم با آن برخورد خواهند كرد. مسائلی در مورد برخورد با متخلفین و سودجویان اظهار داشت: چنانچه قیمت ها افزایش پیدا كرده باشد، مجوز واردات به صورت موازی صادر می شود، یعنی تامین كنندگان دیگر تجهیزات پزشكی هم می توانند با قیمت بهتر و با كیفیت بالاتر كالا را وارد كنند. وی ادامه داد: چنانچه متخلفی شناسایی شود، برپایه دستورالعمل هایی كه به دانشگاه های علوم پزشكی ابلاغ گردیده است، متخلف به شعبات تعزیرات حكومتی در استان ها در سراسر كشور ارجاع داده می گردد. مشاور وزیر بهداشت با اشاره به اینكه بخش خصوصی در حوزه تجهیزات پزشكی در ادوار گذشته به خصوص در تحریم ها، سابقه و عملكرد مناسبی را در سال های گذشته داشته است، خاطرنشان كرد: این عملكرد مناسب به علت ماهیت خصوصی بودن حوزه تامین تجهیزات پزشكی كشور است و اطمینان دارم بخش خصوصی باوجود سختی هایی كه ممكن است كشور با آن مواجه شود، مسئولیت و تعهد خود در زمینه تامین تجهیزات پزشكی را انجام خواهد داد. مسائلی تصریح كرد: طبق بررسی هایی كه انجام شده است، تامین تجهیزات توسط بخش خصوصی به نحو احسن در حال انجام می باشد و چنانچه مشكلی وجود داشته باشد برپایه قانون با متخلف برخورد شده و متناظر آن اقدامات اصلاحی صورت خواهد گرفت، تا اختلال در زمینه تامین تجهیزات پزشكی كشور تولید نشود. وی در مورد نحوه عملكرد اداره كل تجهیزات پزشكی در زمینه نظارت اظهار داشت: اداره كل تجهیزات پزشكی، بخشی به نام اداره بازرسی و نظارت دارد كه كارشناسان آن با دانشگاه های علوم پزشكی در ارتباط هستند، دانشگاه ها هم گزارشات خود در نظام عرضه و توزیع تجهیزات پزشكی را به این اداره منعكس و اعلام می كنند. وی ادامه داد: در هفته جاری با هماهنگی دادگستری و سازمان تعزیرات حكومتی، شعبه تعزیرات ویژه رسیدگی به تخلفات تجهیزات پزشكی در اداره كل تجهیزات پزشكی تاسیس شده و چنانچه مواردی از تخلف وجود داشته باشد، سریعا رسیدگی خواهد شد. مدیركل اداره تجهیزات پزشكی درپاسخ به این سئوال كه آیا تابحال گزارشی از موارد احتكار تجهیزات پزشكی اعلام شده است یا نه، اظهار داشت: هم اكنون وضعیت كشور از لحاظ تامین تجهیزات پزشكی مطلوب است و بدون هیچگونه اختلالی در جریان است و شاید برخی اوقات مشكلاتی نظیر ترخیص از گمرك وجود داشته كه پیگیری و حل شده است. مسائلی با اشاره به اینكه ممكن است برخی افراد از گرانی نرخ ارز سوءاستفاده كنند و به افزایش قیمت این تجهیزات دامن بزنند، بیان كرد: با عنایت به اینكه دولت برای تمام تجهیزات پزشكی ارز رسمی تخصیص داده و به صورت روتین در جریان است، طبیعتا در تامین ارز آنها هم هیچ نگرانی وجود ندارد و درنتیجه تامین تجهیزات پزشكی در آینده هم به همین منوال صورت خواهد گرفت. وی اظهار داشت: تمام كارشناسان نظارت بر تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت، گروه های تخصصی خویش را پایش می كنند و فرآیند تامین تجهیزات پزشكی هم در عرصه تولید و هم در عرصه واردات به صورت روزانه بررسی می گردد. مسائلی تصریح كرد: بنده بعنوان مدیركل اداره تجهیزات پزشكی كشور این قول را به مردم عزیز كشورمان می دهم كه تامین تجهیزات پزشكی در كشور با هیچگونه مشكل و اختلالی مواجه نمی گردد و علاوه براینكه كمبود و اختلالی وجود ندارد، تجهیزات پزشكی حیاتی برای پایش، پیشگیری و درمان بیماری ها ذخیره شده و در مواقع ضرورت در اختیار مراكز درمانی قرار خواهد گرفت. مشاور وزیر بهداشت و مدیركل اداره تجهیزات پزشكی با تاكید براینكه مردم كالاها و تجهیزات پزشكی گران تر را خریداری نكنند، اظهار داشت: هیچگونه افزایش قیمتی بر تجیهزات و كالاهای پزشكی اعمال نشده است و مردم در صورت مشاهده تخلف آن را گزارش دهند.

1397/03/25
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , وزارت بهداشت