مشاور معاون وزیر بهداشت؛

راهنمای بالینی بیماری ام اس بزودی ابلاغ می گردد

راهنمای بالینی بیماری ام اس بزودی ابلاغ می گردد بیمارستان دی: مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در امور بیماری ها، اظهار داشت: سقف هزینه های خدماتی كه توسط كمیته علمی مشورتی وزارت بهداشت مشخص شده است، مجانی عرضه می گردد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر جمشید كرمانچی، در مورد اقدامات درمانی بیماران ام اس، تصریح كرد: بسته خدمتی بیماری ام اس از دو سال قبل توسط وزارت بهداشت به دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور ابلاغ گردیده و هر دانشگاه مطابق با ظرفیت و امكاناتی كه دارد، خدماتی مانند مشاوره های درمانی، توانبخشی، دندانپزشكی و سایر خدمات را به آنها عرضه می دهد. ایشان در ادامه اضافه كرد: بعضی از دانشگاه ها این خدمات را دارند، اما بعضی از آنها نیاز دارند با بخش خصوصی تعامل كنند و خدمات را عرضه كنند كه این مورد هم توسط دانشگاه ها درحال پیگیری است. مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در امور بیماری ها با اشاره به اینكه عرضه خدمات توانبخشی به بیماران ام اس نیازمند گایدلاین و دستورالعمل معینی بود، خاطرنشان كرد: این گایدلاین در سال ۹۶ توسط همكاران حوزه توانبخشی تدوین و به دانشگاه ها ابلاغ گردیده است و علاوه بر آن، راهنمای بالینی بیماری ام اس با همكاری دفتر تعرفه و استانداردسازی خدمات وزارت بهداشت نیز، در حال طراحی و آماده سازی است كه بزودی ابلاغ خواهد گردید، تا برپایه آن، تمام بیماران به صورت یكسان و استاندارد در سراسر كشور خدمت را دریافت نمایند. كرمانچی تصریح كرد: هم اكنون، چند مركز جامع عرضه خدمات درمانی و توانبخشی به بیماران ام اس در كشور تعریف شده كه چهار مركز در تهران و در بیمارستان های سینا، امام خمینی (ره)، فیروزگر و امام حسین (ع) در حال تكمیل بوده و مابقی مراكز در شهرهای مشهد، اصفهان، شیراز و كرمانشاه بعنوان مركز رجوع بیماران ام اس، در حال فعالیت هستند و بسته خدمات ام اس را به صورت كامل عرضه می دهند. وی با اشاره به اینكه دستورالعمل تجمیع خدمات بیماری ام اس به تمام دانشگاه ها ابلاغ گردیده است، اظهار داشت: دانشگاه ها موظف شده اند تا خدمات بیماران ام اس را در یك مركز به صورت جامع به آنها عرضه كنند، این اقدام با این هدف انجام می گردد كه بیمار مبتلا به ام اس، بتواند با استفاده از یك مركز به تمام خدمات مورد نیاز با كمترین دغدغه و دردسر و با تعرفه دولتی، دسترسی داشته باشد. مشاور معاون درمان وزارت بهداشت در امور بیماری ها با اشاره به اینكه یكی از برنامه های سال جاری معاونت درمان وزارت بهداشت، در نظر گرفتن هزینه ویژه ای برای بیماران خاص و صعب العلاج است، تصریح كرد: برپایه این برنامه، در تلاش هستیم، كسری اعتباری و پرداختی كه در سال قبل مشكلاتی را در بعضی دانشگاه های كشور بوجود آورده بود، امسال به حداقل رسیده و برطرف شود. كرمانچی، خاطرنشان كرد: مقرر است، منابع مالی ویژه درمان سرپایی بیماران خاص و صعب العلاج علاوه بر بستری به صورت جداگانه به دانشگاه ها برسد تا به صورت كامل برای این بیماران هزینه شود. آنچه برای ما و بیماران مهم می باشد، این است كه مطمئن شویم مراكز درمانی، خدمات را به صورت استاندارد، كامل، با كیفیت مناسب و با تعرفه دولتی به بیماران عرضه می دهند. وی در واكنش به خبری درمورد اختلال در عرضه خدمات درمانی به بیماران ام اس، توضیح داد: این خبر درست نیست، چراكه هم اكنون بسته خدمات بیماران ام اس در مراكز جامع ام اس، عرضه می گردد و بیماران می توانند از هرگونه مشاوره ای در این مراكز بهره مند شوند. مشاور معاون درمان وزارت بهداشت، در انتها تصریح كرد: در بعضی شهرها، به علت نبودن تجهیزات و امكانات پیشرفته توانبخشی، برخی خدمات عرضه نمی گردد و در بعضی شهرها به علت كمبود اعتبارات دانشگاه ها نتوانستند، با بخش خصوصی یا غیردولتی قرارداد ببندند، ازاین رو برای برخی بیماران امكان دارد، بسته خدمتی به صورت كامل عرضه نشود كه این مورد در دستور كار است و بررسی خواهیم كرد تا كمبودها جبران شود و مشكلات اعتباری حل شده و دانشگاه ها هم بتوانند خدمات را به صورت كامل عرضه كنند.

1397/04/05