مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران:

میانگین پرداختی مطالبات داروخانه ها به دو ماه رسیده است

میانگین پرداختی مطالبات داروخانه ها به دو ماه رسیده است بیمارستان دی: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینكه اعتبارات استان ها در سال ۹۷ برپایه عملكرد سال های قبل در نظر گرفته شده است، اظهار داشت:   تمام استان ها می توانند با رعایت قانون و بودجه مصوب، قرارداد منعقد كنند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، طاهر موهبتی با بیان اینكه تمام استان ها میتوانند با رعایت قانون و بودجه مصوب قرارداد منعقد كنند، اظهار داشت: اعتبارات استان ها در سال ۹۷ برپایه عملكرد سال های قبل در نظر گرفته شده، مسلما در این پروسه تمام موارد همچون تعداد داروخانه ها و مراكز طرف قرارداد جهت افزایش اعتبارات لحاظ شده است. ۹۸۰۰ داروخانه دولتی و غیر دولتی طرف قرارداد با سازمان بیمه سلامت هستند كه این عدد شامل ۹۶ درصد داروخانه در كل كشور می گردد.

وی ادامه داد: در قانون بودجه سال ۹۶ و بخصوص سال ۹۷ قانونگذار به صراحت به این مورد اشاره نموده است كه بیمه شدگان مجانی صندوق بیمه سلامت همگانی، خدمات شان را از بخش دولتی دریافت نمایند اما این مورد را در ارتباط با داروخانه ها اعمال نكرده ایم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با تاكید بر اینكه تمام بخش ها می توانند در چارچوب بودجه مصوب با این سازمان تداوم همكاری داشته باشند و قرارداد جدید با رعایت بودجه مصوب منعی ندارد، اظهار داشت: مدیران استان ها می توانند با برنامه ریزی در مورد منابع و هزینه كردها و در نظر گرفتن رعایت سقف مالی، قرارداد منعقد كنند ازاین رو در چارچوب قوانین، امكان قرارداد برای تمامی متقاضیان وجود دارد.

وی ادامه داد: داروخانه ها به صورت مستقیم تولید هزینه نمی كنند بلكه نسخه هایی كه از جانب پزشك ارجاع داده می شود را در اختیار بیماران قرار می دهند. بنابراین در بخش هایی همچون توانبخشی، تصویربرداری و داروخانه ها، سقف معنایی ندارد. اگر بخواهیم مدیریت هزینه نماییم باید با استفاده از هماهنگی با انجمن های علمی این اقدام را انجام دهیم.

موهبتی اضافه كرد: در جلسه ای مشترك با انجمن داروسازان مقرر شد برپایه تفاهم نامه ای كه پیش نویس آن هم تهیه شده است این انجمن به سازمان بیمه سلامت در حوزه مدیریت هزینه كمك نماید.

وی با اشاره به اینكه به منظور مدیریت هزینه، ۳۰۰ داروی گران قیمت در سامانه تائید دارو (امید) ثبت شده است، اظهار داشت: در این سامانه به صورت مكانیزه بعضی از پارامترها كنترل می گردد. به صورت مثال برخی داروها دارای شرط تخصص است و هر متخصصی نمی تواند آن ها را تجویز كند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: داروهای بیماران خاص هم در سامانه امید نشانه گذاری شده است كه بلافاصله دارو را كنترل كرده و بعد از تائیدیه دارو در اختیار فرد قرار می گیرد.

وی با اشاره به مصرف بالای دارو در كشور اظهاركرد: راهنماهای بالینی كه توسط وزارت بهداشت تدوین می گردد می تواند در كنترل تجویز مصرف منطقی دارو راهگشا باشد تا خریدهای راهبردی در چارچوب آن صورت گیرد.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در مورد مطالبات داروخانه ها اظهار داشت: زمانی كه سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت منتقل شد بدهی سازمان به داروخانه ها ۱۱ الی ۱۲ ماه بود كه اكنون میانگین پرداختی مطالبات داروخانه ها در كشور به دو ماه رسیده است. برای اولین بار تمامی مراكز عرضه دهنده خدمت طرف قرارداد با بیمه سلامت از ابتدای سال جاری در بخش دولتی ۷۰ درصد مطالباتشان را از سازمان دریافت كردهاند.

وی ادامه داد: ۶۰ تا ۷۰ درصد مطالبات داروخانه ها هم به صورت علی الحساب و مابقی آن هم با عرضه اسناد هزینه، ظرف مدت دو ماه كه در قانون الحاق ۳ ماه تعیین شده است، پرداخت می گردد.

موهبتی با تاكید بر اینكه سازمان بیمه سلامت در پرداخت مطالبات داروخانه ها به روز بوده است، اظهار داشت: در صورتی كه سازمان برنامه و بودجه دستور چاپ اوراق مشاركت را به دولت بدهد، مطالبات سال قبل این سازمان به كل مراكز عرضه دهنده خدمت و داروخانه ها پرداخت خواهد شد.

بنابر اعلام وبدا، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینكه حدود ۲۴ درصد هزینه های سازمان بیمه سلامت به دارو اختصاص دارد، اظهاركرد: به صورت میانگین ۳۸۰۰ میلیارد تومان از داروی كشور توسط این سازمان پوشش داده می شود.

1397/04/07
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , دارو , داروخانه