وزیر بهداشت در نامه ای به وزیر صنعت عنوان كرد

مغایرت فعالیت شركت بین المللی فیلیپ موریس با قانون مبارزه با دخانیات

مغایرت فعالیت شركت بین المللی فیلیپ موریس با قانون مبارزه با دخانیات بیمارستان دی: وزیر بهداشت در نامه ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت، خواهان دیده بانی فعالیت های صنایع دخانی در ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی مشاركت، دخالت در حوزه سیاستگذاری های مربوط به سلامت و جلوگیری از واردات و تولید محصولات نوپدید از جانب این وزارتخانه شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر سیدحسن هاشمی در نامه ای به محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به حمایت مالی شركت بین المللی فیلیپ موریس (PMI) از تولید بنیاد دنیای بدون دخانیات، تصریح كرد: این شركت با استفاده از كوشش برای برقراری ارتباط و دریافت حمایت سیاستگذاران، مقامات عالی رتبه و فعالین كنترل دخانیات كشورهای جهان، درصدد است تا در حوزه سیاستگذاری چارچوب كنوانسیون كنترل دخانیات رخنه كند. این در شرایطی است كه مطابق ماده ۳/۵ كنوانسیون كنترل دخانیات كه ۱۸۱ كشور جهان عضو آن می باشند، اعضاء، متعهد شده اند كه در تدوین و اجرای سیاست های سلامت كه به كنترل دخانیات مربوط می شود، طوری عمل كنند كه از این سیاست ها در مقابل منافع مالی و دیگر منافع واگذار شده به صنعت دخانیات حفاظت شود.

وزیر بهداشت در این نامه خاطرنشان كرد: صنایع مذكور به علت تضاد منافع با بخش سلامت همواره برای ایفای نقش «مسئولیت اجتماعی مشاركتی» (CSR) با استفاده از عرضه طرح های حامی سلامت و كمك به سازمان های دیگر درصدد هستند تا از عاملی در تولید بیماری و ناتوانی و مرگ ۷ میلیون نفر در جهان به نهادی فعال در تولید رفاه و رضایتمندی اجتماعی تغییر چهره دهند و این رویكرد كاملا با الزامات و روح كنوانسیون كنترل دخانیات و قانون جامع كنترل و مبارزه ملی با دخانیات مغایرت دارد.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، هاشمی در این نامه با اشاره به ترفندهای جدید صنعت مذكور در عرضه محصولات دخانی، بیان داشت: در همین راستا و بر مبنای شواهد موجود، صاحبان صنایع دخانی همواره برای فرار از قوانین سختگیرانه دولت ها كه در جهت ممنوعیت استعمال دخانیات در اماكن عمومی و اطلاع رسانی در مورد مضرات مصرف دخانیات وضع شده است و حفظ وابستگی مصرف كنندگان محصولات دخانی، نسبت به تولید و معرفی محصولات دخانی جدید به منظور دستیابی به اهداف و منافع خود و گسترش بازار مصرف اقدام نموده اند. یكی از جدیدترین ترفندهای صنعت مذكور عرضه محصولی به نام IQOS است كه با ادعای حرارت دادن تنباكو و عدم سوختن آن (Heat Not Burn)، نسبت به ترویج این محصولات در خصوص بیخطر بودن این محصولات اقدام نموده اند. این درحالی است كه سازمان جهانی بهداشت با رد ادعای بیخطر بودن اینگونه محصولات، تولید آن را ترفندی از جانب صنایع دخانی برای اغوای افكار عمومی در ترویج مصرف دخانیات اعلام نموده است.

وزیر بهداشت در انتها این نامه با تقدیر از اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت در جهت ممنوعیت تولید، فروش، واردات و صادرات و هر گونه فعالیت ترویجی در رابطه با سیگار الكترونیكی و مواد دخانی بدون دود، ضمن ابراز مخالفت با راه اندازی بنیاد دنیای بدون دخانیات، از این وزارتخانه خواست تا در اجرای مفاد كنوانسیون كنترل دخانیات، قانون جامع كنترل دخانیات و آیین نامه اجرایی آن، نسبت به دیده بانی فعالیت های صنایع دخانی در ایفای نقش مسئولیت های اجتماعی مشاركتی، دخالت در حوزه سیاستگذاری های مربوط به سلامت و جلوگیری از واردات و تولید محصولات نوپدید، همچون محصولات فوق الذكر اقدام مقتضی معمول را انجام داده و نتیجه آن متعاقبا به وزارت بهداشت، ابلاغ شود.

1397/04/11
تگهای خبر: بهداشت , سلامت , محصولات