معاون وزیر بهداشت مطرح كرد

لزوم توسعه مراكز تكاملی كودكان در سراسر كشور

لزوم توسعه مراكز تكاملی كودكان در سراسر كشور بیمارستان دی: معاون درمان وزارت بهداشت در مراسم بهره برداری از ˮمركز تكامل جامع كودكان همایونˮ، با تاكید بر لزوم توسعه اینگونه مراكز تكاملی در كشور، اظهار داشت: ما امروز در اینجا حضور داریم تا این فرآیند را بررسی نموده و از آن برای كل كشور الگو بگیریم.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر جان بابایی ضمن تقدیر از تولید این گونه مراكز در سطح كشور، اظهار داشت: اتفاق امروز كار بسیار مهمی است. ما به جا و حجم كار نگاه نمیكنیم بلكه به فرآیندها نگاه می نماییم كه بسیار ارزشمندند و به اعتقاد بنده ارزش آن از ساختن بیمارستان هم بالاتر است.

وی با اشاره به اینكه ما چهار سطح پیشگیری داریم، اظهار داشت: پیش از وقوع بیماری، پیشگیری از بروز بیماری، تشخیص زودرس و پیشگیری ازعوارض بیماری و هزینه بوجود آمده برای خانواده بیمار و كشور در این چهار سطح دیده می گردد. اینها مختص به یك معاونت نیست، بلكه پیشگیری در چهار سطح باید برای همه معاونت های بهداشت، درمان، آموزش و همه كسانی كه میخواهند در كشور خدمت پزشكی كنند، مورد توجه قرار گیرد. بعنوان نمونه فردی كه بتواند بیماری را با هزینه پایین و با كمترین عوارض درمان كند و در مراحل اولیه تشخیص دهد، آن وقت می تواند خویش را آدم موفقی بداند.

وی، حضور مركز سلامت خانواده در كنار مركز سلامت جامع را یك امتیاز بسیار بالا دانست و اظهار داشت: اگر بتوانیم ناهنجاری هایی كه اتفاق می افتد را اصلاح كرده و به صفر برسانیم، ارتباط با مراكز خدمات سلامت جامع و بهداشت بسیار پرارزش است. ما این آمادگی را داریم تا بخش هایی از مراكز درمانی خویش را بعنوان كلینیك رشد و تكامل، در اختیار این مورد قرار دهیم. البته مهم این است كه ارائه خدمات را مدیریت نماییم.

جان بابایی با اشاره به اینكه یكی از مسایل مهم این است كه زنان آبستن از همان زمان حاملگی ریجستری شوند، اظهار داشت: در این صورت امكان پیگیری و شناسایی موارد احتمالی اختلال یا سایر مشكلات تكاملی و یا رشدی، امكان پذیر می گردد. اگر ما بتوانیم با همكاری حوزه بهداشت، مادران آبستن را از زمان حاملگی تحت كنترل و مراقبت داشته باشیم تا مشكلات احتمالی نوزاد در پیش یا پس از زایمان دیده شود، زمان را از دست نمی دهیم. ما برای پشتیبانی از این طرح آمادگی كامل داریم.

معاون وزیر بهداشت در خاتمه با ذكر مثالی تشریح كرد: در جایی مثل كره جنوبی سالانه حتی یك بچه "موكوپلی ساكاریدوز" متولد نمی گردد، ولی ما الان برای بیماری ام پی اس در واقع متاسفانه هم بچه های معلول به دنیا می آیند و هم در سن جوانی از بین می روند و هم صدها میلیارد در كشور برای درمان آنها هزینه می شود؛ چرا در كره اتفاق نمی افتد چون آنها در زمان مناسب پیشگیری می كنند.

1397/04/12
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , خدمات , درمان