عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن­ سینا تاكید كرد؛

كاهش زمان انتظار برای دریافت جنین اهدایی در كشور

كاهش زمان انتظار برای دریافت جنین اهدایی در كشور بیمارستان دی: مسئول كلینیك اهدای مركز درمان ناباروری ابن سینا، اظهار داشت: بانك جامع جنین اهدایی در كشور، با هدف جلوگیری از ورود دلالان و تجاری سازی این خدمات درمانی، بوجود آمده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر فرهاد یغمایی، اضافه كرد: كلینیك درمان­ های جایگزین و اهدای مركز درمان ناباروری ابن سینا، بانك جامع جنین اهدایی در كشور را به­ منظور عرضه این خدمت مطابق با استانداردهای روز دنیا بوجود آورده و لیست انتظار دریافت این خدمت را به ۶ ماه و حتی كمتر از آن كاهش داده است. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری و سقط مكرر ابن­ سینا، اظهار داشت: كلینیك اهدای مركز درمان ناباروری ابن سینا، بانك جنین اهدایی را مطابق با آخرین پروتكل­ های جهانی، برای ارتقای كیفیت و تسریع روند اهدای جنین بوجود آورده است. یغمایی با تاكید بر اینكه انتخاب اهداكنندگان و دریافت­ كنندگان بر اساس قانون و مقررات مصوب وزارت بهداشت انجام می ­شود، شرایط لازم برای اهدا و دریافت جنین و روند ارزیابی آن را چنین تشریح كرد: داشتن سلامت متعارف از نظر بیماری­ های داخلی، روانی، عفونی، ژنتیك، زنان و اورولوژی و نیز، احراز صلاحیت اخلاقی، همچون شاخص ­های اصلی انتخاب اهداكنندگان و دریافت كنندگان است. همچنین، مسائل حقوقی در ابتدا به­ دقت بررسی می ­شوند و رعایت دقیق و كامل محرمانگی روند اهدا و ناشناس ماندن اهداكننده و دریافت­ كننده، از اصول مهم این كلینیك است. مسئول كلینیك اهدای مركز درمان ناباروری ابن­ سینا درباره چگونگی شكل­ گیری بانك جامع جنین اهدایی كشور در این مركز، اظهار داشت: این مركز نزدیك به دو دهه است كه خدمات درمان ناباروری به روش لقاح برون­تنی (IVF) را به هموطنان عرضه می­ كند و خوشبختانه به علت نرخ بالای موفقیت درمان در این مركز، خیلی از زوج ­ها صاحب فرزند می­ شوند و تعدادی جنین فریز شده از روند درمان ایشان در مركز باقی می­ ماند. ازاین رو در اولین گام برای تولید این بانك، زوج ­های دارای جنین فریز شده كه حداقل یك فرزند سالم داشتند، برای گفتگو درباره اهدای جنین ­های باقیمانده ­شان به مركز دعوت شدند. یغمایی اضافه كرد: در جلسات گفتگو به همه پرسش ­های اخلاقی و حقوقی این زوج ­ها پاسخ دادیم و بعد از عرضه توضیحات كامل و جامع، رضایت­نامه كتبی و حقوقی اهدای جنین از ایشان گرفته شد و از جانب مركز تعهد داده شد كه مشخصات آنها كاملا محرمانه بماند. همچنین، زوج­ های داوطلب اهدا برپایه پروتكل­ های و راهنمای علمی و به­ روز موجود در دنیا، به ­طور كامل بررسی شدند. بررسی­ های ژنتیكی و در صورت لزوم، تست­ های غربالگری ژنتیكی انجام شد، واحد جنین ­شناسی كیفیت جنین­ ها را ارزیابی كرد و متخصصان نیز، سلامت داوطلبان اهدا را از نظر جسمی و روانی بررسی كردند. بعد از اتمام این مراحل، بعضی از داوطلبان فاقد شرایط رد شدند و فقط جنین زوج­ هایی كه دارای همه شرایط لازم بودند، در بانك جنین به ثبت رسید. مسئول كلینیك اهدای مركز درمان ناباروری ابن­ سینا تصریح كرد: مهم ­ترین مزیت تولید این بانك اطمینان از سلامت روند اهدا و جلوگیری از ورود دلالان و تجاری­ سازی این خدمات درمانی است. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن ­سینا در ادامه خاطرنشان كرد: این رویداد یك پیشرفت مهم در روش ­های كمك­ باروری در كشور به شمار می­آید و مركز درمان ناباروی و سقط مكرر ابن سینا، وابسته به جهاد دانشگاهی توانسته با تولید بانك جامع جنین ­های اهدایی، مطابق با آخرین پروتكل ­ها و راهنماهای علمی جهان در این زمینه و با رعایت دقیق موازین حقوقی و اخلاقی، خدمت مهمی به زوج­های نابارور كشور ارائه نماید. یغمایی ضمن اشاره به كوتاه شدن زمان دریافت خدمات اهدا از جانب متقاضیان این خدمت، تشریح كرد: تا سال ۹۵ معمولا دریافت تخمك اهدایی با عنایت به صف انتظار و منابع موجود از ۲ تا ۴ سال به طول می انجامید كه هم اكنون با عنایت به تمهیدات صورت گرفته به كمتر از ۶ ماه كاهش یافته است. ایشان در ادامه با تاكید بر مهم ترین دستاورد كلینیك اهدای مركز درمان ناباروری ابن سینا كه بانك جامع جنین اهدایی است، اضافه كرد: با عنایت به اینكه تا قبل از سال ۹۵ بانك جنین اهدایی به شكلی متعارف شكل نگرفته بود، معمولا تا ۵ سال نیزصف انتظار دریافت جنین اهدایی را داشتیم كه هم اكنون ظرف مدت ۶ ماه می توانیم پاسخگوی بیماران متقاضی و واجد شرایط باشیم. یغمایی خاطرنشان كرد: اخیرا هم به زوجین متقاضی دریافت جنین اهدایی كه در سال ۹۶ ثبت نام كرده اند و پرونده آنها تكمیل شده است فراخوان داده شده تا جهت دریافت اهدا به مركز درمان ناباروری ابن سینا رجوع كنند. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن­ سینا، در انتها اضافه كرد: درمان فوق تخصصی گروهی با داشتن امكانات و تجهیزات منحصر به فرد و كادر علمی متخصص و با تجربه همچون مزایای این مركز است و نرخ بالای موفقیت در درمان ناباروری و درمان های جایگزین هم همواره از افتخارات ما بوده است. اكنون هم توانسته ­ایم با تولید این بانك از جنین ­های اهدایی دارای كیفیت بالا كه با ارزیابی­ های دقیق و سختگیرانه انتخاب شده­اند، صف­ های طولانی متقاضیان جنین اهدایی را كاهش دهیم و خدماتی پیشرو و پرارزش را به ایشان عرضه نماییم.

1397/04/16
تگهای خبر: خدمات , درمان , ژنتیك , كیفیت