مهر بررسی می كند؛

چالش های ۳۱ هزار بیمار دیالیزی در كشور، نمی خواهند پیوند كلیه شوند

چالش های ۳۱ هزار بیمار دیالیزی در كشور، نمی خواهند پیوند كلیه شوند بیمارستان دی: وقتی كلیه های یك نفر خوب كار نكند، امكان زندگی راحت از او گرفته می گردد و این تازه، ابتدای راه پر درد و رنج بیماری است كه چراغ خاموش و بی سروصدا به سراغ فرد می آید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، آمارها نشان داده است كه تعداد بیماران كلیوی در جهان دو برابر تعداد افراد دیابتی (۴۲۲ میلیون نفر) است، اما اغلب افراد آگاه نیستند كه بیماری كلیوی یك مشكل حاد سلامت است. به قول متخصصان، بیماری های كلیوی غالبا هیچ علامت اولیه ای ندارند و خیلی از افراد از ریسك بالای مشكلات قلبی، عفونت ها، بستری شدن در بیمارستان و نارسایی كلیه آگاه نیستند. بیماری های مزمن كلیوی كه بیش از سه ماه بطول می انجامند، ۱۰ درصد مردان و حدود ۱۲ درصد زنان جهان را درگیر می كنند. بالغ بر ۱۰.۵ میلیون نفر در جهان نیاز به دیالیز یا پیوند كلیه دارند اما خیلی از آنها به خاطر هزینه یا كمبود منابع به آنها دسترسی ندارند. به علاوه بیش از ۱۳ میلیون نفر از صدمه حاد كلیوی رنج می برند. داریوش آرمان رئیس هیات مدیره انجمن خیریه پشتیبانی از بیماران كلیوی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر، با عنوان این مطلب كه هم اكنون حدود ۳۱ هزار بیمار دیالیزی در كشور داریم، اظهار داشت: از این تعداد، حدود ۱۷۰۰ نفر آنها دیالیز صفاقی و مابقی همودیالیز می شوند. وی با اشاره به وجود ۵۰ هزار بیمار پیوند كلیه در كشور، اضافه كرد: مهم ترین چالش پیش روی این بیماران، فرسودگی دستگاه های دیالیز است كه متاسفانه طی ۱۰ سال قبل تا امروز، ورود دستگاه های جدید، بر مبنای نیاز بیماران نبوده است. آرمان با عنوان این مطلب كه سالیانه ۲۰ درصد بر تعداد بیماران دیالیزی در كشور افزوده می شود، افزود: به صورت قطع زیرساخت های مورد نیاز، متناسب با تعداد بیماران دیالیزی نیست و این یكی از چالش های پیش روی این بیماران است. بطوریكه هم اكنون، دیالیز استاندارد در بعضی از مراكز درمانی كشور وجود ندارد و دیالیز برای یك سری از مراكز خیریه و درمانی كشور، مقرون به صرفه نیست. هم اكنون، دیالیز استاندارد در بعضی از مراكز درمانی كشور وجود ندارد و دیالیز برای یك سری از مراكز خیریه و درمانی كشور، مقرون به صرفه نیسترئیس هیات مدیره انجمن پشتیبانی از بیماران كلیوی ایران، خواهان تسریع در تقویت تعرفه دیالیز به خصوص در مراكز خیریه و خصوصی شد و اظهار داشت: یكی دیگر از مشكلات این دسته از بیماران، این است كه بیماران دیالیزی جزو بیماران خاص تلقی می شوند و از دفترچه درمانی خاص بهره مندند و اغلب داروهای آنها بدون فرانشیز و مجانی در اختیار آنها قرار می گیرد، اما به محض اینكه بیمار دیالیزی پیوند كلیه می شود، شرایط او از خاص بودن خارج شده و همانند سایر بیماران خدمات دریافت می كنند. به همین خاطر، بیماران پیوند كلیه باید برای تهیه داروها و درمان های مورد نیازش، فرانشیز پرداخت كند كه با عنایت به گران شدن داروهای پیوند كلیه، این بیماران با چالش جدی رو به رو شده اند و بر روند درمان آنها اثرگذار بوده است. آرمان، خواهان توجه وزرای بهداشت و رفاه به وضعیت بیماران پیوند كلیه شد و اضافه كرد: انتظار داریم این مورد در شورای عالی بیمه، مطرح و نسبت به حذف فرانشیز داروهای پیوند كلیه اقدام گردد. وی افزود: این تصمیم سبب خواهد شد، مشكلات بیماران پیوند كلیه به حداقل برسد. یك بیمار دیالیزی حداقل ۷ برابر بیمار پیوند كلیه برای كشور هزینه دارد و سالیانه میلیاردها تومان صرف بیماران دیالیزی می شودرئیس هیات مدیره انجمن پشتیبانی از بیماران كلیوی ایران، اظهارداشت: نكته ای كه نباید بی تفاوت از كنار آن عبور كرد، این است كه بیماران دیالیزی حاضرند سال ها دیالیز شوند اما پیوند كلیه نگیرند، چون معتقدند هزینه ها به این شكل پایین بوده و اگر پیوند كلیه شوند، از لیست بیماران خاص خارج شده و در نتیجه هزینه های آنها افزایش خواهد یافت. آرمان اضافه كرد: این چالش ها در حالی پیش روی بیماران دیالیزی و پیوند كلیه قرار دارد كه باید بدانیم یك بیمار دیالیزی حداقل ۷ برابر بیمار پیوند كلیه برای كشور هزینه دارد و سالیانه میلیاردها تومان صرف بیماران دیالیزی می گردد. در صورتیكه بیمه ها و سایر دستگاه های مربوطه می تواند با اتخاذ تصمیمات بهتری، شرایط بیماران دیالیزی برای پیوند كلیه را بهبود ببخشند. رئیس هیات مدیره انجمن پشتیبانی از بیماران كلیوی ایران، اظهار داشت: یكی دیگر از مشكلات پیش روی بیماران دیالیزی كشور این است كه بیمه ها حاضرند سالیانه میلیاردها تومان برای درمان و داروی بیماران دیالیزی و پیوند كلیه هزینه كنند، اما حاضر نیستند برای چكاب مردم در جهت پیشگیری از مبتلا شدن به بیماری ها، هزینه كنند. در حالیكه اگر این اتفاق بیافتد، آثار مثبت آن متوجه نظام سلامت و بیمه ها خواهد بود. وضعیت بیماران دیالیزی در كشور طبق آمار سال ۹۶ حدود ۳۰ هزار بیمار دیالیز خونی در كشور وجود دارد كه این بیماران در ۵۵۳ بخش دیالیز خدمات دیالیز خونی را دریافت می كنند. باید توجه كرد كه ۷۲ درصد مراكز دیالیز خونی در كشور در فضای دانشگاهی و بیمارستان های دانشگاهی قرار دارند، ۲۰ درصد در بخش خصوصی و ۸ درصد آنها هم خیریه هستند. عرضه خدمات دیالیز مزمن در كشور در همه بخش ها به صورت ۱۰۰ درصد مجانی انجام می گردد. بر مبنای تعرفه های تعیین شده انجام دیالیز خونی در بخش دولتی ۱۵k و در بخش خصوصی ۲۳K است و ۶۵ هزار تومان هم بابت ملزومات مورد نیاز به این خدمت تعلق می گیرد. ازاین رو دیالیز خونی حدود ۲۰۰ هزار تومان در بخش دولتی و ۲۷۰ هزار تومان در بخش خصوصی هزینه دارد، اما بیمار بابت این خدمت پولی پرداخت نمی كند و كل پول هزینه دیالیز مزمن با پوشش بیمه ای ۱۰۰ درصدی و مجانی است.

1397/04/19
تگهای خبر: استاندارد , بیمارستان , بیماری , درمان