بهترین ورزش ها برای بیمارانی كه سكته كرده اند

بهترین ورزش ها برای بیمارانی كه سكته كرده اند بیمارستان دی: یك متخصص پزشكی ورزشی اظهار داشت: انجام فعالیت های فیزیكی و ورزش به صورت منظم، نه تنها برای درمان خیلی از مشكلات قلبی مانند سكته های قلبی موثر است،  بلكه از بروز آنها هم پیشگیری می كند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر شهرزاد خسروی - متخصص پزشكی ورزشی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اضافه كرد: ورزش منظم و مناسب باعث افزایش قدرت عضلانی قلب و در نتیجه پمپاژ بهتر خون می گردد. از سوی دیگر، ورزش باعث بهبود اكسیژن رسانی به بخش های مختلف بدن هم می گردد و می توان گفت بر اثر ورزش، ظرفیت قلبی و ریوی افزایش می یابد.
به قول وی، ورزش منظم و مناسب، نه تنها می تواند از پیشرفت گرفتگی های عروقی پیشگیری كند بلكه باعث ترمیم و برگشت آنها هم خواهد شد. ازاین رو فعالیت فیزیكی مناسب عامل مهمی برای پیشگیری از سكته های قلبی بعدی هم بشمار می رود. چاقی هم عامل موثری در افزایش خطر بروز بیماری های قلبی ـ عروقی است كه ورزش می تواند با كنترل وزن با آن مقابله كند.
ورزش كنید حتی اگر سكته كرده اید
خسروی درباره بیماران مبتلا به سكته قلبی و انجام ورزش از جانب آنها هم اظهار داشت: بعد از گذشت حداقل دو هفته از سكته قلبی، می توان برنامه بازتوانی قلبی این بیماران را آغاز كرد و به آنها سفارش می گردد فعالیت های فیزیكی را از سر بگیرند.
وی با اشاره به این كه بهتر است نوع و شدت ورزش ها از جانب متخصص تعیین شود، اضافه كرد: با عنایت به شرایط بیمار، باید فعالیت مناسبی برای او انتخاب گردد. ازاین رو در مراكزی كه خدمات بازتوانی قلبی را عرضه می كنند، ابتدا وضع قلب، تنفس، فشار خون و ضربان قلب بیمار كنترل می گردد تا برپایه آن ورزش مورد نظر را تعیین كنند كه بتدریج، شدت و مدت فعالیت ها هم افزایش می یابد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، وی افزود: زمانی كه بیمار بعد از چند جلسه بازتوانی قلبی متوجه می گردد مانند گذشته یا حتی بهتر از قبل می تواند مشغول ورزش و فعالیت شود، نه تنها روحیه بهتری پیدا می كند، بلكه از نظر جسمی هم شرایط مناسب تری خواهد داشت.
به قول این عضو هیات علمی دانشگاه، نوع ورزش ها با عنایت به مشكل قلبی بیماران متفاوت است؛ ولی در مورد سكته های قلبی حتما باید حداقل دو هفته بعد از سكته، این فعالیت ها شروع شود كه اغلب با ورزش های هوازی هم این كار انجام می گردد. بنا بر نظر پزشك معالج كم كم می توان نوع و شدت ورزش را هم تغییر داد.
خسروی به چند نمونه از ورزش های هوازی اشاره نمود و اظهار داشت: استفاده از تردمیل و دوچرخه ها، شنا و پیاده روی های تند، ورزش های هوازی مناسبی هستند كه بیماران می توانند انجام دهند. البته با عنایت به این كه اغلب بیماران بعد از سكته، با ترس و نگرانی مشغول ورزش و فعالیت می شوند و تصور می كنند شاید این ورزش ها فشار بیش از حدی به آنها وارد كنند كه چندان به نفع قلب شان نباشد، باید حتما با پزشك معالج مشورت شود.
این متخصص پزشكی ورزشی تصریح كرد: مدت زمان گرم كردن و سرد كردن بدن برای این افراد اهمیت ویژه ای دارد و باید بیش از حالت عادی باشد. همینطور با عنایت به این كه هوای سرد این بیماران را اذیت می كند، لازم است در فصول سرد بیشتر مراقب باشند و ورزش را به ساعت های گرم تر روز موكول كنند. در كل مهم می باشد پیش از شروع هر نوع ورزشی، وضع بدن شان را با شرایط فعالیت جسمی تطابق دهند.
زور آلودگی هوا بیشتر از ورزش
خسروی درباره آلودگی هوا و تاثیر آن بر قلب و عروق هم اظهار داشت: آلودگی هوا مشكلی نیست كه در تمام روزها و ماه های سال ادامه داشته باشد، اما هنگامی كه با این مشكل روبه رو هستیم، به بیماران قلبی سفارش می گردد از منزل خارج نشده و فعالیت فیزیكی را هم تا جای ممكن محدود و متوقف كنند. در شرایط عادی كه هوا آلوده نیست، این بیماران باید به اندازه كافی ورزش كنند و تحرك داشته باشند؛ البته در چنین شرایطی، ورزش در هوای آزاد بهتر و مفیدتر از محیط های بسته است.
این متخصص پزشكی ورزشی تصریح كرد: اگر در طول ورزش با مشكلی هر چند جزیی مواجه می شوید، حتما باید با پزشك معالج تان مشورت كنید و نظر او را جویا شوید. درد قفسه سینه یكی از مهم ترین علائمی است كه باید مورد توجه قرار گیرد و لازم است علت اصلی آن تشخیص داده شود.

1397/04/31
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , درمان , متخصص