سخنگوی وزارت بهداشت عنوان كرد؛

مردم به بیماران ساختگی كمك نكنند، ماجرای قطع برق اتاق های عمل

مردم به بیماران ساختگی كمك نكنند، ماجرای قطع برق اتاق های عمل بیمارستان دی: سخنگوی وزارت بهداشت، در نشست خبری، به تشریح مهم ترین رویدادهای حوزه سلامت پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری، تصریح كرد: در بیست سال منتهی به سال ۹۵، مرگ و میر كودكان زیر ۵ سال، بعنوان یكی از شاخص های مهم بهداشتی درمانی و حتی توسعه ای كشور از ۴۵.۳ در هزار تولد زنده با كاهش بیش از ۶۵ درصدی به ۱۵.۵ در ۱۰۰۰ رسیده است.وی اضافه كرد: این بدین مفهوم است كه به علت پیشرفت های بهداشتی درمانی كشور از ۱۰۰۰ نوزاد متولد شده، ۹۸۵ كودك به سن بالای ۵ سالگی می رسند، در حالیكه این میزان در پیش از انقلاب در حدود ۸۰۰ در ۱۰۰۰ بوده است.حریرچی افزود: به عبارت دیگر در سال های ۱۳۵۰ و پیش از آن، از هر ۱۰۰۰ تولد زنده، ۱۸۵ تا ۲۰۰ كودك در زیر ۵ سالگی فوت می كردند. همینطور مرگ و میر كودكان زیر یك سال با كاهش ۶۳ درصدی از ۳۶.۲ در ۱۰۰۰ تولد زنده به ۱۳.۴ در ۱۰۰۰ تولد زنده رسیده است.وی اضافه كرد: هر دو این موارد این پیشرفت بسیار مهم و چشمگیری است كه با كاهش مرگ و میر در كودكان سبب شده است كه رشد جمعیت به رغم عدم رشد یا كاهش میزان زاد و ولد در برخی از سال های گذشته حفظ شود.حریرچی اظهارداشت: از سوی دیگر امید به زندگی در بیست سال منتهی به سال ۹۵ از ۶۸.۳ به ۷۵.۴ رسیده است.وی اظهار داشت: این افزایش بیش از ۷ سال امید به زندگی كلی با كاهش مرگ و میر، سبب افزایش رشد جمعیت شده است و با افزایش زمان و مفید امید به زندگی سالم به همین میزان، علاوه بر بهبود قابل توجه شاخص های سلامتی كشور، سبب افزایش دسترسی به نیروی كار و تولید فرصت برای افزایش بهره وری در كشور شده است.سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه نشست خبری، اظهار داشت: حجم كمك و مساعدت خیرین در حوزه سلامت و نحوه كمك به بیماران نیازمند همچون موضوعات مهم بوده است.وی اضافه كرد: هم اكنون ۸۹۰ موسسه خیریه سلامت شناخته شده در كشور مشغول به فعالیت هستند كه ۴۰۷ موسسه دارای مركز درمانی شامل ۳۷ بیمارستان خیریه و ۳۷۰ درمانگاه خیریه در كشور در حال خدمت رسانی هستند. علاوه براین تعداد، ۲۴۳ گروه داوطلب با حمایت وزارت بهداشت در مناطق محروم در حال عرضه خدمت هستند.سخنگوی وزارت بهداشت تصریح كرد: در سال ۱۳۹۵ خیرین سلامت، ۱۵۰۰ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۶ خیرین سلامت، ۱۷۰۰ میلیارد تومان به حوزه سلامت كمك كرده اند كه رقم قابل توجهی است.وی اظهار داشت: با عنایت به تغییر الگوی بیماری ها در ایران مشابه سایر كشورها به بیماری های غیر واگیر مزمن و پرهزینه، درخواست خدمتگزاران حوزه سلامت، ادامه و گسترش این كمك ها به بیماران و گسترش كارهای خیر بهداشتی و پیشگیرانه از طرق و روش های مطمئن است. درخواست می كنم كه مردم از كمك به بیماران ساختگی و افراد بیمارنمای سودجو دوری كنند.حریرچی اضافه كرد: بهترین راه برای كار خیر و كمك به بیماران از طرق شناخته شده و رسمی است و مراكز دولتی بیش از ۹۰ درصد هزینه های بیماران را پوشش می دهند و اگر مردم عزیز به فردی به صورت موردی می خواهند كمك كنند، حتی المقدور مبلغ كمك را به مراكز عرضه خدمت نظیر بیمارستان و درمانگاه و داروخانه پرداخت كنند و از پرداخت نقدی و موردی كه باعث سوءاستفاده افراد می شود، اجتناب كنند.سخنگوی وزارت بهداشت، در مورد پخش كلیپی در فضای مجازی در خصوص قطع یك دقیقه ای برق برخی اتاق های عمل، اظهار داشت: حدود ۱۰۰۰ بیمارستان در كشور وجود دارد كه كه هر كدام از این بیمارستان ها، از ۴ تا ۵۰ اتاق عمل دارند.حریرچی اظهارداشت: گله داریم كه بعضی از همكاران ما، قطع یك دقیقه ای برق در یك اتاق عمل را بعنوان نقیصه مطرح می كنند و البته در كلیپ هم می گویند كه برق، پس از یك دقیقه وصل شد.وی اضافه كرد: تمام اتاق ها ی عمل و بخش های بیمارستانی، مجهز به برق اضطراری هستند و با قطعی های برق در كشور، هیچ آسیبی به مردم وارد نشده و لایه های مختلف ذخیره برق در بیمارستان ها پیش بینی شده است.حریرچی افزود: رقم ویزیت در بخش خصوصی برای پزشك عمومی، ۲۴ هزار و ۵۰۰ تومان، برای پزشك متخصص ۳۸ هزار و ۴۰۰ تومان و برای پزشك فوق تخصص هم ۴۷ هزار و ۹۰۰ تومان است.سخنگوی وزارت بهداشت، اظهار داشت: در بخش خصوصی هر پزشكی كه ویزیت را خارج از این سه رقم دریافت كند، تخلف كرده است و ارقام بالاتر مورد تایید نیستند. در اغلب شهرستان ها، ویزیت خارج از رقم مصوب دریافت نمی گردد، اما در تهران تخلفات قابل توجهی وجود دارد. وی ادامه داد: وزارت بهداشت و دستگاه های نظارتی در این زمینه برنامه هایی دارند و در قدم اول به عرضه دهنده خدمت تذكر داده می شود كه تعرفه مصوب را دریافت كند و در قدم بعدی با اینگونه تخلفات به صورت قانونی برخورد می گردد.حریرچی اظهارداشت: عمده بررسی های وزارت بهداشت در بیمارستان ها بوده كه در نتیجه آن، تخلف در بیمارستان های خصوصی و عمومی و دولتی شهرستان ها بسیار كم شده و در بیمارستان های تهران هم به ندرت دیده می گردد.وی اضافه كرد: برای نظارت در مطب ها اقدامات جدیدی شروع شده تا تخلفات تعرفه ای در مطب ها هم كاهش پیدا كند.

1397/05/02
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیماری , درمان