سخنگوی وزارت بهداشت مطرح كرد

دارو و تجهیزات پزشكی در فهرست سفید تحریم ها، ارائه تسهیلات به تولیدكنندگان داخلی بیمارستان دی: سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینكه اغلب داروها و تجهیزات پزشكی در فهرست سفید تحریم ها هستند، اظهار داشت: در صورت بروز مشكل در زمینه تبادل مالی، روش های جایگزین با استفاده از شركت های آلترناتیو در نظر گرفته شده و در صورت ضرورت از آن طریق اقدام خواهد شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر ایرج حریرچی با اشاره به اینكه ۹۸ درصد عددی داروهای مصرفی تولید داخل هستند، اظهار نمود: مواد اولیه برخی داروهای تولیدی باید از خارج وارد شود كه خوشبختانه دولت از لحاظ ارزی سهمیه مناسبی از گروه اول برای كالاهای ضروری به دارو و تجهیزات پزشكی مختص كرده است.
وی ادامه داد: همینطور اعتبارات مناسبی برای تقویت بخش تولید داخل در مورد افزایش سقف وام بانكی تا دو برابر و تولید تسهیلات گمركی در نظر گرفته شده است.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، وی اظهار داشت: تمهیدات متعددی هم با اولویت های اول و دوم و... پیش بینی شده تا در حوزه تامین دارو و مواد اولیه مشكلی تولید نشود.
وی در مورد شرایط تحریم ها هم اظهار نمود: اغلب دارو و تجهیزات جزء لیست سفید تحریم ها هستند اما اگر به علت تبادل مالی مشكلی تولید شود حتما روش های جایگزین با استفاده از شركت های آلترناتیو در نظر گرفته شده و در صورت ضرورت از آن طریق اقدام خواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداشت همینطور از درج اطلاعات محصولات فرآوری شده با روغن های تراریخته از شهریورماه اطلاع داد.
حریرچی با اشاره به اینكه مجوز واردات دو نوع محصول تراریخته به كشور داده شده، اظهار داشت: تنها دو محصول تراریخته شامل روغن ذرت و سویا مجوز ورود دارند و از اول مردادماه تمام روغن های موجود در بازار كشور ملزم به درج لوگوی تراریخته با فرمت اعلامی اداره كل فرآورده های خوراكی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو هستند.
وی با اشاره به اینكه در دنیا سه نوع محصول غذایی موجود در بازار شامل محصول معمولی، ارگانیك و تراریخته اعلام می شود، عنوان كرد: در این صورت مردم می توانند با آگاهی كامل مواد غذایی مصرفی خویش را انتخاب كنند.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه كرد: از اول شهریور ماه هم تمام فرآورده ها و محصولاتی كه در اجزای آن از روغن و یا سایر محصولات با منشاء تراریخته استفاده شده باشد، با نصب برچسب اطلاع رسانی می گردد.
به قول وی، مجوز ورود برنج تراریخته هم در كشور صادر نمی گردد.

1397/05/06