وزارت بهداشت اعلام كرد

آخرین آمار مبتلا شدن به ایدز در كشور، انتقال ۴۷ درصد موارد بیماری با استفاده از روابط جنسی بیمارستان دی: مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام نمود: بر مبنای نظام جامع مدیریت داده های الكترونیك اچ آی وی كشور، تا آخر سال ۱۳۹۶ مجموعا  ۳۷۶۵۰ نفر مبتلا به اچ آی وی شناسایی، ثبت و گزارش شده است كه  ۸۳ درصد  آنان را مردان و ۱۷ درصد را زنان تشكیل می دهند و ۵۱ درصد موارد ثبت شده در گروه سنی ۲۱ تا ۳۵ سال هستند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، بر اساس این نظام گزارش دهی، از كل موارد شناخته شده تعداد ۱۳۲۹۳ نفر فوت ثبت شده است و ۱۵۲۷۸ نفر هم وارد مرحله ایدز (اچ آی وی پیشرفته) شده اند.

بر مبنای اعلام مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، علل مبتلا شدن به اچ آی وی در میان كل مواردی كه از سال ۱۳۶۵ تا كنون در كشور به ثبت رسیده اند به ترتیب، تزریق با وسائل مشترك در مصرف كنندگان مواد (۶۱.۷ درصد)، رابطه جنسی (۲۰.۳ درصد) و انتقال از مادر به كودك (۱.۵ درصد) بوده و راه انتقال در ۱۶.۳ درصد از این گروه نامشخص مانده است.
لازم به ذكر است كه راه انتقال ۰.۲ درصد از این موارد مربوط به خون و فرآورده های خونی در سال های قبل از اجرای سیاست پالایش صد در صدی خون سالم توسط سازمان انتقال خون می باشد.

این در شرایطی است كه الگوی راه انتقال و درصد ابتلای زنان و مردان در سال های اخیر تغییر كرده است؛ به گونه ای كه از كل موارد شناسایی و گزارش شده در سال ۱۳۹۶، ۳۲درصد موارد ثبت را زنان و ۶۸ درصد آنها را مردان تشكیل می دهند و راه احتمالی انتقال در ۳۳ درصد موارد اعتیاد تزریقی، ۴۷ درصد روابط جنسی (۲۴درصد زن و ۲۳ درصد مرد)؛ ۲درصد مادر به كودك و در ۱۸ درصد راه احتمالی مبتلا شدن بیان نشده است. ضمنا هیچ مورد مبتلا شدن جدیدی با استفاده از خون و فرآورده های خونی ثبت نشده است.

بنابر اعلام وبدا، همینطور از كل زنان مبتلا با استفاده از روابط جنسی در سال ۱۳۹۶، ۴۵ درصد موارد همسر فرد مبتلا به اچ آی وی و ۲۹ درصد هم همسر فرد دارای رفتار پرخطر بوده اند.
در سال ۱۳۹۶ راه احتمالی انتقال ۴۶ درصد از مردان شناسایی شده، اعتیاد تزریقی و ۳۴ درصد از این افراد ارتباط جنسی است.

1397/05/08
تگهای خبر: بهداشت , وزارت بهداشت