با وقت گذرانی مقابل مانیتور ذهن كودك در ۳ سالگی درجا می زند

با وقت گذرانی مقابل مانیتور ذهن كودك در ۳ سالگی درجا می زند بیمارستان دی: امروزه برخی كودكان به طرز افراط گونه ای به گشت و گذار در شبكه های اجتماعی و بازی های كامپیوتری مشغول هستند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، بر مبنای نظریه یك عصب شناس، توانایی ذهنی این كودكان در حد سه سالگی باقی خواهد ماند و افسردگی آنها را تهدید می كند.
یك عصب شناس و متخصص انگلیسی در این باره اخطار داد، وقت صرف كردن در شبكه های اجتماعی تاثیر منفی بر رشد ذهنی و عاطفی كودكان دارد و سبب می گردد آنها فقط با توان ذهنی یك بچه سه ساله رشد كنند.
بارونس سوزان گرین فیلد، محقق دانشگاه آكسفورد در گفت وگویی به روزنامه دیلی تلگراف در این باره می گوید: بازی های ویدئویی و شبكه های اجتماعی از كودكان توانایی ارتباط برقرار كردن با همدیگر را سلب كرده اند و آنها دائما دنبال چیزی می گردند كه حواسشان را پرت كند.
این عصب شناس در ادامه می گوید: به اعتقاد من این افراد، افرادی با توانایی ذهنی و عاطفی یك بچه سه ساله خواهند بود كه توانایی خطرپذیری و روابط اجتماعی سطح پائین و هویت درونی ضعیف و دامنه توجه كوتاه دارند.
سوزان گرین فیلد نظریه خویش را بر اساس اطلاعاتی مطرح می كند كه برگرفته از پژوهش های دانشگاه های هاروارد و ویرجینیا هستند. این مطالعات نشان می دهند كه دانش آموزان ترجیح می دادند یك شوك الكتریكی خفیف به آنها وارد شود تا اینكه به اندازه ۱۰ دقیقه بدون اینكه چیزی حواسشان را پرت كنند بمانند.
گرین فیلد از این مطالعات نتیجه می گیرد: این افراد به محرك ها از جانب محیط پیرامونشان نیاز دائمی دارند و این نشان داده است آنها توانایی اندیشیدن در مورد افكار خودشان را ندارند.
این محقق پیشنهاد می دهد والدین از فعالیت هایی مثل باغبانی، ورزش و خواندن برای فرزندان خود كمك بگیرند و بدین ترتیب زمانی كه آنها جلوی مانیتور می نشینند را كاهش دهند و خلاقیت آنها را تقویت نمایند.
به گزارش دویچه وله، همینطور مطالعه ای توسط متخصصان دانشگاه كالیفرنیا نشان داد گروهی از كودكان كه یك هفته كامل ابزارهای دیجیتال از آنها گرفته شده بود، توانایی بیشتری در فهمیدن ارتباطات غیركلامی از خود نشان دادند تا كودكانی كه در طول آن هفته مجاز به استفاده از ابزارهای خود بودند.
با عنایت به اهمیت مهارت هایی مانند ارتباطات غیركلامی به منظور زندگی، كار، مدرسه و روابط عاطفی، محققان بر این باورند كه در مورد تاثیرات دراز مدت استفاده بی رویه از تلفن همراه، تبلت و كامپیوتر زنگ های خطر از الان به صدا در آمده اند.
گرین فیلد در كتابش به نام "تغییر ذهنی" ادعا می كند كودكانی كه بیشتر در شبكه های اجتماعی یا پای بازی های دیجیتال وقت می گذرانند در معرض مبتلا شدن به افسردگی و رنج پایین بودن اعتماد به نفس قرار دارند.

1397/05/17
تگهای خبر: متخصص