عضو كمیسیون بهداشت مجلس مطرح كرد؛

لزوم رشته مراقبت سلامت برای پشتیبانی از سالمندان

لزوم رشته مراقبت سلامت برای پشتیبانی از سالمندان بیمارستان دی: عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تولید رشته مراقبت سلامت برای تربیت نیروی متخصص با رویكرد پشتیبانی از سالمندان را، اقدامی ضروری دانست.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، همایون هاشمی، در واكنش به انتقاد رئیس سازمان نظام پرستاری طرح از تصویب رشته مراقبت سلامت، اظهار داشت: تولید رشته های پزشكی و پیراپزشكی زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی صورت می گیرد كه برحسب نیاز و شرایط موجود در بستر حوزه سلامت، سالانه در سرفصل های برخی رشته ها تغییراتی تولید می كنند و شاید رشته ای را هم اضافه كنند.وی افزود: تولید یك رشته دانشگاهی بطور قطع كارشناسی شده است، به این معنا كه باید از مسیرهای قانونی و كمیته های آموزشی و اعتبارسنجی بگذرد، در نهایت هم شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید آن را تایید كند، ازاین رو ریل گذاری مشخصی برای آن وجود دارد.هاشمی یادآورشد: بدون شك برای حذف یا اضافه كردن یك رشته دانشگاهی مراحل قانونی وجود دارد، ازاین رو نمی توان فی البداهه تولید رشته مراقبت سلامت را زیرسوال برد، اما اگر سرفصل های آن با رشته پرستاری مشابهت دارد به این مورد برمی گردد كه قبل از این ذیل رشته پرستاری هم رشته های بهیاری و كمك بهیار را داشتیم و هر كدام از این رشته ها هم تعاریف خویش را داشت.وی اظهار نمود: البته چارچوب وظایف و ماموریت های پرستاری در محیط های بیمارستانی و مهم تر از آن چارچوب آموزشی آن مشخص است و چه بسا رشته مراقبت سلامت هم ذیل پرستاری قرار گرفته باشد و یك سری خدمات بین پرستاری و بهیاری را عرضه نماید.هاشمی با تاكید بر اینكه تولید رشته مراقبت سلامت با رویكرد پشتیبانی از سالمندان اقدامی قابل تحسین است، خاطرنشان كرد: ما در آینده باید به بخش های جمعیتی مختلفی خدمات عرضه دهیم، چون كه كشور به سمت افزایش جمعیت سالمندی پیش می رود، كما اینكه در یك دهه آینده با افزایش بیش از دو برابری جمعیت سالمندان مواجه خواهیم شد، از جانب دیگر در شرایط كنونی 10 میلیون نفر جمعیت معلول در كشور وجود دارد كه از این تعداد 4 میلیون نفر دارای معلولیت خیلی شدید و شدید هستند.وی عنوان كرد: بدون شك برای ساماندهی این جمعیت باید از هم اكنون زیرساخت های لازم را فراهم نموده و نیروی انسانی آموزش دیده را برای عرضه خدمات به آنها آماده نماییم، ازاین رو تولید رشته مراقبت سلامت نمی تواند محل نگرانی برای رشته پرستاری در جهت فعالیت در بازار كار باشد.عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تصریح كرد: اگر سازمان نظام پرستاری در این مورد مشكلی دارد می تواند این مورد را در قالب مكاتبه با كمیسیون بهداشت مجلس عرضه نماید تا در صورت ضرورت ورود پیدا نماییم، چون كه همه ما حول یك محور تامین منافع ملی و توسعه كشور در حوزه منابع انسانی فعالیت می نماییم و به این دلیل كه در حوزه سلامت نقطه نظر مشتركی داریم، بطور قطع به یك نتیجه واحد هم دست خواهیم یافت.

1397/05/19
تگهای خبر: بهداشت , پرستار , پزشك , درمان