دستگاه HPLC رونمایی شد

شرط وزیر بهداشت برای ارائه مجوز صادرات دارو و تجهیزات پزشكی ایرانی

شرط وزیر بهداشت برای ارائه مجوز صادرات دارو و تجهیزات پزشكی ایرانی بیمارستان دی: وزیر بهداشت با تاكید بر اینكه پشتیبانی از تولید داخل مشروط به ارتقای كیفیت و منوط به توجه به بازارهای جهانی و منطقه ای است، اظهار داشت: البته در صورتی به تولید كنندگان در حوزه سلامت اجازه صادرات می دهیم كه در داخل كمبود یا مشكلی در زمینه آن كالا نداشته باشیم. ازاین رو حتما به صورت گزینشی اجازه صادرات می دهیم.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر سید حسن هاشمی در مراسم رونمایی از دستگاه HPLC ضمن تبریك به شركت تولید كننده این دستگاه، اظهار داشت: خوشحالم كه این شركت موفق شد دستگاهی را برای نخستین بار در كشور تولید و به بازار عرضه نماید. این دستگاه برای آنالیز سموم و تركیباتی كه در حوزه دارویی مورد استفاده است، مصرف می گردد. در عین حال خوشحالم كه شركت های دانش بنیان حوزه سلامت به بیش از سه برابر افزایش یافتند و ۵۰ شركت هم از مجموعه ۱۰۰۰ شركت محصولات شان را به خارج از مرزها صادر می كنند.

هاشمی با اشاره به اینكه مهم ترین وظیفه ما در تولید علم، خلق ثروت است و خوشحالم از اینكه در دولت یازدهم و دوازدهم میزان صادرات به بیش از ۲.۵ برابر افزایش پیدا كرد، اظهار داشت: هم اكنون هم اداره كل تجهیزات پزشكی ما ۱۰ برابر شدن صادرات در این حوزه را هدفگذاری كرده است. امیدوارم بتوانیم در كنار همه اقداماتی كه انجام می گردد از محصولات تولید داخل حمایت نماییم و نگاه صادراتی هم داشته باشیم؛ چون كه شرط اصلی پشتیبانی از تولید داخل یعنی توجه به كیفیت در صادرات وجود دارد. گاهی اوقات بحث پشتیبانی از تولید داخل و كیفیت مناسب در كنار یكدیگر مورد توجه قرار نمی گیرند. یعنی از پشتیبانی از تولید داخل صحبت می نماییم، اما به این فرمایش مقام معظم رهبری كه می گویند پشتیبانی از تولید داخل مشروط به ارتقای كیفیت و منوط به توجه به بازارهای جهانی و منطقه ای است، توجه نمی گردد.

وی تصریح كرد: ازاین رو باید جنسی را در كشور تولید نماییم كه هیچ كمبودی از نظر كیفیت نسبت به مشابه خارجی اش نداشته باشد و حتی بهتر از مشابه خارجی اش باشد و بتواند با نوع خارجی رقابت كند. امیدوارم بخصوص در شرایط جدید كه از افزایش قیمت ارز راضی نیستیم، اما در قبال ضرر هنگفتی كه اتفاق افتاده بتوانیم صادرات مان را توسعه دهیم؛ باآنكه صادر كنندگان از این مورد استقبال می كنند، هر چند كه مطلوب كسانی كه در بازار داخل فعالیت می نمایند نیست. حداقل می توان در این شرایط اقداماتی انجام داد كه صادر كنندگان از آن استفاده كنند و وزارت بهداشت هم از این اقدام حمایت می كند.

هاشمی تصریح كرد: البته در این شرایط مردم و بازار در حوزه دارو و تجهیزات پزشكی از ما انتظار دارند كه در جایی كه خودمان دچار كمبود هستیم، اجازه صادرات ندهیم. ازاین رو حتما به صورت گزینشی اجازه صادرات می دهیم و در جایی كه بازار داخلی اشباع شده است، اجازه صادرات را خواهیم داد. ازاین رو اجازه می دهیم محصولاتی كه در حوزه دارو و تجهیزات پزشكی به اندازه نیاز كشور وجود دارند، مازادشان به خارج از كشور صادر شود.

وی ضمن تبریك مجدد برای تولید این دستگاه اظهار داشت: امیدوارم همه همكاران در این حوزه بتوانند با نوآوری، تلاش و صبوری در رسیدن به اقتصاد مقاومتی و تقویت بنیه های اقتصادی كشور كمك نماید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، در ادامه این مراسم دكتر ملك زاده - معاون فناوری وزیر بهداشت اظهار داشت: خوشبختانه علاوه بر اینكه توانسته ایم در تولید كمی و كیفی علم در منطقه و بین همه كشورهای اسلامی رتبه اول را كسب نماییم در ارزشیابی های بین المللی هم رتبه پانزدهم را در میان كشورهای تولید كننده علم به خود اختصاص داده ایم و محصولاتی را تولید كرده ایم كه حاصل تحقیقات است.

وی با اشاره به تولید داخلی دستگاه HPLC اظهار داشت: این محصول از پرمصرف ترین محصولاتی است كه هر ساله ۴۰ تا ۵۰ موردش را از خارج وارد می كردیم، اما امروز توانسته ایم آن را در كشور تولید كرده و وارد بازار نماییم و پس از اینكه به دست مشتری رسید از آن رونمایی كرده ایم. ما زمانی می توانیم بگوییم كه در علم پیشرفت كرده ایم كه فناوری هم در كنارمان باشد.

ملك زاده با اشاره به اینكه بیش از ۱۰۰۰ شركت دانش بنیان در حوزه سلامت داریم، اظهار داشت: ۵۰ مورد از این شركت ها صادراتی هستند و علاوه بر نیازهای بازار داخلی، صادرات را هم انجام می دهند. ما باید باور نماییم كه در ایران می توانیم تولیدات با كیفیت بالا داشته باشیم و امیدوارم در آینده شاهد تولید محصولات فناورانه بیشتر هم باشیم.

1397/06/04
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , پزشكی , دارو