عدم تاثیر آسپرین و روغن ماهی در پیشگیری از سكته اول

عدم تاثیر آسپرین و روغن ماهی در پیشگیری از سكته اول بیمارستان دی: بررسی ها نشان داده است كه در بیماران مبتلا به دیابت، مصرف قرص آسپرین و روغن ماهی از نخستین حمله قلبی یا سكته مغزی جلوگیری نمی نماید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، پزشكان مصرف قرص آسپرین را به افرادی كه سابقه حمله قلبی یا سكته مغزی داشته اند به منظور كاهش خطر احتمالیِ دومین مورد از این عارضه های قلبی-عروقی سفارش می كنند. قرص آسپرین با استفاده از رقیق كردن خون مانع از شكل گیری لخته های خونی می گردد.

اما این پرسش مطرح است كه مصرف قرص آسپرین در افرادی كه سابقه مبتلا شدن به این مشكلات قلبی-عروقی را ندارند چه تاثیری دارد؟ محققان در بررسی روی تعدادی بیمار مبتلا به دیابت مشاهده نمودند مصرف روغن ماهی و قرص آسپرین در پیشگیری از نخستین موردِ حمله قلبی و سكته مغزی در این بیماران كمكی نمی كند.

گروهی از محققان انگلیسی به مطالعه روی ۱۵ هزار فرد بزرگسال مبتلا به دیابت نوع یك و نوع دو پرداختند كه هیچ یك از آنان سابقه مبتلا شدن به مشكلات قلبی نداشته و از وضعیت جسمی مساعدی برخوردار بودند. همینطور این افراد در گروه های مختلف تقسیم بندی شده كه قرص آسپرین، روغن ماهی یا هر دوی آن ها را دریافت نمودند.

محققان بعد از گذشت هفت سال و شش ماه مشاهده نمودند بروز مشكلات قلبی در بین مصرف كنندگان قرص آسپرین كمتر است. هرچند، در این گروه موارد خونریزی شدید كه یكی از عوارض مصرف این دارو است بیشتر بوده است. در واقع افزایش خطر پارگی عروق و خونریزی خود می تواند فاكتور خطرزای سكته مغزی باشد و به همین خاطر ضرر مصرف این دارو به مراتب بیشتر از نفع آن است. به همین خاطر پزشكان در مورد تجویز آسپرین با هدف پیشگیری در افرادی كه سابقه سكته ندارند هنوز مطمئن نیستند.

به گزارش مدیكال دیلی، همینطور به قول این محققان مصرف مكمل های روغن ماهی هم بدن را در برابر بیماری های قلبی-عروقی حفاظت نمی كند.

1397/06/06
تگهای خبر: پزشك , دارو , مغز