عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله؛

آنتی بیوتیك نباید بدون مجوز داده شود، افزایش مقاومت های میكروبی

آنتی بیوتیك نباید بدون مجوز داده شود، افزایش مقاومت های میكروبی بیمارستان دی: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله، اظهار داشت: به هیچ عنوان موافق عرضه آنتی بیوتیك بدون مجوز پزشك در داروخانه ها نیستم، چون خسارت مقاومت میكروبی بیشتر از سرطان است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، دكتر عباسعلی ایمانی فولادی روز سه شنبه در حاشیه برگزاری نوزدهمین كنگره بین المللی میكروب شناسی ایران، اظهارداشت: یكی از اشكالات امروز دنیا و جامعه ما، افزایش بیماری های عفونی ناشی از مقاومت های میكروبی است. زیرا، بخشی از مقاومت های میكروبی، به مسائل اجتماعی باز می گردد. دبیر اجرایی كنگره میكروب شناسی ایران، یكی از دلایل افزایش مقاومت های میكروبی را، استفاده بی رویه و بدون مجوز آنتی بیوتیك ها دانست و اضافه كرد: ما حتی برای یك تب ساده، گلو درد و سرماخوردگی، سراغ آنتی بیوتیك ها می رویم. همین مسئله سبب می گردد تا میكروب های داخل بدن در مقابل آنتی بیوتیك ها مقاوم شوند. فودلای افزود: از جانب دیگر، گاهی اوقات آنتی بیوتیك به موقع مصرف نمی گردد و دوره درمان را تكمیل نمی نماییم و همین مسئله سبب می گردد تا میكروب ها مقاوم شوند. وی با انتقاد از اینكه در كشور ما آنتی بیوتیك خیلی آسان در دسترس مردم قرار دارد، اضافه كرد: در دنیا مرسوم نیست كه آنتی بیوتیك ها را بدون مجوز پزشك بدهند. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله، تصریح كرد: داروخانه ها موظف نیستند آنتی بیوتیك را بدون مجوز در اختیار افراد قرار دهند. فولادی اظهار داشت: مقاومت های میكروبی، هزینه های زیادی بر نظام سلامت جامعه تحمیل می كند، بطوریكه هزینه سل مقاوم به دارو، بیشتر از سرطان است. وی ادامه داد: متاسفانه ما مدیریت در مصرف آنتی بیوتیك نداریم.

1397/06/15
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , دارو