نكاتی درباره شیردهی مادران مبتلا به پسوریازیس

نكاتی درباره شیردهی مادران مبتلا به پسوریازیس بیمارستان دی: كارشناسان سلامت همواره بر لزوم تغذیه نوزاد با شیر مادر تاكید دارند اما در مادران مبتلا به بیماری پوستی پسوریازیس به دقت بیشتری نیاز است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، به قول كارشناسان، رویكرد صحیح می تواند به مادر مبتلا به بیماری پسوریازیس كمك نماید تا علائم بیماری را بهبود دهد و نوزاد خویش را با شیر خودش تغذیه كند.
سازمان بهداشت جهانی به مادران سفارش می كند نوزادان را تا شش ماهگی تنها با شیر خود تغذیه كنند. سپس به تدریج در كنار تغذیه با شیر، كودك را با طعم های غذایی دیگر هم آشنا كنند.
سایت "مدیكال نیوز تودی" در این مطالب به ارتباط بین پسوریازیس و تغذیه با شیر مادر و بهترین روش درمانی برای مادر و نوزاد در این خصوص اشاره نموده است.
پسوریازیس یك بیماری خود ایمنی است كه بیشتر پوست و مفاصل را درگیر می كند. این عارضه باعث قرمزی، ورم، خارش و احساس سوزش می گردد. هرچند، درصورتیكه پوست ناحیه سینه مادر به این عارضه دچار شود، تغذیه نوزاد با شیر مشكل ساز خواهد بود. راهكارهای بسیاری برای تسكین درد و دیگر علائمی كه سلامت نوزاد را به خطر می اندازد وجود دارد.
مصرف بعضی از داروهای پسوریازیس در حین تغذیه نوزاد با شیر بی خطر هستند اما تعدادی از آن ها سلامت نوزاد را به خطر می اندازند. طبق اعلام انجمن ملی پسوریازیس، تابحال تحقیقات كافی در ارتباط با تاثیر داروهای این عارضه پوستی بر تغذیه با شیر مادر انجام نگرفته است.
هرچند، كارشناسان ابتدا درمان های موضعی را نخستین روش درمانی برای مادران شیرده مبتلا به پسوریازیس سفارش می كنند. درصورتیكه مرطوب كننده های موضعی تاثیرگذاری لازم را نداشت بیمار می تواند از استروئیدهای موضعی با دوز پایین در محل صدمه دیده استفاده نماید. همینطور مصرف استروئیدهای خوراكی هم در دوران شیردهی بی خطر است.
علاوه بر این گزینه های درمانی، پزشكان همینطور برخی انواع نور درمانی مانند UVB تراپی را كه برای مادران شیرده بی خطر است سفارش می كنند. با این وجود انواعی از نوردرمانی هم هستند كه به علت نوع دارویی كه باید مصرف شود و تاثیر آن روی نوزاد، سفارش نمی گردد.
پرشكان همینطور تاكید دارند كه تغذیه نوزاد با شیر مادر باعث ظاهر شدن علائم بیماری پسوریازیس، عود كردن یا تشدید آن نمی گردد.
همینطور بعضی از زنان در دوران حاملگی و شیردهی با بهبود علائم پسوریازیس روبرو می شوند. اما از طرفی هم در بعضی از زنان حاملگی علائم پسوریازیس را تشدید كرده و تا دوره شیردهی هم ادامه پیدا می كند.
كنترل علائم پسوریازیس در دوران شیردهی دشوار می باشد اما بكارگیریِ برخی نكات در این خصوص می تواند كمك كننده باشد. بعضی از این راهكارها عبارتند از:
- كاهش میزان استرس با مدیتیشن و یوگا
- انجام حركات ورزشی سبك