اصول تغذیه دانش آموزان در مدرسه، مغز كودكان را با صبحانه بیدار كنید

اصول تغذیه دانش آموزان در مدرسه، مغز كودكان را با صبحانه بیدار كنید بیمارستان دی: كارشناس ارشد علوم بهداشتی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور با اشاره به اینكه دانش آموزان روزانه به طور قابل توجهی به پروتئین و انرژی نیاز دارند، اظهار داشت: تامین مواد مغذی اعم از ویتامین ها و املاح معدنی همچون ویتامین A و D و آهن، روی، ید و كلسیم در دانش آموزان نقش مهمی در رشد و تكامل مغزی و جسمی دارند.


به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، میترا ابتهی خاطرنشان كرد: كمبود این مواد مغذی می تواند روی بهره هوشی آنان اثر منفی بر جای گذارد؛ از این رو توجه به وعده های غذایی اصلی و میان وعده ها بسیار مهم می باشد.
این كارشناس ارشد علوم بهداشتی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی كشور اضافه كرد: صبحانه، پروتئین و انرژی مورد نیاز دانش آموزان را فراهم می آورد و نخوردن صبحانه می تواند اثرات منفی بر یادگیری دانش آموزان داشته باشد. دانش آموزانی كه صبحانه نمی خورند بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی قرار دارند. همینطور ناشتایی طولانی مدت باعث افت قندخون شده و مغز قادر به فعالیت طبیعی خود نیست و در نتیجه یادگیری و تمركز حواس مختل می گردد.
به قول وی، به جهت اینكه دانش آموزان اشتهای كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف كنند و تا حد امكان شب ها در ساعت معین بخوابند تا بامداد ها بتوانند زودتر از خواب بیدار شوند و وقت كافی برای خوردن صبحانه داشته باشند. خواب منظم و كافی برای كودكان و نوجوانان ضروری می باشد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می كند.
ابتهی با اشاره به اینكه صبحانه باید علاوه بر انرژی، پروتئین مورد نیاز دانش آموزان را تامین كند، اظهار داشت: غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی برای صبحانه مناسب هستند و از آنجایی كه تنوع در مصرف صبحانه دانش آموزان را به خوردن صبحانه تشویق می كند، بنابراین استفاده از مواد غذایی زیر سبب تنوع در مصرف صبحانه می گردد.
وی ادامه داد: صبحانه های سالم شامل نان و پنیر و گردو، ساندویچ تخم مرغ و گوجه فرنگی، نان و كره و عسل، نان و كره و خرما، شیر و عسل و... هستند. دانش آموزانی كه دارای اضافه وزن و چاقی هستند باید در صبحانه و میان وعده ها به چند نكته توجه كنند؛ همچون اینكه از نان های سبوس دار در صبحانه و تهیه میان وعده ها استفاده كنند، میزان شكر در صبحانه را كاهش دهند، شیر و لبنیات كم چرب مصرف كنند، از مصرف شیرینی، شكلات، آب نبات، مربا، و نوشابه های گازدار و انرژی زا، كره، خامه، سرشیر، پنیر خامه ای و شیر و ماست پرچرب اجتناب كنند.
ابتهی در توضیح اهمیت مصرف میان وعده در دانش آموزان هم اظهار داشت: بخشی از نیاز به پروتئین و انرژی دانش آموزان كه حدود ۵۰۰-۳۰۰ كالری است باید با استفاده از میان وعده ها تأمین شود. از آنجایی كه دانش آموزان در روزهایی كه در مدرسه هستند، این نیاز را با استفاده از خرید مواد خوراكی در مدرسه تأمین كنند، بنابراین باید هم مكان عرضه میان وعده و هم خود مواد خوراكی دارای شرایط بهداشتی باشند تا سلامت دانش آموزان حفظ و ارتقاء یابد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، به قول وی، نقش والدین در تامین و تهیه میان وعده های سالم دانش آموزان بسیار مهم است؛ به همین جهت در تهیه آنها باید دقت شود كه از منابع آهن و روی و انواع ویتامین ها استفاده گردد.
ابتهی اظهار داشت: میان وعده هایی نظیر انواع میوه ها مانند سیب، پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، موز، انواع سبزیجات مانند هویج، كاهو، انواع مغزها و انجیر خشك و كشمش و انواع كتلت های خانگی می تواند در منزل تهیه شده و به همراه دانش آموز به مدرسه برده شوند.



1397/07/02
14:33:58
5.0 / 5
33
تگهای خبر: امداد , بهداشت , پزشك , پزشكی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان