یافته جدید محققان چینی؛

درمان تومورهای مغزی با واكسن ویروس زیكا

درمان تومورهای مغزی با واكسن ویروس زیكا بیمارستان دی: محققان به كشف جدیدی دست یافته اند كه برپایه آن، واكسن ویروس زیكا می تواند از روند رشد تومور مغزی جلوگیری كند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، تومور مغزی گلیوبلاستوما (GBM) شایع ترین و بدخیم ترین نوع تومور مغزی اولیه است. درمان این بیماری با جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی تاثیر محدودی دارد و احتمال عود بیماری حدودا ۱۰۰ درصد است. میانگین مدت زنده ماندن فرد پس از تشخیص حدود ۱۴ ماه است.
مطالعات قبلی نشان داده اند سلول های بنیادی GBM نقش كلیدی در پیشرفت و عود بیماری كُشنده مغزی دارند.
در مطالعه اخیر، محققان آكادمی علوم پزشكی در چین و دانشگاه تكزاس دریافتند ویروس زیكا می تواند باعث آلودگی و نابودی سلول های پیشرو عصبی و سلول های بنیادی عصبی شود. سپس آنها واكسن ویروس زیكا اصلاح شده ژنتیكی (ZIKV-LAV ) را توسعه دادند.
طبق فرضیه این محققان، ویروس زیكا می تواند سلول های بنیادی GBM را كه دارای خصوصیات مشابه با سلول های بنیادی عصبی هستند نابود كند.
محققان ZIKV-LAV را به موش ها تزریق كردند و مشاهده نمودند كه باعث هیچگونه رفتار یا اسیب غیرعادی به مغز و سایر اعضای بدن نشد كه نشاندهنده ایمن بودن واكسن بود.
آنها دریافتند اندازه تومورها هم به شكل چشمگیری كاهش پیدا كرد و سلول های بنیادی GBM در مغز موش ها نابود شدند. همینطور آسیبی به سلول های سالم هم نرسید.
مكانسیم نحوه عملكرد ویروس زیكا از نظر محققان بدین شرح است: عفونت با این ویروس باعث تحریك واكنش قوی ضدویروسی شده كه التهاب عامل نابودی سلول های بنیادی GBM را می كاهد.
به گفته محققان، نتایج این تحقیق مبین درمان جدیدی برای تومورهای مغزی است.

1397/07/03
تگهای خبر: التهاب , بیماری , پزشك , پزشكی