یك فلوشیپ تومورهای استخوانی؛

دردهای استخوانی را جدی بگیرید، سن شیوع تومورهای استخوانی

دردهای استخوانی را جدی بگیرید، سن شیوع تومورهای استخوانی بیمارستان دی: یك متخصص ارتوپدی و فلوشیپ تومورهای استخوانی، اظهار داشت: دردهای استخوانی معمولا به درمان های رایج پاسخ نمی دهند و بیشتر در اطراف زانو هستند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مسعود میركاظمی در آستانه برگزاری بیست و ششمین كنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران، اضافه كرد: این نوع تومورها معمولا در مراحل اولیه علائم رادیولوژیك واضح ندارند بنابراین تكرار رادیوگرافی در صورت وجود درد مداوم ضروری می باشد.وی افزود: دسته ای دیگر از این تومورها در سنین بالای ۵۰ سال بروز می كنند كه شایع ترین آنها ساركوم های اولیه بافت است كه معمولا این نوع تومورها درد ندارند و بیشتر بصورت توده بروز می كنند. این تومورها معمولا در اندام تحتانی بیماران به خصوص ران دیده می شوند. از طرفی در سنین بالاتر متاستازهای استخوانی هم شایع ترین تومورهای استخوانی هستند.میركاظمی اضافه كرد: درمان این بیماری در كشور در اوایل راه بوده و افراد اندكی در این مسیر فعالیت می نمایند اما تمامی مراحل درمان آن در كشور امكان پذیر است. جهت این تومورها بر مبنای نتیجه پاتولوژی، شیمی درمانی و رادیوتراپی می تواند كمك كننده باشد اما درمان اصلی آن جراحی است.وی اظهار داشت: این بیماری معمولا دلیل مشخصی ندارد و در كودكان عوامل ژنتیكی می تواند در بروز آن موثر باشد و در بزرگسالان نیز، عواملی مانند داشتن سابقه رادیوتراپی قبلی می تواند در تولید آن موثر باشد. مثلا رادیوتراپی استفاده شده در درمان سرطان پستان پس از گذشت ۵ تا ۱۰ سال و یا عفونت های مزمن و طولانی مدت، می تواند زمینه ساز مبتلا شدن به ساركوم باشد.این متخصص ارتوپدی و فلوشیپ تومورهای استخوانی، تصریح كرد: با عنایت به اینكه این بدخیمی ها خیلی شایع نیست و غربالگری ندارند، سفارش می گردد برای افرادی با دردهای استخوانی كه به درمان های رایج (فیزیوتراپی و دارو درمانی) پاسخ نمی دهند، پیگیری مكرر توسط متخصص ارتوپدی صورت گیرد.بیست و ششمین كنگره انجمن جراحان ارتوپدی ایران، از ۳۰ مهر تا ۴ آبان ۹۷ در هتل المپیك تهران برگزار می گردد.

1397/07/10
تگهای خبر: بیماری , جراحی , دارو , درمان