به كودك سرماخورده داروی ضداحتقان ندهید

به كودك سرماخورده داروی ضداحتقان ندهید بیمارستان دی: كارشناسان سلامت اطفال تاكید دارند كه باید از درمان كودكان مبتلا به سرماخوردگی با داروی ضد احتقان پرهیز شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، در كودكان زیر ۱۲ سال داروهای ضد احتقان می تواند علائم شایع سرماخوردگی همچون آب ریزش و گرفتگی بینی را برطرف سازد اما این داروها برای این گروه سنی بی خطر نیستند.

در بزرگسالان شواهد ناچیزی در خصوص تاثیر داروی ضد احتقان در رفع احتقان بینی كه آزاردهنده ترین نشانه سرماخوردگی است، وجود دارد اما در كودكان در كل شواهدی حاكی از تاثیرگذاری این نوع دارو بدست نیامده و محققان در بررسی های مختلف نشان داده اند كه داروی ضد احتقان می تواند با عوارض جانبی خطرناك یا خفیف برای بیمار همراه باشد.

یكی از محققان این مطالعه از دانشگاه كوئینزلند استرالیا اظهار داشت: موارد مبتلا شدن به سرماخوردگی های معمولی بسیار شایع است و تمامی مردم جهان با آن درگیر هستند. سرماخوردگی های معمولی عامل ویروسی دارند كه اغلب دوره درمان آن هفت تا ۱۰ روز طول می كشد.

به گزارش ژاپن تودی، محققان با اشاره به اینكه علائمی همچون آب ریزش، گرفتگی بینی و عطسه همچون مواردی هستند كه بیشتر بیماران از آن ها شكایت دارند، اظهار داشتند: در ارزیابی های انجام شده روی تاثیر داروی ضد احتقان، آنتی هیستامین ها، داروهای گیاهی، ویتامین ها و مواد معدنی همچون "روی" مشخص شد كه شواهد كمی حاكی از اثربخشی این داروها در درمان این علائم سرماخوردگی موجود است.

در عین حال مصرف این داروها با عوارض جانبی از قبیل بی خوابی، احساس گیجی، سردرد و دل درد همراه می باشد.

1397/08/10
تگهای خبر: دارو , درمان , سلامت