10 علامت اخطار آلزایمر

10 علامت اخطار آلزایمر بیمارستان دی: بیماری آلزایمر شروع تدریجی و خاموش دارد، امكان دارد مدت طولانی جلب توجه نكرده و به اشتباه تصور شود این تغییرات بخشی از روند طبیعی پیری است و این درحالیست كه عدم توجه به علائم آلزایمر، تشخیص بیماری را به تعویق می اندازد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، بیماری آلزایمر، شایع ترین نوع دمانس (اختلال شناخت و حافظه) است. علائم شایع آن شامل از دست رفتن حافظه، قضاوت و استدلال و تغییراتی در حالات و رفتار است.

10 علامت اخطار دهنده آلزایمر
انجمن آلزایمر ایران 10 علامت اخطار دهنده آلزایمر را چنین معرفی می كند:
اختلال حافظه؛ در حدی كه در انجام فعالیت های روزانه مشكل تولید كند. افراد معمولی امكان دارد یك قرار ملاقات، نام همكار و یا شماره تلفن دوستی را فراموش كنند و سپس بخاطر آورند. اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر اغلب مسائل (بویژه مسائلی را كه به تازگی اتفاق افتاده) فراموش می كند و هیچگاه هم به خاطر نمی آورد.
دشواری در انجام كارهای عادی؛ فرد پرمشغله امكان دارد گاهی حواسش پرت شود، مثلا هویجی را كه جهت استفاده در كنار غذای اصلی پخته است بر روی اجاق جا بگذارد تا آخر سفر غذا به خاطر نمی آورد، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به تدریج توانایی پخت غذا به شیوه سابق را از دست می دهد و گاهی هم فراموش می كند كه غذا خورده است.
ضعف بیان؛ برای همه افراد پیش می آید كه در پیدا كردن لغات مناسب دچار مشكل شوند، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر گاهی كلمات ساده را از یاد می برد و كلمات نامناسب جایگزین می كند و در نتیجه جملات نامفهوم می شوند. اشتباهات دستوری و ناتوانی دنبال كردن یك مبحث از دیگر نشانه هاست.
گم كردن زمان و مكان؛ به طور طبیعی گاهی اوقات امكان دارد افراد روزهای هفته و تاریخ روزانه را فراموش كنند ولی دوباره با تمركز آنها را به یاد بیاورند. فرد مبتلا به بیماری آلزایمر امكان دارد در خیابان راه خویش را گم كند و نداند كه چگونه به آنجا رفته است.
ضعف یا كاهش قضاوت؛ امكان دارد فردی با یك بیماری عفونی رجوع به پزشك را تعویق اندازد ولی بالاخره این كار را انجام می دهد، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر، مشكلاتش را درك نمی كند و رجوع به پزشك را ضروری نمی داند. همینطور اختلال در تصمیم گیری های ساده مانند پوشیدن لباس مناسب از دیگر علائم اخطار دهنده است.
مشكلات در تفكر ذهنی؛ گاه و بی گاه امكان دارد افراد در رسیدگی به حساب های مالی دچار مشكل شوند، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به تدریج ارقام را فراموش می كند و نمی داند با آن ها چه كار كند.
جا به جا گذاشتن اجسام؛ هركسی امكان دارد موقتا كیف پول یا كلیدش را سر جایش نگذارد. این درحالیست كه فرد مبتلا به بیماری آلزایمر امكان دارد اجسام را در جاهای نامربوط بگذارد، مثلا گذاشتن اتو در فریزر و یا ساعت مچی در قندان.
تغییرات در حالات و رفتار؛ همه امكان دارد گاهی غمگین یا بد خلق باشند، اما در فرد مبتلا به بیماری آلزایمر خلق بیمار می تواند بدون هیچ دلیلی سریع تغییر كند، مثلا از حالت آرامش به اشك و خشم برسد.
تغییرات در شخصیت؛ به صورت طبیعی امكان دارد شخصیت افراد با افزایش سن كمی تغییر كند، ولی تغییر شخصیت در فرد مبتلا به بیماری آلزایمر می تواند شدیدتر باشد. این تغییرات شامل سردرگمی، ترس و بدبینی، منزوی شدن، بی تفاوتی یا بروز رفتارهای نامناسب است.
از دست دادن انگیزه؛ به صورت طبیعی افراد گاهی از كار در منزل، فعالیت های شغلی و یا وظایف اجتماعی خسته می شوند، ولی در نهایت و بعد از كمی استراحت دوباره انگیزه های خویش را باز می یابند، اما فرد مبتلا به بیماری آلزایمر امكان دارد نسبت به وقایع و رویدادهای محیط زندگی و خانواده اش كاملا بی تفاوت بنظر آید.

1397/08/17
تگهای خبر: بیماری , پزشك