مدیركل انتقال خون خراسان رضوی:

ایدز خراسانی موضوعیت علمی ندارد

ایدز خراسانی موضوعیت علمی ندارد بیمارستان دی: مدیركل انتقال خون خراسان رضوی اظهار داشت: نظرات مختلفی راجع به ویروس HTLV1 و نحوه ورود آن به ایران وجود دارد كه قطعیت نداشته و قابل استناد نیست.

سید حمیدرضا اسلامی نژاد در گفت وگو با خبرنگار ایسنا اظهار نمود: واژه ایدز خراسانی برای ویروسHTLV1 صحیح نبوده و اساسا چنین مسئله ای در مراجع و محافل علمی موضوعیت ندارد.
وی با رد برخی اظهارنظرها درباب ایدز خراسانی اشاره كرد: نظریه های مختلفی درباب كشف و باز راه های ورود این ویروس به مناطقی از ایران و همچون خراسان وجود دارد كه قطعیت نداشته و قابل استناد نیست.
اسلامی نژاد همین طور درباره اصطلاح «دوره پنجره» اظهار داشت: مدت ورود میكروب به بدن تا امكان شناسایی آزمایشگاهی آن دوره را دوره پنجره می نامند كه در این دوره امكان دارد تا آلودگی در افراد شناسایی نشده و از این رو در مرحله پزشكی قبل از اهدای خون، مصاحبه پزشكی با داوطلبان اهدای خون به صورت محرمانه انجام میگردد.
مدیركل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به اینكه «از این لحاظ، رعایت صداقت داوطلبان در مرحله مصاحبه پزشكی اهمیت دارد»، افزود: در صورت شناسایی انجام اخیر رفتار پرخطر در داوطلب، معافیت موقت از اهدای خون برای وی اعمال شده تا بدین ترتیب دوره پنجره مدیریت شود.
وی اشاره كرد: تمام آزمایشات غربالگری سلامت خون اهدایی برابر دستورالعمل های بین المللی و كشوری در كلیه مراكز انتقال خون كشور بدون وقفه انجام شده و میگردد و در این خصوص موانع و محدودیت هایی وجود ندارد.

1397/08/20
تگهای خبر: اهدای خون , پزشك , پزشكی , سلامت