جزئیات بسته حمایتی وزارت بهداشت برای ۱۳۱ هزار بیمار خاص و صعب العلاج

جزئیات بسته حمایتی وزارت بهداشت برای ۱۳۱ هزار بیمار خاص و صعب العلاج به گزارش بیمارستان دی رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت از ابلاغ بسته حمایتی برای ۱۳۱هزار بیمار خاص و صعب العلاج اطلاع داد و اظهار داشت: بسته حمایتی وزارت بهداشت، بیماری های تالاسمی، هموفیلی، دیالیز خونی، دیالیز صفاقی، ام اس، EB (پروانه ای)، MPS، پیوند كلیه، پیوند كبد، پیوند قلب، پیوند پانكراس، پیوند روده و پیوند ریه را تحت پوشش قرار می دهد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر مهدی شادنوش اظهار داشت: طبق وعده ای كه از قبل به بیماران خاص و صعب العلاج كشور داده شده، بسته حمایتی از این بیماران در این مركز تدوین و توسط معاونت درمان به دانشگاه ها ابلاغ گردید و از دهم آذرماه امسال قابلیت اجرایی پیدا كرده است.
رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت افزود: در این بسته، حفاظت مالی بیماران خاص و صعب العلاج در مقابل هزینه های بالای این بیماران كه مشكلات زیادی را برای خانواده آنها می تواند به وجود آورد، دیده شده است.
شادنوش با اشاره به اینكه هدف وزارت بهداشت حمایت مالی از این هموطنان است، اضافه كرد: پوشش حداكثری سهم بیمار برای خدمات تایید شده در دستورالعمل دیده شده است. همینطور بیماران صدمه پذیر به منظور هدفمندسازی پرداخت یارانه سلامت به آنها شناسایی شدند.
وی با اشاره به اینكه برای مراقبت های بیشتر بر روش ها و كارهایی كه در دانشگاه ها صورت می گیرد ساختار گزارش ها نظامند شده، اضافه كرد: با این كار می توان سیاستگذاری های بهتر و دقیق تری را اتخاذ نمود. همینطور پروتكل ها و راهنماهای مصوب برای مدیریت بیماری های خاص و صعب العلاج و پیوند مستقر و بكار گرفته شده است.
رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت با اشاره به اینكه این گروه از بیماران می توانند تمام خدمات درمانی و دارویی شان را در بیمارستان های دانشگاهی دریافت نمایند، اضافه كرد: در صورتیكه مركز دانشگاهی موردی از زیرساخت های عرضه این خدمات را نداشته باشد با تعرفه های مشخص می تواند در قالب قراردادهایی این خدمات را به بخش های دیگری خارج از دانشگاه برون سپاری كند.
وی تصریح كرد: خدماتی كه در این بسته برای بیماران خاص و صعب العلاج دیده شده است، شامل خدمات تشخیصی، درمانی، دارویی و توانبخشی است.
شادنوش خاطرنشان كرد: تامین داروی این بیماران برپایه برنامه مجلس شورای اسلامی با تاكید و اولویت بر مصرف داروهای تولید داخل است و اگر دارویی تولید مشابه داخلی نداشته باشد، مطابق قانون از این بیماران حمایت های لازم صورت می گیرد. همینطور داروهای مورد نیاز این بیماران باید در مراكز عرضه خدمت تامین گردد و طبق قانون كلی طرح تحول نظام سلامت باید از هرگونه ارجاع بیمار به خارج از بیمارستان پیشگیری شود.
ایشان در ادامه افزود: خدمات دندانپزشكی برای كلیه بیماران خاص و صعب العلاج در این بسته تعریف شده است و طبق آن باید به این بیماران خدمت عرضه شود.
رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت با اشاره به اینكه این بسته سالیانه حدود ۴هزار میلیارد ریال بودجه نیاز دارد، اضافه كرد: در این بسته حمایتی ۱۳ بیماری خاص و صعب العلاج شامل بیماری های تالاسمی، هموفیلی، دیالیز خونی، دیالیز صفاقی، ام اس، EB (پروانه ای)، MPS، پیوند كلیه، پیوند كبد، پیوند قلب، پیوند پانكراس، پیوند روده و پیوند ریه پوشش داده می شوند كه در مجموع شامل ۱۳۱ هزار نفر می شوند.
شادنوش تصریح كرد: در این بسته تمام خدمات بیماران خاص مجانی می گردد و تنها در پیوندها فرانشیزی كه از قبل هم وجود داشت دریافت می گردد.
رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت ابراز كرد: طی هفته های آتی بسته حمایتی بیماران SMA هم تكمیل و ابلاغ خواهد گردید كه امیدواریم به واسطه آن بتوانیم اندكی از دغدغه های خانواده آنها را كاهش دهیم.
شادنوش اضافه كرد: خدمات بیماران سرطانی و پیوند مغز استخوان هم به صورت جداگانه و در آینده ای نزدیك ابلاغ می گردد به علت اینكه نیازمند زیرساخت هایی است كه باید تكمیل شود.
بنابر اعلام وبدا، وی با اشاره به اینكه تابحال ۱۳ بیماری در این بسته حمایتی گنجانده شده، اضافه كرد: از مجلس شورای اسلامی درخواست كردیم تا بیماری های بیشتری در این بسته پوشش داده شوند. امسال ۴۰ بیماری را به دولت پیشنهاد كردیم تا بعد از ارسال و موافقت مجلس آن افراد هم بتوانند از حمایت های وزارت بهداشت بهره مند شوند.
رییس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت در انتها تصریح كرد: امیدواریم كه مجلس شورای اسلامی با تخصیص ردیف مستقل برای بیماران خاص و صعب العلاج در برنامه های اعتباری، اعتبار واقع بینانه ای را برای پشتیبانی از بیماران خاص و صعب العلاج در نظر بگیرد؛ چراكه بهتر است اگر قرار باشد تا ردیف و یارانه ای برای نیازمندان دیده شود، این بیماران در اولویت باشند تا بلكه مرهمی بر رنج آنها باشد و ما هم با عنایت به زیرساخت هایی كه در كشور به وجود آمده است تلاش می نماییم تا منابع این بخش دقیقا در جایی كه باید، هزینه شود. در سال ۹۸ هم با عنایت به سیاست هایی كه در وزارت بهداشت در جهت پشتیبانی از این طیف بیماران وجود دارد و اعتباری كه برای این بخش تخصیص داده می شود، امیدواریم بیماری های بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.

1397/09/17
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیماری , پزشك