مدیر عامل سازمان بیمه سلامت:

بودجه واقعی نشود، بسته خدمتی كوچك می گردد

بودجه واقعی نشود، بسته خدمتی كوچك می گردد به گزارش بیمارستان دی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: در صورت پرداخت ۲۶۴۰میلیارد تومان از ۵۰۰ میلیون یورو طی ۱۰ روز آینده، این مبلغ را برای پرداخت بدهی هایمان به ۴۲ هزار واحد عرضه دهنده خدمت هزینه می نماییم.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، طاهر موهبتی در نشست خبری كه قبل از ظهر امروز برگزار شد، اظهار داشت: چنانچه بودجه سازمان بیمه سلامت در سال آینده واقعی دیده نشود با ۵ هزار میلیارد تومان كسری بودجه مواجه می شویم. بیمه سلامت باید یك مرتبه برای همیشه مشكل بودجه اش را حل كند و ما بدهی های خویش را پرداخت نماییم و از تولید بدهی های جدید جلوگیری نماییم.وی خاطرنشان كرد: علاوه بر واقعی دیدن بودجه باید منابع و مصارف خویش را هم مدیریت نماییم كه البته در این خصوص اقداماتی مانند توجه به راهنمایان بالینی، رفع همپوشانی، هدفمند كردن بیمه مجانی با اولویت گروههای نیازمند و محروم، شروع نظام ارجاع و... انجام شده و ادامه پیدا می كند اما اگر بودجه سازمان بیمه سلامت در بودجه ۹۸ واقعی دیده نشود، بدهی های جدید تولید می گردد.مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: با عنایت به بودجه فعلی و كسری اعتبارات، توان پاسخگویی به نیازهای سازمان بیمه ای مانند سازمان بیمه سلامت را نداریم و باید راهكارهای دیگری عرضه دهیم.وی اضافه كرد: البته ما با كوچك سازی بسته حمایتی و خدماتی موافق نیستیم و شرایط دولت و اعتبارات را در نظر می گیریم اما اگر بودجه مان واقعی نشود و كسری داشته باشیم، چاره ای جز این نداریم.موهبتی خاطرنشان كرد: با اشاره به اینكه هم اكنون بیمه سلامت ۴ هزار و ۹۰۰ خدمت تحت پوشش دارد، اظهار داشت: همینطور ۲ هزار و ۴۰۰ قلم دارو و ۴ هزار و ۷۰۰ لوازم مصرفی و تجهیزات پزشكی تحت پوشش ما است كه قصد كوچك سازی آنها را نداریم و باید منتظر بودجه سال آینده باشیم.وی اظهار داشت: ما معتقدیم همین پوشش را ادامه دهیم و باید محدودیت منابع را هم در نظر بگیریم.مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینكه تا آخر سال ۹۶، ۸ هزار میلیارد كسری داشتیم، اظهار داشت: به اذن سازمان برنامه و بودجه، در ابتدای سال ۳ هزار میلیارد از بودجه ما كم پرداخت شده است و امسال هم حدود ۷ هزار میلیارد كسری خواهیم داشت.موهبتی اضافه كرد: هم اكنون حدود ۷ میلیون نفر فاقد بیمه هستند كه بار مالی پوشش این افراد بیشتر از ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می گردد و برای حفظ وضع موجود پیشنهاد كرده ایم كه بودجه مان را در سال آینده به اندازه تعداد افراد تحت پوشش و همینطور بدهی هایمان اختصاص دهند كه گویا این گونه نخواهد بود و ما در سال آینده هم با ۵ هزار میلیارد تومان كسری مواجه خواهیم شد.وی اظهار داشت: در شرایط اقتصادی، سلامت نقش مهمی در زندگی مردم دارد و چنانچه فردی در خانواده ای بیمار شود، بابت پرداخت هزینه های آن باید منابع زیادی داشته باشند و در غیر این صورت با مشكل مواجه می شوند و این گونه است كه زیر خط فقر خواهند رفت.موهبتی خاطرنشان كرد: هر خانواده سه نفره بابت پوشش بیمه ای خود ۱۰۰ هزار و ۵۰۰ تومان پرداخت می كند، در حالیكه ما برای آنها ۱۳۴ هزار تومان هزینه می نماییم و در مجموع برای ۵ میلیون خانوار تحت پوشش ۵ هزار میلیارد كسری خواهیم داشت.وی اظهار داشت: در نهایت اگر منابع كشور به هر دلیلی تأمین كننده نیاز سازمان بیمه سلامت نباشد، در مصارف خودمان (بسته خدمتی و فرانشیز) باوجود اینكه موافق نیستیم، باید محدودیت تولید نماییم.مدیرعامل سازمان بیمه سلامت همینطور در مورد پرداخت ۵۰۰ میلیون یورو تاكید كرد: تا این لحظه هنوز پولی به حساب ما واریز نشده است اما به محض اینكه پرداختی صورت گیرد، ظرف یك هفته تا ۱۰ روز برای پرداخت بدهی هایمان در بخش های دارو، تجهیزات و وسایل پزشكی و سایر خدمات درمانی به استان ها اقدام می نماییم و آنها هم به ۴۲ هزار عرضه دهنده خدمت بدهی هایشان را پرداخت می كنند.وی افزود: سه شنبه هفته گذشته ۲ هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان از این ۵۰۰ میلیون یورو به حساب سازمان برنامه و بودجه پرداخت گردید و دكتر نوبخت هم دستور داد كه این اعتبار سازمان بیمه سلامت پرداخت گردد اما هنوز پرداخت نشده كه امیدواریم ظرف امروز و فردا به حساب سازمان واریز شود.موهبتی همینطور اظهار داشت: حتی اگر این ۵۰۰ میلیون یورو كه معادل ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان می گردد به ما پرداخت گردد باز هم ما با كسری مواجه خواهیم شد؛ چون كه بدهی های سال ۹۶، ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود، امسال هم ۳ هزار میلیارد كم پرداخت گردید و تا آخر سال هم ۵ هزار میلیارد به آن اضافه می گردد و در نهایت باز هم در سال آینده بدهی های ما به مراكز طرف قرارداد ادامه خواهد یافت.

1397/10/03
تگهای خبر: بیمه , پزشك , پزشكی , خدمات