اجرای برنامه تزریق واكسن فلج اطفال برای متولدین سال ۹۵ و به بعد

اجرای برنامه تزریق واكسن فلج اطفال برای متولدین سال ۹۵ و به بعد به گزارش بیمارستان دی رئیس اداره بیماری های قابل پیشگیری با واكسن وزارت بهداشت از اجرای برنامه تزریق واكسن فلج اطفال برای متولدین سال ۹۵ و به بعد اطلاع داد و اظهار داشت: هم اكنون در مرحله اول اجرای این برنامه، متولدین سال ۹۵ در ۹ استان بوشهر، اصفهان، فارس، یزد، مركزی، گلستان، خراسان شمالی، تهران و البرز واكسن تزریقی فلج اطفال را دریافت خواهند كرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر محسن زهرایی با اشاره به برنامه معمول واكسیناسیون فلج اطفال در سراسر كشور، اظهار داشت: واكسن فلج اطفال به دو صورت خوراكی (قطره) و تزریقی تولید می شود و هر دو نوع این واكسن، كاربردی است.

رئیس اداره واكسیناسیون وزارت بهداشت با اشاره به وجود بیماری فلج اطفال در دو كشور افغانستان و پاكستان، تصریح كرد: با عنایت به وجود این بیماری در این دو كشور همسایه با ایران، بهترین ابزار برای جلوگیری از بروز این بیماری در كشور، واكسیناسیون فلج اطفال است و هم اكنون، این واكسن به صورت خوراكی كه تولید داخل است، استفاده می شود.

وی با اشاره به اینكه به مراحل نهایی ریشه كنی فلج اطفال رسیده ایم، اضافه كرد: بنابر سفارش سازمان جهانی بهداشت به همه كشورهای دنیا، به منظور افزایش و اطمینان از سطح ایمنی كودكان، واكسن تزریقی فلج اطفال به برنامه واكسیناسیون فلج اطفال افزوده می شود. همینطور در سال ۹۴ در كمیته كشوری ایمن سازی با واكسیناسیون در كشور تزریق یك نوبت واكسن فلج اطفال در ۴ ماهگی برای كودكان تصویب گردید.
زهرایی افزود: در اوایل سال ۹۵ دو شركت متعهد به تولید واكسن فلج اطفال شدند، اما به علت بروز مشكل در خط تولید این دو شركت، تأمین این واكسن برای حدود ۵۵ كشور در دنیا با مشكل مواجه گردید و یكی از این كشورها، ایران بود. اما با وجود تمام این كمبودها در سال ۹۵، برای استان های همجوار با كشورهای افغانستان، پاكستان و استان های پر تردد مهاجر از این دو كشور همچون استان های خراسان جنوبی، رضوی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، كرمان و قم تزریق واكسن فلج اطفال در ۴ ماهگی انجام شد، ولی برای سایر استان ها امكان تأمین واكسن تزریقی فلج اطفال به علت كمبود این واكسن ممكن نبود.

بنابر اعلام وبدا، وی با اشاره به وقفه ۲ و نیم ساله تزریق واكسن فلج اطفال، اظهار داشت: فراخوان رجوع به مراكز بهداشتی و درمانی برای دریافت یك نوبت واكسن تزریقی فلج اطفال، برای كودكان متولد شده در خلال این دو سال و نیم كه واكسن تزریقی فلج اطفال را دریافت نكرده اند، صورت گرفته است و هم اكنون، ابتدا برای متولدین سال ۹۵ در ۹ استان بوشهر، اصفهان، فارس، یزد، مركزی، گلستان، خراسان شمالی، تهران و البرز این طرح اجرا می شود و دریافت واكسن تزریقی فلج اطفال برای كودكان متولد سال ۹۵ در سایر استان های كشور در دست اقدام است تا برنامه واكسیناسیون فلج اطفال به روال عادی خود بازگردد.

زهرایی همینطور از اجرای طرح تكمیلی واكسیناسیون فلج اطفال در مناطق جنوب شرقی كشور از روز گذشته ۶ بهمن، اطلاع داد و اظهار داشت: گروه هدف در این طرح ۸۰۰ هزار كودك زیر ۵ سال را شامل می شود و نوبت دوم آن نیز، از چهارم تا هشتم اسفند ماه اجرا خواهد شد.

1397/11/07
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , درمان , وزارت بهداشت