مریض خانه دولتی اولین بیمارستان ایران

مریض خانه دولتی اولین بیمارستان ایران به گزارش بیمارستان دی «مریض خانه دولتی»؛ نخستین بیمارستانی كه به همت میرزاتقی خان امیركبیر در ایران ساخته شد و اولین پزشك ایرانی هم در آنجا طبابتش را شروع كرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، مریض خانه دولتی یا بیمارستان سینای امروزی به دستور ناصرالدین شاه و بعد از سفرش از اروپا در سال ۱۲۵۴ ساخته شد. در این دوران امیركبیر عمارت های بسیار ساخت كه یكی از آنان «مریض خانه دولتی» بود كه بنایش در ۱۲۶۶ آغاز و در ربیع الاول ۱۲۶۸ راه اندازی شد. این مریض خانه، دواخانه مخصوص هم داشت.
بنابر اعلام سازمان نظام پزشكی، مریض خانه دولتی اولین بیمارستان ایران است و فردی به نام "علی اكبر خان نفیسی"، معروف به ناظم الاطبا نخستین پزشك ایرانی بود كه در این بیمارستان آغاز به كار كرد.
حالا با گذشت بیشتر از ۱۳۰ سال از تأسیس مریض خانه دولتی، این بیمارستان همچنان بعنوان یكی از مهم ترین مراكز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشكی تهران است و یكی از مهم ترین مراكز ارجاع بیماران ترومایی در سراسر كشور و همینطور از مراكز بزرگ در زمینه جراحی ترمیمی و پیوند اعضا به حساب می آید.

1397/12/29
تگهای خبر: آموزش , بیمارستان , پزشك , پزشكی