عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛

دندانپزشكی در ساختار اجرایی كشور متولی رسمی ندارد

دندانپزشكی در ساختار اجرایی كشور متولی رسمی ندارد به گزارش بیمارستان دی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با عنوان این مطلب كه دندانپزشكی در ساختار اجرایی كشور متولی رسمی ندارد، اظهار داشت: نیاز است در ساختار اجرایی كلان وزارت بهداشت، تغییراتی صورت بگیرد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، عبدالحمید ظفرمند، با انتقاد از اینكه حوزه دندانپزشكی در سال های اخیر مورد غفلت وزارت بهداشت قرار گرفته است، اضافه كرد: آنچه اهمیت حوزه دندانپزشكی را از سایر رشته های پزشكی برجسته می سازد، این است كه نیاز به دندانپزشكی خدمات سلامت دهان از نوزادی تا آخر عمر وجود دارد. در حالیكه شاید یك فرد تا آخر عمرش به خیلی از رشته های پزشكی حتی یك مرتبه نیاز نداشته باشد! ظفرمند با تاكید بر مقوله پیشگیری در بهداشت دهان و دندان، خاطرنشان كرد: حوزه سلامت دهان و دندان در هشت بخش تعریف شده است كه بر مبنای آن، وضعیت سلامت دهان و دندان افراد مورد توجه قرار می گیرد. وی به نقش آموزش و پژوهش در سلامت دهان و دندان اشاره نمود و اضافه كرد: پژوهش در حوزه دندانپزشكی، از اهمیت بالایی برخوردار می باشد و می تواند ما را در اجرای برنامه های پیشگیری، كمك نماید. بنابراین اگر برنامه ای بدون نیازسنجی در كشور صورت گیرد، بدون تردید اتلاف منابع مالی و انسانی و مشكلات دیگر است. این متخصص دندانپزشكی كودكان، با انتقاد از عدم توجه به سلامت دهان و دندان، اظهار داشت: در سال ۹۲ و بعد از بیشتر از یك سال نشست های كارشناسی و جلسات متعددی كه به منظور تهیه یك بسته خدمتی در وزارتخانه های بهداشت و رفاه برگزار شد، سرانجام بسته ای از خدمات سلامت دهان در بیمه پایه همگانی آماده شد و جهت بررسی و تصویب به شورای عالی بیمه سلامت عرضه شد. لازم به ذكر است كه نظر كارشناسی و موافقت ۴ بیمه كلان كشور (تأمین اجتماعی، بیمه سلامت، كمیته امداد و نیروهای مسلح) هم جلب شد. نهایتاً در اجلاس شورای عالی بیمه سلامت كه ۴ وزیر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و چند مسئولین عالی دیگر كشور حضور دارند در ۴۹ امین اجلاس شورا (مهر ماه سال ۹۲) این بسته خدمتی به تصویب رسید. به دنبال آن، و سپس با تصویب هیئت وزیران به وزراتخانه ای مرتبط ابلاغ گردید. وی با عنوان این مطلب كه این مصوبه ابلاغیه رئیس جمهور را دارد، اضافه كرد: طرح مصوب جامع سلامت دهان و دندان (بهمن ۱۳۹۰) سه هدف عمده داشت، كه عبارت بود: از كاهش هزینه های پرداختی از جیب مردم، ارتقا سلامت دهان مردم، و كاهش هزینه های سازمان های بیمه گر، كه كاملاً قابل دستیابی هم هست. ظفرمند تصریح كرد: خدمات پیشگیری و دندانپزشكی این بسته خدمتی برای ۳ گروه سنی تعریف شد: كودكان زیر ۶ سال، ۶ سال تا ۱۴ سال و جمعیت بالای ۱۴ سال، كه شامل معاینه و طرح درمان، آموزش بهداشت، جرم گیری و بروساژ، فلوراید تراپی، رادیوگرافی، كشیدن دندان شیری، ترمیم دندان شماره ۶، وارنیش فلوراید، و…، بود كه متأسفانه خبری از اجرای آن نیست. وی در پاسخ به این سوال كه كدام دستگاه یا وزارتخانه ای مسئول اجرای آن است، اظهار داشت: در آن زمان كه این بسته خدمتی تصویب گردید، منابع مالی در اختیار وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی بود، و منابع انسانی عرضه كننده خدمت در اختیار وزارت بهداشت. ولی اینكه الان كدام دستگاه اجرایی كشور مسئول اجرای آن است، با عنایت به اینكه سازمان بیمه سلامت هم اكنون زیر مجموعه وزارت بهداشت قرار گرفته، عملاً انتظار ما پاسخگویی در این وزارتخانه است.

1398/02/01
تگهای خبر: آموزش , امداد , بهداشت , بیمه