مشاور عالی وزیر بهداشت:

فاز عملیاتی بسیج ملی كنترل فشارخون از عید فطر شروع می شود

فاز عملیاتی بسیج ملی كنترل فشارخون از عید فطر شروع می شود بیمارستان دی: مشاور عالی وزیر بهداشت، اظهار داشت: هدف ما از برگزاری پویش بسیج ملی كنترل فشار خون، كاهش قابل توجه تعداد فوتی های ناشی از اثرات فشارخون است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمداسماعیل اكبری درباب بسیج ملی كنترل فشارخون، اظهار داشت: با عنایت به حساسیت هایی كه در حوزه پاسخگویی به نیازهای عموم مردم در حوزه سلامت وجود دارد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، برنامه هایی را در دستور كار قرار داده تا با عملیاتی كردن این برنامه ها، جمعیت بیشتری را هدف قرار داده و مردم از خدمات سلامت، بهره بیشتری ببرند. وی با اشاره به اینكه یكی از عوامل خطری كه به افزایش آمار بیماری های غیرواگیر در كشور دامن می زند، فشارخون بالا است، اضافه كرد: فشارخون بالا، در سال گذشته، ۹۷ هزار نفر را به كام مرگ كشانده است. اكبری اشاره كرد: اینكه گفته می شود نیمی از افرادی كه مبتلا به فشارخون هستند، از مشكل خود اطلاعی نداشته یا فشارخون خودرا درمان و كنترل نمی كنند، خوب نیست. نظام سلامت ما باید تا جایی توانمند شود كه پاسخگوی این ۵۰ درصد نیز باشد و نتیجه این خواهد شد كه هیچ بیماری در اثر ابتلای به فشارخون بالا فوت نخواهد كرد. مشاور عالی وزیر بهداشت با اشاره به راه اندازی بسیج ملی كنترل فشارخون در سراسر كشور، اشاره كرد: شرط اول برای كاهش مرگ و میرهای ناشی از فشارخون بالا، این است كه مردم فشارخون خودرا كنترل كرده و افراد دارای فشارخون بالا شناسایی شوند. كمپین ملی كنترل فشارخون نیز به منظور آگاهی رسانی به مردم طراحی و اجرا شده است. وی افزود: تنها شناسایی، آگاهی از فشارخون و دریافت دارو كافی نیست، بلكه درمان و كنترل مستمر فشارخون نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. وگرنه راه اندازی اینگونه كمپین ها، سودی در برنخواهد داشت. چونكه بیمار شناسایی و به پزشك ارجاع داده می شود و دارو هم دریافت می كند، اما فشارخونش را كنترل نمی نماید. این حلقه مفقوده، همان خودمراقبتی است كه در حوزه سلامت به خوبی تعریف نشده است و وزارت بهداشت درصدد است، این حلقه مفقوده را احیا كند. ما باید مراقب سلامت مردم باشیم و آنها را توانمند نماییم تا خودمراقبتی را سرلوحه زندگی شأن قرار دهند. اكبری با اشاره به اینكه فاز عملیاتی بسیج ملی كنترل فشارخون از روز عید فطر شروع می شود، تصریح كرد: در فاز عملیاتی، پایگاه های سیار كنترل فشارخون در اماكن عمومی و محل های تجمع مردم مستقر شده و مردم به راحتی می توانند فشارخون خودرا چك كنند. نیروهای متخصص بهداشتی كه در پایگاه ها به نمایش خدمت خواهند پرداخت نیز از قبل آموزش های ویژه ای دریافت كرده اند تا بر طبق همان استانداردها، عمل كنند. مشاور عالی وزیر بهداشت درانتها اشاره كرد: هدف ما از برگزاری این پویش ملی این است كه در سال آینده اعلام نماییم، تعداد قابل توجهی از افرادی كه در اثر فشارخون فوت كرده یا بیمار و ناتوان شده اند، كاهش پیدا كرده و این مساله را بعنوان یكی از دستاوردهای موفق حوزه سلامت معرفی نماییم.

1398/03/06
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیماری