راهكارهای طب ایرانی برای كنترل فشار خون

راهكارهای طب ایرانی برای كنترل فشار خون بیمارستان دی: معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با دعوت از مردم جهت شركت در بسیج ملی كنترل فشار خون و برشمردن برخی راهكارهای طب ایرانی در كنترل بیماری فشار خون، بر بكارگیری این راهكارها در كنار درمان های طب رایج و نه بعنوان جایگزین آنها تاكید نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا عباسیان همزمان با آغاز فاز اجرایی بسیج ملی كنترل فشار خون با دعوت از مردم جهت شركت در این بسیج ملی درباب راهكارهای طب ایرانی برای كنترل فشار خون بالا، اظهار داشت: بااینكه در منابع طب ایرانی موردی به نام بیماری فشار خون وجود ندارد، اما علایم این بیماری با جزئیات ذكر شده و راهكارهای سودمندی نیز برای آن ارائه شده است.
وی اشاره كرد: استفاده از راهكارهای طب ایرانی بعنوان درمان های كمكی مطرح است و افراد دارای فشار خون بالا خصوصا افراد دارای بیماری فشار خون مزمن، افراد دارای مشكلات قلبی عروقی و فشار خون های ناگهانی و بسیار بالا كه در معرض خطر بیشتری هستند، نباید داروهای شیمیایی خودرا قطع كنند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با تاكید بر اهمیت توجه به سبك زندگی در بیماران دارای فشارخون بالا، اظهار داشت: بر طبق آموزه های طب ایرانی، در بسیاری موارد خصوصا در ابتدای بروز بیماری، می توان با اصلاح رژیم غذایی، افزایش فشار خون را اصلاح كرد.

وی با اشاره به اینكه خوب جویدن غذا سبب كنترل فشار خون می شود، اضافه كرد: غذا را باید كاملا جوید و برای تقویت اثر عمل جویدن باید روی آن تمركز كرد، همزمان غذا را بویید و با لذت هرچه بیشتر لقمه غذا را بلعید.

عباسیان با تاكید بر اینكه برای كنترل فشار خون باید غذا را با اشتها و در زمان گرسنگی میل كرد و پیش از سیری كامل دست از غذا كشید، اظهار داشت: با تمركز و آرامش خوردن غذا اهمیت بسیاری داشته و نباید مایعات همراه آن نوشید، مگر اینكه غذا بسیار خشك باشد.

بنابر اعلام وبدا، وی مصرف خیار، كدو و مركبات، به خصوص گریپ فروت، جو، انار، جعفری، شنبلیله، گشنیز، كنگر، قره قاط، بارهنگ، سیر، كاسنی، كتان، هلیله، آلبالو، گیلاس، سیب، نارنج، لیموترش، هویج، نخود، لوبیا، سویا، چای، علف چای، عدس، اسفرزه، اكلیل كوهی، سرخ ولیك، جینكو بیلوبا و ماست كم نمك را در كاهش فشار خون موثر دانست و اضافه كرد: البته این موارد جایگزین داروهای شیمیایی و گیاهی و درمان مزاجی محسوب نشده و باید با مشورت پزشك مصرف شوند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت اشاره كرد: باید توجه داشت كه مصرف میوه ها و خوراكی های كاهنده فشار خون همچون گریپ فروت همراه با داروهای شیمیایی ضد فشار می تواند سبب افت شدید فشار خون شود.

1398/03/20
تگهای خبر: آرامش , آموزش , بهداشت , بیماری