رئیس سازمان نظام پزشكی مطرح كرد؛

مراقب حوادث ناگهانی حین جراحی باشیم

مراقب حوادث ناگهانی حین جراحی باشیم به گزارش بیمارستان دی رئیس كل سازمان نظام پزشكی، نسبت به دقت نظر در جلوگیری از حوادث ناگهانی حین عمل جراحی اخطار داد.

محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه برگزاری چهل و سومین كنگره جامعه جراحان ایران، به خبرنگار مهر، اظهار داشت: به صورت كلی تروما حوادث و سوانحی مثل تصادفات و ضربه ها است كه به فرد صدمه وارد كند اما تروما ایاتروژنیك حوادث ناگهانی حین جراحی و یا فرایند درمانی ناشی از اقدامات پزشكی است كه مشكلاتی را در راه درمان بیماران بوجود می آورد. وی با اشاره به غیر منتظره بودن تروماهای ایاتروژنیك، آگاهی از چگونگی بروز آنها و همینطور اقدامات پیشگیرانه و آمادگی برای درمان عارضه بوجود آمده را ضروری خواند و خاطرنشان كرد: بعضی از تروماها ناشی از شكنندگی شریان ها، چسبندگی ها، پیشرفت تومورهای سرطان و به صورت كلی مشكل بافت بدنی است كه حین جراحی و درمان گرفتار عارضه شده و احتیاج به درمان دارد. به قول رئیس كل سازمان نظام پزشكی، پارگی طحال حین عمل معده و كولون، صدمه روده، صدمه های عروقی حین اعمال ارتوپدی و ستون فقرات و…، همچون تروماهای ایاتروژنیك محسوب می شوند. ظفرقندی تصریح كرد: تروماهای ایاتروژنیك معمولاً در اثر مشكلات بافت های بدن و یا حساسیت شریان های داخلی است و با عنایت به اورژانسی بودن آنها، لازم است موارد مختلف و مثال های مختلف آن در همه رشته های جراحی و شاخه های پزشكی كه امكان بروز دارد، در چنین كنگره هایی مطرح شده تا همكاران در صورت مواجهه، با روش های پیشگیری و درمان درست آنها آشنا گردند. رئیس كل سازمان نظام پزشكی، تصریح كرد: احتمال وقوع تروماهای ایاتروژنیك بسیار ناچیز بوده و در كمتر از نیم درصد جراحی ها رخ می دهد اما با عنایت به رخداد ناگهانی احتیاج به تصمیم گیری و درمان فوری و لحظه ای دارد كه آمادگی برای مواجهه با چنین شرایطی ضروری می باشد.

1398/03/21
تگهای خبر: پزشك , پزشكی , جراحی , درمان