رئیس انجمن داروسازان بالینی ایران مطرح كرد؛

تجویز دارو بر مبنای ژن بیمار، اهمیت پرونده ژنوم انسانی

تجویز دارو بر مبنای ژن بیمار، اهمیت پرونده ژنوم انسانی به گزارش بیمارستان دی رئیس انجمن داروسازان بالینی ایران، اظهار داشت: استفاده از علم دارو درمانی شخصی شده، آثار مثبتی در روند درمان به دنبال دارد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، جمشید سلام زاده، بامداد شنبه در نشست خبری دهمین همایش داروسازی بالینی ایران، كه در محل دانشكده داروسازی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی برگزار شد، اضافه كرد: همایش امسال با محوریت دارو درمانی شخصی شده، برگزار می گردد. وی با عنوان این مطلب كه تحقیقات زیادی در دنیا در زمینه دارو درمانی شخصی شده صورت گرفته است، اظهار داشت: آنچه در كشور ما شروع شده در چارچوب تحقیقات است كه می خواهیم داروسازان بالینی با این شیوه آشنا گردند. سلام زاده با اشاره به مبحث ژنوم انسانی، اضافه كرد: اختلافاتی كه در نقشه ژنتیك افراد دارد، نشان داده است كه در زمینه برخی بیماری ها، تفاوت هایی به لحاظ پاسخ دهی به داروها وجود دارد. وی افزود: در این همایش سخنرانی هایی متمركز بر این مورد خواهیم داشت. سلام زاده اضافه كرد: ۹۹ و یك دهم درصد نقشه ژنتیكی انسان ها مثل هم است و تنها در ۹ دهم درصد شاهد اختلاف ژنتیكی در انسان هستیم. اما همین مقدار اندك جهت استفاده از علم دارو درمانی شخصی شده حائز اهمیت می باشد. وی اظهار داشت: با استفاده از همین اختلاف ژنتیكی، می توان داروهایی را بر مبنای ژن هر فرد تجویز كرد. رئیس انجمن داروسازان بالینی ایران، تصریح كرد: علم دارو درمانی شخصی شده در كشور ما هنوز در مرحله تحقیقات است، و هنوز در ابتدای راه هستیم. اما نكته ای كه وجود دارد، این است كه در مورد برخی بیماری ها، این مسئله اثبات شده است. سلام زاده اضافه كرد: به نظر می آید پرونده ژنوم انسانی در كنار پرونده الكترونیك سلامت افراد، می بایست قرار بگیرد تا بتوان روند درمان را با موفقیت بیشتری پیش برد. وی با اشاره به هزینه بر بودن تشكیل پرونده ژنوم انسانی، اظهار داشت: همه دستگاه ها و افراد باید در زمینه اهمیت این برنامه توجیه شوند، ضمن اینكه لزوم دارد زیر ساخت های نرم افزاری و سخت افزاری آن هم فراهم گردد تا چنین هدفی به مرحله اجرا برسد.

1398/03/26
تگهای خبر: امداد , بیماری , پزشك , پزشكی