در گزارش بیمارستان دی مطرح شد؛

ارتباط داروهای هورمونی و ناباروری، سفارش به والدین دخترها

ارتباط داروهای هورمونی و ناباروری، سفارش به والدین دخترها بیمارستان دی: یك جراح و فلوشیپ زنان و زایمان و ناباروری، نسبت به لزوم تشخیص و درمان تنبلی تخمدان به منظور پیش گیری از بروز عوارض این بیماری، تاكید نمود.

فرناز فاطمی، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: شیوع تنبلی تخمدان در جوامع مختلف بین ۵ تا ۲۰ درصد جنس مونث در سنین باروری را شامل می شود كه میزان شیوع آن در ایران نیز در همین حد است. البته ما معتقدیم كه میزان شیوع آن باید بیشتر باشد، چون در بسیاری از مواقع این اختلال تشخیص داده نمی گردد. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن سینا، در ارتباط با عوارض اختلال تنبلی تخمدان، گفت: اگر این اختلال به درستی تشخیص و درمان نشود، می تواند فرد را در معرض ابتلاء به دیابت، فشارخون بالا، چربی بالا و در نهایت این عارضه ها منجر به بروز بیماری های قلبی و عروقی و…، شود. فاطمی، همین طور از اختلالات خواب بعنوان شایع ترین عارضه تنبلی تخمدان در صورت عدم تشخیص و درمان این بیماری نام برد و اضافه كرد: اگر اختلالات قاعدگی درمان نشود، می تواند موجب افزایش ضخامت رحم بشود كه می تواند منجر به سرطان های رحم و آندومتر شود. این جراح و فلوشیپ زنان و زایمان و ناباروری، اشاره كرد: بیشتر افرادی كه گرفتار این اختلال هستند، ناباروری دارند. اما جزو دسته علت های ناباروری است كه به درمان خوب جواب می دهد. فاطمی با اشاره به درمان ساده تنبلی تخمدان، گفت: البته افرادی كه گرفتار این اختلال هستند، تقریباً همیشه باید تحت درمان قرار داشته باشند و این طور نیست كه با یكبار درمان، مشكل آنها حل شود. زیرا، علامت های اختلال باید درمان گردد. وی با اشاره به بروز این اختلال در دختران نوجوان كه برای نخستین بار قاعدگی در آنها اتفاق می افتد، اظهار داشت: نامنظم بودن قاعدگی تا دو سال اول طبیعی شمرده می شود ولی پس از آن اگر این نامنظم بودن قاعدگی ادامه داشته باشد، فرد باید درمان گردد. متأسفانه بسیاری از والدین به خاطر فكر اشتباه از داروهای هورمونی این اختلال كه تصور می كنند منجر به ناباروری فرزندشان می شود، از بردن دختر خود نزد پزشك خودداری كرده و یا اینكه اگر بروند و پزشك دارو تجویز كند، اجازه نمی دهند آن داروها مصرف شود. فاطمی اضافه كرد: این داروها هیچ عارضه ای ندارد و بر عكس اگر اختلالات قاعدگی درمان نشود، می تواند به مرور زمان منجر به بروز سرطان های رحم و آندومتر شود. لذا، لزوم دارد این قبیل افراد سالیانه چكاب شوند. عضو تیم تخصصی مركز درمان ناباروری ابن سینا، به علامت های اختلالات تخمك گذاری به صورت قاعدگی های نامنظم و دیر به دیر اشاره نمود و اظهار داشت: بالا بودن سطح هورمون های مردانه در این قبیل افراد با افزایش موهای زائد در قسمت های مختلف بدن، ریزش موی سر به شكل مردانه و جوش های پوستی همراه می باشد. وی افزود: روش تشخیصی دیگری كه مورد استفاده قرار می گیرد، انجام سونوگرافی است. فاطمی اشاره كرد: معمولاً در ۵۰ تا ۷۰ درصد موارد، این افراد گرفتار چاقی و اضافه وزن هستند كه نخستین اقدام درمانی، رژیم غذایی صحیح و كاهش وزن به میزان ۵ تا ۱۰ درصد وزن بدن است. وی اظهار داشت: اگر رژیم غذایی صحیح به درستی اجرا شود و كاهش وزن نیز صورت بگیرد، اختلالات برطرف شده و حتی امكان دارد حاملگی هم اتفاق بیافتد.

1398/04/20
تگهای خبر: بیماری , پزشك , دارو , درمان